„Dėl Manto Stonkaus situacijos.

Sulaukėme daug neigiamų atsiliepimų, komentarų bei replikų dėl mūsų komandos nario Manto Stonkaus poelgio. Norime tvirtai pareikšti, kad nors ir šis žmogus stipriai prisidėjo prie to, kur šiuo metu yra „Digiklasė“, tačiau mes VISIŠKAI NEPALAIKOME ir NETOLERUOJAME tokio elgesio.

Vienas svarbiausių dalykų, kurį norime akcentuoti – Manto rolė mūsų įmonėje. Mantas Stonkus pirmasis patikėjo „Digiklasės“ projekto idėja, todėl jo idėjų, plataus pažinčių rato ir didelės auditorijos pagalba mums pavyko greitai ir efektyviai populiarinti pirmąją Europoje grupinio mokymosi platformą, kuri prieinamą papildomą ugdymą suteikė jau daugiau nei 4,5 tūkst. moksleivių iš visos Lietuvos.

Šiuo metu Mantas yra atsitraukęs nuo aktyvios veiklos „Digiklasėje“ ir yra ankstyvojo investuotojo pozicijoje.

Tikrai žinome, jog Mantas nuo pat pradžių projektu susidomėjo ne dėl honorarų, o dėl sprendimo, kuris gali pasitarnauti daugeliui moksleivių. Tokiu būdu mums pavyko kokybišką mokymąsi pirmą kartą Lietuvoje padaryti pasiekiamu praktiškai visoms šeimoms.

Svarbiausia, norime pabrėžti, kad Mantas Stonkus NIEKAIP NĖRA SUSIJĘS SU UGDYMU IR AKADEMINIU TURINIU „Digiklasėje“. Už ugdymo procesus ir švietimo turinį Digiklasėje tiesiogiai yra atsakingas įmonės vadovas ir švietimo vadovas.

Tikimės, kad suprasite. Naudodamiesi galimybe, norime paskatinti nekartoti Manto Stonkaus padarytos klaidos“, – rašoma oficialiame „Digiklasės“ puslapyje feisbuke.

Kad M. Stonkus buvo sulaikytas neblaivus, „Delfi“ patvirtino Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai.

„Spalio 29 dieną, 22.40 val. buvo sulaikytas neblaivus automobilį vairavęs vyras“, – neatskleisdama vyro pavardės, tačiau, kaip galima suprasti dėl sutampančios datos ir aplinkybių, apie M. Stonkaus įvykį trumpai komentavo Asta Šuminienė.

Vyrui, sėdusiam prie „Suzuki“ vairo, nustatytas 1,67 promilių girtumas. Ar vyras įkliuvo reido metu, ar viršijo greitį, ar elgėsi kelyje neprognozuojamai įvardyti atstovė spaudai negalėjo. Apie įvykį M. Stonkus pats pranešė socialiniame tinkle.

„Sveiki, Artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties. Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo. Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks. Klydau. Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams. Priisimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę. Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – feisbuke skelbė M. Stonkus.

Kiek vėliau „Delfi“ gavo skaitytojo, dirbusio policijos tyrėju, laišką. Šis tikino, kad toks garsenybės poelgis negali būti pateisinamas ir pasidalino savo patirtimi.

„Geriate ir net negalvojate apie atsakomybę. Kai nuo Jūsų žūsta kažkieno vaikai, tėvai, artimieji, draugai. Dirbau policijoje. Ne kartą teko įvykio vietoje dėl girto vairuotojo kaltės forminti įvykį ir matyti kančias tų sužalotų žmonių, kuriems negali padėti, nes reikia gaisrininkų pagalbos, nes žmogus negali išlipti iš automobilio su prispaustom kojom. O šalia stovi tėvai ir nieko negali savo vaikui padėti. O tu, policijos tyrėjas, stovi ir brauki ašarą. Nes nebuvote žiaurios avarijos vietoje ir nežinote, kaip tai yra. Kai avarijos kaltininkas girtas chamas...

Jūsų atsiprašymas viešoje erdvėje yra niekinis, esate ne „piemenys“. Tiek Mildažytė, tiek kiti visuomenės „herojai“ viešai atsiprašo, bet, manau, jie nesuvokia realios jų poelgio prasmės. Kiti juos pateisina sugalvodami visokių interpretacijų. Bet kai tuos herojų palaikytojus pasieks, neduok Dieve, konkreti Mildažytės ar Stonkaus auka, tada į viską reaguosite kitaip. Nes nežinote, kad dėl tokių „vienkartinių“ žūsta niekuo nekalti žmonės...“, – rašė „Delfi“ skaitytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)