aA
„Make kebab great again (angl. Padarykime kebabą vėl didų)“, – tokiu šūkiu savo pirmąjį kebabų restoraną Vilniaus centre pasitinka vienas žinomiausių Lietuvos komikų ir renginių vedėjų Mantas Katleris. Pirmuosius išalkusius VIP svečius jis pasitiks jau šio trečiadienio vakarą. „Beliko paskutiniai patepimai. Kabiname mano portretus ant sienų. Nenoriu susireikšminti, bet Katlerio kebabų restorane jie tikrai turi būti“, – atidarymo išvakarėse duodamas išskirtinį interviu kalbėjo Mantas.
Aistė Kabašinskaitė, Mantas Katleris
© DELFI / Adomas Pivoriūnas

Padavėjams – specialūs testai

Birželio 27-oji – jau nebekeičiama Katlerio kebabų restorano atidarymo data. Tiesa, į uždarą šventę tądien čia rinksis jo bičiuliai, kolegos ir kiti svečiai. Restoranas duris visuomenei atvers ketvirtadienį. „Viskas vyksta pagal planą. Jau ir taip buvome nukėlę šį atidarymą, daugiau to daryti tikrai nebeprireiks. Ir tikime, kad jis bus labai smagus“, – kalbėjo vienas garsiausių Lietuvos humoristų.

Katlerio kebabų restoranas po nelengvų atrankų jau turi ir personalą, virtuvė jau taip pat paruošta, o padavėjams teko atlikti keletą testų, kad kuo geriau įsidėmėtų, iš kokių sudedamųjų dalių gaminami patiekalai.

Koncepciją kūrė pusantrų metų

Paprašytas plačiau pristatyti savo restorano koncepciją, Mantas neslėpė, kad nuo idėjos iki dienos, kuomet tenka atverti restorano duris, įveiktas netrumpas kelias. Idėja apie tokios vietos įkūrimą gimė pernai. Tada tebuvo svarstoma lankytojams pasiūlyti kebabų. Su bičiuliais aptarinėjant ir galimus pavadinimus, Manto neapleido mintis, kad maitinimo įstaigos pavadinime turėtų būti žodžiai „kebabas“ ir „restoranas“.

„Kai gryninome idėją, visai rimtai pažiūrėjome į žodį „restoranas“. Ši maitinimo įstaiga tikrai nebus standartinė kebabinė, kaip daugeliui galėjo susidaryti įspūdis“, – pabrėžė M. Katleris. Restorane lankytojams atveriama 76 sėdimų vietų erdvė nė iš tolo neprimena standartinio kebabų kioskelio. Veikiau – stilingą miesto kavinę. Klientams čia bus siūloma paskanauti itin kokybiško greitojo maisto.

„Tai nebus įpareigojanti vieta su baltomis staltiesėmis ir servetėlėmis. Pasiūlysime patiekalų iš geros mėsos. Patys kepsime net kebabų blynus. Meniu kol kas nebus labai platus, nes norėjome, kad viskas visuomet būtų labai šviežia. Galvojame net konservuoti daržoves patys. Tiesa, pasiūlysime ir kebabų su žuvimi. Bus ir su starkiu, ir su lašiša, ir su skumbre. Meniu bus kintantis“, – atskleidė M. Katleris.

Pašnekovas pokalbio metu pasidžiaugė, kad jau yra pasirinkti ir partneriai, kurie restoranui tieks įvairius produktus. Štai avieną ir daržoves verslininkai ketina pirkti iš Lietuvos ūkininkų. „Kadangi kaip ir „Kalnapilio-Tauro grupė“ esu kilęs iš Panevėžio, gėrimų tiekėjų irgi ilgai rinktis nereikėjo“, – sako pašnekovas.

Iššūkiams pasiruošė

Mantą yra įprasta matyti TV eteryje ar vedant renginius. Tai, kad žinomas vaikinas suka į verslą, daugeliui jo gerbėjų buvo netikėta žinia. Pasiteiravus, ar nesibaimina stačia galva pasinerti į naują ir neišbandytą sritį, M. Katleris sakė suprantąs, jog iššūkių čia niekuomet netrūks.

„Turbūt daugelis įsivaizduoja, kad restorano pavadinime panaudojome mano vardą ir tiesiog lauksime, kol žmonės pas mus ateis. Anaiptol. Prie šio projekto dirbame jau apie pusantrų metų, įdėjome daug darbo. Matome, kad Vilniuje ir barai, ir restoranai užsidaro kiekvieną dieną. Atsidaro baras, po mėnesio jau, žiūrėk, išvežinėja statines. Konkurencija Vilniuje didelė ir dėl to šiek tiek baisu“, – kalbėjo M. Katleris ir patikino šiek tiek primažinęs riziką, nes restoraną atidarinėja ne vienas. Idėja patikėjo ir keletas Manto kolegų – verslo partnerių.

Dirbs ir pats

Kokios bus jo paties pareigos restorane ir kaip dažnai čia bus galima jį sutikti? M. Katleris neslėpė, kad ši veikla jam yra labai įdomi, mat kasdien tenka susidurti su daug naujų dalykų. „Dirbu su personalu ir mano pagrindinė užduotis – padaryti, kad visi būtų laimingi. Aš pats, be abejo, restorane būsiu labai dažnai. Turiu čia net 80 procentų nuolaidą maistui ir gėrimams. Patys pagalvokite, ar man bus verta lankytis kažkur kitur, kai savo restorane turiu tokias sąlygas?“ – juokavo Mantas.

Ar M. Katleris ir jo verslo partneriai darbuotojams mokės geras algas? „Nenuskriausime. Tikrai. Jeigu per dvi savaites vasarą Vilniuje surinkome 20 darbuotojų, patys pagalvokit. Dalį darbuotojų, matyt, patraukėme savo koncepcija. Čia visiems bus smagu dirbti. Visi labai gerai sutariame“, – džiaugėsi verslą pradedantis humoristas.

Žinomas vyras neabejoja – po audringos restorano atidarymo šventės laukia rimti uždaviniai. M. Katleris tiki, kad įdėjus darbo ir meilės seksis puikiai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas įkrito į duobę: prireikė skubios operacijos (193)

Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui šį penktadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje...

Ugnė Siparė parodė, kaip atrodė prieš 13 metų: gerbėjai lygina su Paris Hilton (185)

Ugnė Siparė neretai yra įvardijama kaip viena dailiausių TV laidų vedėjų. Sausio pradžioje...

Iš Raseinių kilusi Giedrė Dukauskaitė sužibo „Chanel“ reklamoje: sulaukė ir supermodelio Gigi Hadid dėmesio (37)

Tarp populiariausių pasaulio modelių galime rasti ir lietuviškų vardų. Vienos manekenės dar tik...

Andrius Šedžius nepasiduoda: iš naujo kursto savo ir Monikos skyrybų bylą (79)

Kai jau atrodė , kad verslininko Andriaus Šedžiaus ir dainininkės Monikos Šedžiuvienės...

41-erių primabalerina Neli Beliakaitė tapo mama: sunkiausia buvo pirmas dvi savaites (70)

41-erių metų primabalerina Neli Beliakaitė sulaukė didžiausio savo gyvenimo stebuklo –...

Top naujienos

Landsbergis sureagavo į Skvernelio teiginus apie Nausėdą: jis kasa vis gilesnę duobę (150)

Opozicija kritiškai vertina premjero Sauliaus Skvernelio teiginius, kad prezidento Gitano Nausėdos...

Ūkininkai prisitaikė: Lietuvoje jau ima du derlius per metus (64)

Keičiantis klimato sąlygoms gamtoje pastebima vis daugiau anomalijų. Jau sausio mėnesį gaunamas...

Tiriama Ukmergėje netikėtai mirusio vaiko mirties priežastis: tikėtina, kad tai nebuvo užkrečiama liga (76)

Sekmadienį Policijos departamentas informavo, kad Ukmergės ligoninėje dėl vangumo ir vėmimo mirė...

Per bendrą lyderių fotosesiją – sąmyšis dėl Putino (135)

Berlyne sekmadienį vyko tarptautinė konfliktui Libijoje sureguliuoti skirta konferencija, kuriai...

Jasikevičiui – LKL komunikacijos vadovo pastaba: šitaip bendrauti negalima (8)

Ne pirmą kartą su žiniasklaida susikertantis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas...

Moteris aprodė gyvenimo sąlygas savivaldybės būste: nesupranta, kodėl nuo Naujųjų turi mokėti 11 kartų daugiau (139)

Nors Vyriausybė ne kartą kalbėjo, kad jų prioritetas – skurdo ir atskirtiems mažinimas,...

Girtos BMW vairuotojos benefisas Vilniuje: visiškai nuoga staipėsi po areštinės langais ir liejo prakeiksmus Selui (179)

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas nekasdienis sulaikytos apsvaigusios vairuotojos...

Anksčiau toks derinys atrodė lyg stiliaus košmaras, dabar – paskutinis mados klyksmas (1)

Kaip žinia, kojinių ir atvirų basučių duetas yra aktualus jau ne pirmąjį sezoną. Ši...

JAV priklausančioje saloje populiarėja gimdymo turizmas: saloje gimdo daugiau atvykėlių nei vietinių moterų

25 m. Japonijos pilietė Midori Nishida registravosi skrydžiui į Saipaną – JAV...

Girtą kūdikį pagimdžiusi moteris stojo prieš teismą: atsisakė pasakoti apie savo gyvenimą (24)

Mirtinai alkoholiu dar motinos įsčiose apnuodyta mergytė per stebuklą išgyveno ir dabar auga...