Prie Delfi TV tiesioginės transliacijos prisijungusi M. Palaikytė pabrėžė, kad politikoje labai svarbu suprasti vieną dalyką – tokio rango žmonių apranga turi ypatingą reikšmę.

„Vienas dalykas taip, kaip tai yra išraiškos forma, atskleisti butaforinėms taisyklėms, iš kitos pusės tai įrankis parodyti simbolius ir tradicijas. Bet prie viso to yra labai svarbi ir galinga komunikacijos priemonė, kuri galioja tiek karališkajai šeimai <...> Mes iš tikrųjų turėjome nemažai informacijos apie tai, kokį įvaizdį planuoja pasirinkti Karolis III, ir tai truputį ne tik protokolinės taisyklės“, – kalbėjo ekspertė.

Ji taip pat sakė, kad karalius stengėsi atsižvelgti ir į asmenines vertybes, savo požiūrį, todėl tai buvo perteikta ir ceremonijos drabužiuose.

„Šita ceremonija yra nuostabus pavyzdys to, kaip iš tikrųjų galima daugiau modernėti, matyti ateities viziją“, – sakė ji.

Kalbėdama apie karinės uniformos naudojimą, M. Palaikytė patikino, kad ir čia buvo matoma daug istorinės simbolikos.

„Karolis III puošiasi oficialiomis, tradicinėmis mantijomis <...> Gal buvo daugiau paslapties Kamilos aprangoje, nes irgi pasirinktas baltas sprendimas, gėlių motyvai. Be abejo, labai daug simbolikos. Iš kitos pusės užuominos, kad monarchija laisvėja“, – tiesioginės transliacijos metu kalbėjo mados tendencijų analitikė.

Didžiausio dėmesio ceremonijos metu sulaukė 41 metų Kate Middleton, kuri greta Velso princo Williamo spindėjo ypatinga elegancija – ypatingai progai buvo pasirinkta dramblio kaulo šilko suknelė, dekoruota sidabro siuviniais, vaizduojančiais rožes, usnis, narcizus ir dobilus, simbolizuojančius keturis Jungtinės Karalystės kraštus.

Vietoj tiaros K. Middelon buvo pasidabinusi prie suknelės derančiu „Jess Collett x Alexander McQueen“ galvos papuošalu, puoštu sidabru siuvinėtais augaliniais motyvais bei kristalais.

Princo Williamo motinos, princesės Dianos garbei karūnacijos ceremonijoje Kate Middleton segėjo jai priklausiusius perlų ir deimantų auskarus. Elžbietos II atminimui Velso princesė pasipuošė Jurgio VI vėriniu, kurį karalius Jurgis VI buvo padovanojęs savo dukrai, tuometinei princesei Elizabeth.

Tai jau ne pirmasis kartas, kai K. Middleton svarbiausioms gyvenimo progoms renkasi būtent „Alexander McQueen“ mados namus. Vestuvių suknelę jai taip pat kūrė minimų mados namų kūrybos vadovė Sarah Burton.

Londone karūnuojamas Karolis III

Karūnacijai pasirinkta suknelė buvo siuvinėta keturis Jungtinės Karalystės elementus simbolizuojančios gėlėmis – angliškomis rožėmis, škotiškomis usnimis, velsietiškais narcizais ir airiškais dobilais.

Perlų ir deimantų auskarus, kuriuos pagamino „Collingwood“ ir kuriuos segėjo K. Middleton, dar prieš vestuves su princu Charlesu 1981 metais dovanų buvo gavusi Diana. Princesė Diana juos labai mėgo ir pradėjo jais puoštis dar prieš tapdama Velso princese. Juos padovanojo „Collingwood“ juvelyrinių dirbinių kūrėjai, kurių darbus labai mėgo Spencerių šeima. Be kitų įsimintinų progų jais Diana puošėsi ir prie juodos prigludusios atvirps juodos suknelės, kurią vilkėjo Londone 1994 metais „Vanity Fair“ surengtame vakarėlyje „Serpentine Gallery“. Suknelė visiems laikams į istoriją pateko kaip „keršto suknelė“.

Kate Middleton šiuos auskarus taip pat segėjo jau ne kartą, su jais pozavo ir oficialiajam portretui, kuris buvo darytas jos keturiasdešimtmečio proga, bei per Elžbietos II laidotuves praeitą rugsėjį. Deimantų vėrinys priklausė Elžbietai II ir buvo vienas monarchės mylimiausių papuošalų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)