Tačiau apie tai humoristas Mantas Stonkus drauge su Algiu Ramanausku „Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“ nekalbėjo. Jie aptarė trijų bičiulių filmuojamą podcastą „Vėl tie patys“, karantiną, taip pat prisiminė skandalą, kuris kilo dėl humoristo pasisakymo apie kurjerius.

„Yra daug žmonių, kurie dirba įvairiausius darbus. Bet jeigu žmogus dirba 30 metų kurjeriu, kur yra tavo kažkokia siekiamybė? Kodėl aš negaliu tavęs sukritikuoti, jei realiai nekuri pridėtinės vertės? Taip, yra su negalia žmonių, kurie dirba tokį darbą”, – tinklalaidėje tuomet kalbėjo M. Stonkus.

Dabar šis skandalu tapęs pasisakymas jau yra kone pamirštas, o humoristas tai priėmė kaip pamoką.

„Nieko aš ten blogo galbūt ir nepasakiau, tačiau tai padariau netinkama forma. Ir tai įžeidė žmones. Tą klaidą aš priėmiau, supratau ir ji man padėjo. Tas visas neramumas ir nemalonūs potyriai man padėjo”, – prisipažino Mantas.

Laidoje M. Stonkus prisipažino, kad augdamas Mažeikiuose turėjo mėgstamą popamokinę veiklą – net septynerius metus šoko tautinių šokių kolektyve.

„Esu baigęs choreografijos mokyklą, tik instrumentu groti tingėjau pasimokyti, dėl to labai gailiuosi, – pasakojo Mantas. – Mano visi draugai ėjo į futbolą. <...> Vienas profesionalus futbolininkas treniravo mano klasės draugus. O aš ėjau į šokius ir iš manęs visi juokdavosi. Bet dabar pagalvoju, kad tai buvo fantastiškas laikas.“

Paklaustas, ar tenkina tai, kaip gyvena dabar ir kaip humoristas mato save po dešimties metų, Mantas buvo atviras.

„Labai tenkina. Galbūt norėčiau daugiau žinoti, daugiau būti perskaitęs, būti daugiau pamatęs, bet tai, kaip viskas susiklostė, mane tikrai tenkina. Esu sveikas, laimingas, su dviem gražiais vaikais“, – kalbėjo pašnekovas.

Tiesa, laidos klausytojas uždavė ir išskirtinai jautrų klausimą: „ar kada nors galvoji apie savižudybę?“ M. Stonkus į jį pažiūrėjo ir atsakė itin rimtai.

„Galvoju. Manau, visi bent kartą esame apie tai pagalvoję. Bet svarbiausia yra pasidalinti savo išgyvenimais su kitais žmonėmis. <...> Tai yra joks ne bajeris, ypatingai šitokiais laikais. Norėčiau paskatinti visus žmones neužmiršti, kad yra linijos, į kurias galima pasiskambinti, pasidalinti savo išgyvenimais. Visi žmonės yra reikalingi ir nei vienas neturėtų dėl jokių aplinkybių pakelti rankos prieš save“, – tikino humoristas.

Prakalbus apie patyčias internete ir būdus, kaip nuo to kuo ilgiau apsaugoti savo vaikus, Mantas prasitarė, jog apie tai su avo atžalomis yra kalbėjęs ne kartą, o namuose yra taikomos tam tikros apsaugos priemonės.

„Savo vaikams nesu suteikęs prieigos prie interneto. <...> Bandysiu juos kuo labiau atitraukti nuo socialinių tinklų. Jie yra iš šeimos, kurioje visas ūkis yra labai gerai matomas. Manau, tai labai greitai vaikams atsilieptų. Aš vaikams netgi aiškinu, kad internetas yra tarsi didelis miestas. Yra Katedros aikštė, kuria tu gali eiti ir jaustis saugiai, bet reikia žinoti, kad yra ir baisesnių rajonų, iš kurių gali atvažiuoti ir į Katedros aikštę ir užpulti vidury nakties. Reikėtų būti labai sąmoningam ir atidžiam išėjus į miestą. Internetas lygiai tokia pat vieta“, – kalbėjo laidos „Greiti pietūs“ svečias.

Visą „Žinių radijo“ laidą su Mantu Stonkumi galite pamatyti vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)