„Nepraėjo nė savaitė, kur buvęs, kur nebuvęs, štai ir vėl „MARATONAS“. Kas ten sakė, kad vienąkart metuose? – feisbuke nusistebėjimą dėl Gedimino prospektą užplūdusios „Tautų mugės“ liejo G. Ivanauskas. – Todėl, jei praeita mano žinutė buvo kam nors neaiški, pasistengsiu paaiškinti dar kartą: niekada nesakiau, kad esu prieš maratonus ar, gink Dieve, prieš pačius bėgikus ar dviratininkus. Gerbiu jus ir jūsų veiklą, tik gal nepateisinu to, kad ji daliai žmonių sudaro nepatogumus.“

Prieš savaitę G. Ivanauskas liejo nepasitenkinimą dėl to, jog senamiestyje gyvenančiam vyrui dėl ribojamo eismo buvo sunku pasiekti reikiamus objektus.

„Man nepatinka paralyžiuotas eismas miesto širdyje, nes ne visiems savaitgalis yra savaitgalis. Aš pateisinčiau svarbius įvykius kartą, du, tris kartus per metus, bet atsiprašau, ne 3 kartus per 3 savaites. Ir tai dar ne pabaiga, – savo nuomone dalijosi Gytis. – Kodėl visi bėgimai, „turgūs“, maisto šventės su trigubom kainom vyksta čia? Na kodėėėėėėl? Galbūt išeitis yra? Kodėl nebūtų galima šių „švenčių“ daryti iš tikrujų „ne darbo dienom“? Turiu galvoje valstybines šventes ir tas dienas, kuomet niekas nedirba. Pvz: Švenčiam valstybės nepriklausomybę – na ir prasibėgam, ir paprekiaujam, ir užkandam! Čia tik pasvarstymai ir tai yra mano pozicija.“

Miesto širdyje gyvenantis Gytis pasidalijo konkrečiu pavydžiu, kodėl eismo ribojimai gali būti itin skaudūs. „Prieš keletą dienų, grižęs po repeticijos, savo kiemo brome radau pagyvenusį žmogų, sėdintį ant bordiūro praskelta galva. Patikėkit, aš padėkojau Dievui, kad tuo metu nevyko maratonas ir iškviesta greitoji pagalba galėjo atvykti. Tai tiek“, – savo mintis tęsė G. Ivanauskas.

Tiesa, įrašą apie Gedimino prospektą paralyžiavusią „Tautų mugę“ Gytis pabaigė linksma gaida: „O aš, su šypsena bėgu į premjerą ir visiems prie jos prisidėjusiems linkiu šįvakar begalinės sėkmės!“.

DELFI primena, jog G. Ivanauskas piktinosi ne tik prieš savaitę, bet ir prieš dvejus metus vykusiu maratonu Vilniaus gatvėse.

Asmeninėje feisbuko paskyroje dar 2015 aktorius rašė: „Kodėl? Na, kodėl tuos visokius maratonus būtinai reikia daryti miesto cenctre? Ir kodėl reikia uždaryti eismą? Kodėl?

Atrodo, kad sekmadieniais kai kurie žmonės nedirba ir jiems niekur skubiai važiuoti nereikia! Apsiverksiu arba praskelsiu kam nors galvą! Vingio parkas yra pasivažinėjimams dviratukais!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)