Kaip rašoma pranešime spaudai, kartą metuose Mantas Wizard pasidaro sau dovaną: nukeliau į kokią nors pasaulio vietą, susijusią su jo veikla, kad pasisemtų įspūdžių ir įkvėpimo. Praėjus žiemos darbų sezonui, žinomas vyras netroško kokioje nors Pietų šalyje tiesiog gulinėti paplūdimyje, jam norėjosi aktyvesnio poilsio, kelionės, susijusios su magija, iliuzija, renginiais.

„Jau daugybę metų svajojau aplankyti Los Andželą ir Holivudą, o svarbiausia – jame esančią uždarą iliuzionistų klubą–pilį „The Magic Castle“. Tai senovinis namas, primenantis pilį, į kurį labai sunku patekti. Pasirodo, norint patekti į šią pilį, reikia gauti asmeninį kurio nors klubo nario kvietimą. Kadangi pažinojau šiam klubui priklausančius narius, gavau iš jų kvietimą.

Notint patekti i šią vietą yra keliami griežti reikalavimai aprangos kodui, o jo nepaisantis svečias, nepriklausomai nuo to, koks jis yra žinomas ar įtakingas, tiesiog gali būti neįleistas.

Visą vakarą apsaugos darbuotojai saugo įėjimą į pastatą ir esančius jo viduje. Vakaro metu svečiai vaišinasi gurmaniška vakariene ir gali stebėti geriausių pasaulio iliuzionistų pasirodymus. Čia griežtai draudžiama fotografuoti ir filmuoti: būtent dėl šios priežasties magišką pilį taip mėgsta Holivudo kino ir muzikos žvaigždės.

Juk galima visiškai atsipalaiduoti ir nebijoti paparacių.

Be galo apsidžiaugiau gavęs garsaus iliuzionisto asmeninį kvietimą čia apsilankyti ir iš vidaus pamatyti uždarą iliuzionistų klubą. Iš tiesų pasijutau kaip Holivudo filme: prie pastato stoja taksi ir limuzinai, iš kurių lipa išsipustę įvairiausio amžiaus elegantiški žmonės su kvietimais į šią slaptą, magišką vietą“, – dar karštais įspūdžiais dalijosi M. Wizard.

Be jokios abejonės, šios kelionės vienu ryškiausių įspūdžių buvo Manto susitikimas su garsiausiu visų laikų iliuzionistu Davidu Copperfieldu. Nuvykęs į Las Vegasą, lietuvis pirmiausiai apsilankiė jo šou, o po pasirodymo turėjo galimybę pabendrauti su šia įžymybe.

„Beje, tai jau antrasis mūsų susitikimas. Nuo dvylikos metų svajojau su Copperfieldu susitikti ir pasikalbėti. Ši svajonė mano gyvenime išsipildė net du kartus!, – džiaugsmo neslepia M. Wizard.

Pašnkekovas įsitkinęs, kad D. Copperfieldas – vis dar yra geriausias pasaulyje magas, o jo šou – itin modernūs ir nepriekaištingai atliekami. D. Copperfieldas yra laimėjęs daugybę „Emmy“ apdovanojimų, žurnalas „Forbes“ jį išrinko sėkmingiausiu visų laikų iliuzionistu, jo šou yra uždirbę 4 milijardus dolerių – puikus pavyzdys ir įkvėpimas kiekvienam artistui.

M. Wizard neslepia, jog visuomet žavėjosi Holivudu, ypatingai senuoju, juk tai Vakarų pasaulio kino ir pramogų industrijos centras – ypatinga vieta, kur gimsta kinas. Vyras turėjo unikalią galimybę iš arti aplankyti filmavimo aikšteles ir „Universal“ bei „Warner Bros“ studijas, kuriose kūrė tokie talentai, kaip Alfredas Hitchcockas, Timas Burtonas, Robertas Zemeckis, kuriais jis itin žavisi. Teko aplankyti ir populiariausios pasaulyje pokalbių laidos „Ellen“ studiją bei jos užkulisius.

Mantas netgi turėjo galimybę įsiamžinti kultinio serialo „Draugai“ aikštelėje: galėjo pasėdėti ir ant garsiosios sofutės. „Tai iliuzionisto smalsumas – man visuomet įdomiau pamatyti pramogų pasaulio darbo užkulisius ir virtuvę nei visiems matomą nušlifuotą fasadą“, – neslepia pašnekovas.

Šios kelionės metu M. Wizard aplankė garsiausių Holivudo filmų aikšteles ir dekoracijas, iš arti galėjo apžiūrėti įspūdingus kostiumus, kuriuos vilkėjo legendinių filmų, tokių kaip „Kasablanka“, „Betmenas“, „Taip gimė žvaigždė“, „Haris Poteris“ personažai. Susipažino ir su daugybe įdomių gudrybių: kaip kuriami specialieji efektai, kaskadininkų triukai, dekoracijos, netikros miestų gatvės ir namai bei kita kino magija.

„Buvo neįtikėtinai smalsu iš arti pamatyti kaip veikia didžiulė, milijoninė kino industrija, – džiaugiasi artistas ir renginių vedėjas. – Mane tiesiog pritrenkė kino studijų mastai ir dydžiai: tai tikri miestai mieste. Filmavimo studijos turi net savo gaisrines, transportą, restoranus ir parduotuves. Ir, žinoma, kvapą gniaužiantys „Universal Studios“ atrakcionai. Kadangi dirbu pramogų srityje visada įdomu pamatyti, kaip kuriamos įvairios pramogos mažiems ir dideliems“.

M. Wizard džiaugiasi, kad jo kelionė sutapo su tikrai ryškiausiu Holivudo renginiu – „Oskarų“ įteikimo ceremonija. Manras galėjo iš arti matyti pasiruošimą šiai ceremonijai: daugybę žurnalistų, šio renginio gerbėjų ir sekėjų iš viso pasaulio. Taip pat ir daugybę apsaugos darbuotojų, kurie didžiuodamiesi sako, jog tai labiausiai saugomas pramoginis renginys Amerikoje.

„Netgi turėjau galimybę išvakarėse eiti tuo raudonuoju kilimu „Dolby“ teatre ir net palaikyti rankose tikrą „Oskaro“ statulėlę, kurią prieš keletą metų gavo „Warner Bros“ studija“, – pasakojo pašnekovas.

Mantas taipogi aplankė Michaelo Jacksono atminimui skirtą šou Las Vegase, kurio metu atsiranda jo holograma ir atrodo lyg gyvai stebėtum tikrojo atlikėjo pasirodymą, lyg jis gyvas stovėtų scenoje. Šiuolaikinė šou programų technika ir jos magija lietuvį tiesiog pritrenkė.

„Turiu tokią tradiciją kiekvienoje įdomioje pasaulio vietoje, kurią lankau, pasidaryti profesionalią fotosesiją ir tiesiog pagauti, užfiksuoti tą akimirką. Šį kartą su Holivudo fotografu Bryanu Freemanu fotografavomės Venice Beach paplūdimyje esančioje promenadoje, kurioje pilna saulės šviesos, spalvingų asmenybių ir draugiškų keistuolių. Norėjau tesiog būti savimi ir įsiamžinti be visų magiškų rekvizitų“, – rodydamas naujausias nuotraukas šypsojosi M. Wizard.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)