Mantas buvo vienas iš „Humoro klubo“ žvaigždžių. Jis atskleidė, kodėl subyrėjo jų klubas ir kodėl šis sprendimas buvo naudingas visiems.

„Manau, kad subyrėjimas – normalus procesas. Gi būna taip ir su muzikinėmis grupėmis: jei yra penki atlikėjai, tai vienas nori solo karjeros, kitas su būgnais padaužyt. Tai natūralus procesas, bet tai buvo vienas iš retų atvejų, kai visi laimėjo iš to išsiskyrimo. Jankevičius padarė puikią karjerą, mes su Stonkumi irgi dar darome. O tuomet „Humoro klubo“ antraplaniai komikai dabar žydi ryškiausiomis spalvomis“, – teigiamai nusiteikęs sakė jis.

Mantas Katleris, Mantas Stonkus

Naujausias humoristo projektas – „Vėl tie patys“, kurio tęstinumas ir populiarumas nustebino net patį Katlerį.

Stand-up darau 10 metų, bet vis tiek atsiremi į tas pačias taisykles. Atrodo, stand-up yra laisvė, gali daryti ką nori, šnekėti ką nori, bet iš tikrųjų ta laisvė yra labai apribota, nes žinai, kas juokinga žmonėms, kas ne. Kai atkali tą sistemą, tada nori kažko naujo. Pasiūliau Rolandui Mackevičiui susitikti, o kai šnekamės su juo, mūsų pokalbiai nebūna apie jį ar mane, mes apskritai šnekame apie dalykus. Jeigu pastatytume kamerą virš mūsų ir tiesiog įrašytume, tai žmonėms būtų juokinga tai, ką mes šnekame. Po to pasiūliau Stonkui, nors nemaniau, kad jam bus įdomu. Žinojome, kad pradžioje bus visiems įdomu, nes tai trys žinomi veidai, bet nesitikėjau, kad tai bus tęstinis projektas, kurio žmonės lauks kiekvieną pirmadienį. Pasirodo, talentas yra sakyti, ką galvoji, ir žmonės tai vertina“, – stebėjosi jis.

Rolandas Mackevičius, Mantas Katleris

Žinomas vyras prabilo ir apie asmeniškesnius dalykus: savo tėvus ir lytinį švietimą bei yra įsitikinęs, kad gali sukurti daug geresnių siužetų lytinio švietimo ugdymui.

„Mano tėvas pasakė anksti arrivederci (liet. viso gero) mūsų šeimai. Mama suprato, kad nelįs į tą reikalą, paliko savieigai, kad pats išsiaiškinčiau. Gal 7-oje klasėje rodė seksualinio švietimo video. Pas mus į mokyklą buvo toks atvažiavęs autobusiukas, ironiška, bet atrodė kaip pedofilų. Visus mus suvedė ten ir rodė animacinį filmuką, kur labai keistas siužetas: dėdė važinėja tamsintais langais mašina po rajoną ir pasiūlo vaikui saldainių ir įsėsti į mašiną. Jis sutinka, o po to išlipa plika rūra iš mašinos ir jau serga AIDS. Niekas man ten nesusirišo. Man kaip 7-okui atrodė, kad negalima valgyti saldainių, nes susirgsi AIDS. Manau, aš sukurčiau daug geresnį lytinio švietimo filmuką“, – juokėsi jis.

Laidų vedėjas prisiminė ir savo vaikystės baubus: marozus, plaštakes ir gaidžius, kur nuo pastarųjų antpuolio kaime dėdė jį išgelbėjo.

„Vaikystėje labiausiai bijojau marozų, kurie vaikščiodavo su peiliukais, pas mus vadinamomis plaštakėmis. Dar baisu galvą po vandeniu kišti ir yra baimė užlipti ant scenos, kai neturi ką pasakyt. Gaidžio ir poliklinikos iki dabar bijau. Yra tokios istorijos. Viena – labai mažas nukritau nuo laiptų, iš to turiu keturių siūlių randą ant kaktos. Kita – kaime močiutė turėjo visokių gyvulių, visas zoologijos sodas, tik liūtų nebuvo: tarakonai, vištos, gaidžiai ir teliukas. Ėjau į lauko tualetą, buvau su ryškia kepure ir gaidys mane buvo užpuolė. Jie gaidžiai ir yra, nes puola niekuo kaltą žmogų. Pradėjau nuo jo bėgti, užkliuvau, tada viskas aptemo, gyvenimo 5-eri metai prabėgo pro akis. Mano giminės sakė, kad gaidys užšoko ant manęs ir pradėjo knibinėti kapišoną. Tada atbėgo dėdė ir mane išvadavo“, – komikas su juoku prisiminė vaikystės nuotykius.

Mantas Katleris ir Aistė Kabašinskaitė

Mantas pasakojo ir savo nuotykį su policijos pareigūnais, beieškant savo motorolerio.

„Susitikome aptarti mano buto reikalų su projekto vadovais. Aš buvau nusižiūrėjęs tą butą, bet jis kaip ir buvo rezervuotas. Atėjome į vieną restoraną pasėdėti dalykiškai ir mums įsiūlė šašlykėlių ir granatų vyno. Realiai aš nusipirkau tą butą per dieną, gal ne girtam reikėjo tokius sprendimus priiminėti. Buvau atvažiavęs su Vespa, nes man Antakalnis netoli ir tikrai neplanavau gerti, bet prisigėrėm ir reikėjo jau išeiti. Dar apsivėmiau, tas irgi sufleravo, kad reikia išeiti. Tiesiog jau pamečiau giją, kas po ko vyko.

Atsisėdau ant savo motorolerio ir galvojau parvairuosiu. Skambinu Aistei ir sakau: „Kur tu esi? Aš atvažiuosiu.“ Aistė suprato iš balso, kad aš jau neblaivas, sako: „Kur tu parvairuosi? Nebesvaik, nulipk nuo motorolerio. Aš iškviesiu tau taksi.“ Nulipau, nes būčiau sugalvojęs visko. Bet čia dar ne viskas: 4 ryto prabudau, žiūriu atėjo krūva įspėjimų iš motorolerio programėlės telefone, kad jis dabar atsidūręs Žirmūnuose. Aš panikoje: pavogė motorolerį. Mano sesė parašė man žinutę: „Policija man skambino. Pasiėmė tavo motorolerį“.

Mantas Katleris

Paskambinu policijai, o jie sako: „Mes paėmėme jį, kad nepavogtų“. Pagalvojau: čia rimtai jie daro tokią paslaugą? Šeštadienio dieną nevažiavau, nes dar drebulys krėtė, o sekmadienį jie sako, kad jei nepaimsiu, jie pristatys motorolerį į mokamą automobilių aikštelę. Atvažiavau su taksi, vaikštau po tą parkingą, niekur nerandu. Nueinu į priimamąjį ir sakau: „Aš čia Vespą palikau. Priėjo toks nemalonus pareigūnas: „Kokios problemos?“ . Sakau: „Ne, nėra jokių problemų“, bet pagalvojau „jūs pasiėmėt mano motorolerį ir kaltinat mane, kad jis pas jus“. Tačiau, atsidūręs pareigūninėj, aš klausimų neuždavinėju. Jis parodė kelią, apėjau Žirmūnų nuovadą, o ten, koridoriuje, stovi mano Vespa ir šalia toks bičas su su antrankiais. Tada atbulom išvažiavau iš pareigūninės.

Linksma istorija. Galų gale, aš noriu padėkoti pareigūnams, tikrai būtų kas nors pavogęs, nes ji buvo gana nuošalioje vietoje, pamiškėje. Iš esmės, niekada nesu turėjęs problemų su pareigūnais ir visada su jais pagarbiai bendrauju“, – tikino laidos „Laikykitės ten“ pokalbių svečias.

Žinomas komikas taip pat atskleidė ir buitinių detalių, įrenginėjant nuosavą būstą.

„Dabar mes įsirenginėjame butą. Sakau Aistei: „Noriu sėdmaišio į verslo kambarį. „PlayStation“ kambarys, bet aš jį vadinu verslo kambariu, kad oficialiau skambėtų. Ji sako: „Nereikia tau to sėdmaišio – prasmirs“. Galvoju, gal ir nereikia. Manyje lengva pasėti sėklą“ , – juokiasi Mantas.

Visą interviu su komiku žiūrėkite čia: