DELFI pašnekovė pasakojo, kad skubėjo keisti paso, nes norėjo spėti tai padaryti dar kol dukrai mokykloje yra atostogos. „Žinoma, visi tėveliai suskubo tvarkyti dokumentus. Maža to, kad iš septynių darbo vietų dirbo tik trys, o vėliau keturios darbuotojos. Informacijoje sakė, kad pietauja. Šalia stovėjęs vyras su dviem vaikais taip pat neapsikentė ir prašė pakviesti vadovybę“.

Su 10 metų dukrele ir kūdikiu buvusi Marina pasakojo, kad laukti teko apie dvi valandas. Iki jų dar 28 žmonės stovėjo eilėje. Dviejų vaikų mama pastebėjo ir tai, kad valstybinėse įstaigose nėra įrengto mamos ir kūdikio kambario, kuriame būtų galima pasirūpinti mažyliu, pakeisti vystyklus ar pamaitinti.

„Tai reiškia, kad mes turime laukti, o kūdikėlis nepamaitintas lieka neramus. Tuo pačiu ir vystyklo nėra kur pakeisti. Nekalbu net tai, kad laikydama kūdikį rankose turiu aprengti kombinezoną. Buvo tikrai sunkus iššūkis. Manau, kad valstybė turėtų pasirūpinti elementariais mamos ir kūdikio kambarėliais. Juk mes ateiname į naują gyvenimą su nauja pradžia“, – svarstė žinoma moteris.

Ji pastebėjo, kad tik pradėjus kelti šurmulį ir piktintis buvo priimta. „Tačiau gyvename socializuotoje valstybėje. Negi tik skandavimu ir rėkimu galime pasiekti teigiamą procesą? Nesinori kaskart kovoti ir įrodinėti savo tiesą, reikšti nepasitenkinimą darbuotojams“.

Komentuodamas situaciją policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis pripažino, jog pastaruoju metu į Vilniuje esantį Migracijos skyrių tikrai plūsta daugiau žmonių nei įprastai ir įstaigą pasiekia gyventojų klausimai bei skundai. Specialistas pastebėjo, kad, pavyzdžiui, šį antradienį skyriuje buvo dvigubai daugiau žmonių nei praėjusios savaitės antradienį. Jis svarsto, jog žmonių padaugėjo dėl vaikų atostogų ir velykiniam laikotarpiui į Lietuvą grįžusių emigrantų.

„Dabar žmonių srautas jau mažėja ir per kelias dienas susitvarkys. Tiesa, ir žmonės, kurie ateina su vaikais iki septynerių metų amžiaus, yra priimami be eilės“, – paaiškino pašnekovas.

Nors specialios patalpos pervystyti ar pamaitinti kūdikį čia nėra, kreipusis pagalbos į informaciją, darbuotojai įleidžia į savo poilsio kambarį, kur galima tiek pamaitinti, tiek ir perrengti mažylį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)