„Tie, kurie bent kiek prisilietė prie meno studijų, baigė dailės mokyklą, gilino žinias dailės akademijoje ar privačiuose užsiėmimuose žino, kas yra proporcijos, kompozicija, spalvų deriniai bei perspektyva ir tokių žmonių tikrai yra labai daug. Bet dar daugiau yra tų, kurie, nieko nenutuokdami apie visa tai, garsiai rėkia, kas gražu ar negražu, kas stilinga ar neskoninga. O tų, kurie garbingai gali vadinti save estetikos, stiliaus ir mados ekspertais, gerais žinovais, išmanančiais kostiumo dizainą, meno istoriją, analizuoti tendencijas, konsultuoti – Lietuvoje yra vienetai“, – sako Danguolė.

Anot menininkės, raudonojo kilimo svečiai yra visada stebimi tarsi per padidinamąjį stiklą, todėl atėjus į renginį, kuriame galioja puošnus aprangos kodas, būtina pasitempti.

Danguolė Pečiukonytė-Chuan Font M.A.M.A apdovanojimuose

„Tikrai matome visko: suknelės – tarsi naktiniai, damų batai – tarsi iš praeities kolūkio runkelių rinkimo laikų, regime svočių, piršlienių ir pamergių apdarų, per trumpų, per mažų, per daug permatomų drabužėlių, visai neatitinkančių aprangos kodo reikalavimų. Ir tikrai, taip liūdna pasidaro, kai žmonės negerbia nei renginio, nei organizatorių ir, aišku, nei savęs pačių“, – apmaudo neslepia prieš metus visai šalia Barselonos atsikrausčiusi gyventi lietuvė.

„Buvome su vyru renginyje užsienyje, kur svečiai, leidę sau ateiti į vakarą ir neatsižvelgę į aprangos kodo prašymą, paprasčiausiai buvo mandagiai išprašyti. Ir labai tam pritariu, nes tiems, kuriems tas pats, kaip jie atrodo – ar daržus ravėti, ar ofise visą dieną sėdėti ir su tais pačiais abažūrais į garbingą vakarą atbėgti, tikrai yra ne vieta šalia tų, kurie ilgai tam ruošėsi, planavo, investavo, jaudinosi, daug laiko sugaišo pas stilistus, dizainerius ar parduotuvėse, norėdami garbingai jaustis ir taip pagerbti renginį. Ir jei tai būtų padaryta Lietuvoje, tai tuščių kėdžių tikrai atsirastų labai daug, labai daug“, – pabrėžė ji.

Menininkė taip pat pastebi, kad nebūtina puoštis garsiausiais šalies dizainerių kūriniais, norint atrodyti stilingai.

Danguolė Pečiukonytė-Chuan Font M.A.M.A apdovanojimuose

„Žinau, kad ne visos gali sau leisti pasipuošti Juozo Statkevičiaus kurtu meno kūriniu, kuris visada atrodys nepriekaištingai ir tikrai įspūdingai, o dama jausis vakaro karaliene ir jai nebus lygių, bet visos gali rasti kitą išeitį, kitokį sprendimą, atrodyti žavingai ir stilingai, jei tik norės, jei tik atsikratys to „tiks bet kaip“ požiūrio“, – pasakojo Danguolė.

Anksčiau pedagoginį darbą Lietuvoje dirbusi moteris prisimena, kad net ir vaikams mokykloje nuolat primindavo vieną gyvenimišką taisyklę.

„Visada savo mokiniams sakydavau, kad norite to ar ne, sureikšminate išvaizdą ar ne – jus visada visi pirmiausiai vertins, skenuos, akimis fotografuos ir susidarys pirmą įspūdį pagal tai, kaip jūs atrodote, o po to – visa kita. Man tai visada pasiteisino ir pasiteisina, nes kam gali nepatikti gražus, stilingas, elegantiškas, švytintis, kvepiantis žmogus. Na, kam?!“ – emocingai svarstė ji.

Ne pirmą kartą M.A.M.A apdovanojimuose dalyvavusi viešnia taip pat pastebėjo, kad lietuviai neretai meluoja ar gražbyliauja, norėdami įtikti žinomoms damoms ar drabužių kūrėjams.

„Pavyzdžiui, kai žinoma moteris užsideda kokią nesąmonę, tai visi liaupsina ir giria! O jei tą patį drabužėlį užsidėtų nežinoma dama, tai ją visi stilistai ir kritikai prikaltų prie gėdos lentos. Kaip sakoma, kas leidžiama piemeniui, tas negalima avims“, – DELFI teigė pašnekovė.

Kritiškas stilisto vertinimas

DELFI primena, kad šių metų M.A.M.A raudonojo kilimo įvaizdžius taip pat kritiškai įvertino ir stilistas Joringis Šatas.

„Šių metų svečių apranga buvo itin saugi ir mane daugeliu atvejų nuvylė. Kodėl? Dauguma žmonių atrodo tiesiog blankiai ir vienodai, nors ir pasirinko saugius variantus, kai kurie tiesiog prašovė su detalėmis“, – sakė jis ir pateikė savo įžvalgas.

Neringa Zeleniūtė

Kiekvienais metais, per šiuos apdovanojimus, Neringa stebina savo išskirtiniais įvaizdžiais. Kaip ir pridera vakaro šeimininkei – ji atrodo pritrenkiančiai. Kardinaliai kitoks įvaizdis nei kelerius pastaruosius metus. Aksominė retro tipo suknelė su ilgomis pirštinėmis bei atvirais pečiais atrodo itin stilingai ir subtiliai, be to, puikiai tinka raudonajam kilimui.

Akcentu tapusi dekoruota skrybėlaitė įvaizdžiui suteikia dar daugiau elegancijos, o itin minimalūs papuošalai neapkrauna, puikiai užbaigia visą įvaizdį.

Greta Mikalauskytė

Seksuali žemę siekianti suknelė yra būtent tai, ko reikia raudonajam kilimui. Tai yra puikus pavyzdys, kaip jauna mergina, vilkėdama ilgą suknelę, „nesusibobina“. Itin aukštas skeltukas, atidengiantis koją, įvaizdžiui suteikia seksualumo. Puikus pasirinkimas neapkrauti savęs nereikalingomis detalėmis.

Gaivus makiažas bei kiek netvarkinga šukuosena Gretai suteikia laisvumo ir jaunatviškumo. Taikliai pasirinkti juodos spalvos smailianosiai aukštakulniai tik dar labiau paryškina jos kojas.



Daina Bosas

Nėra nei ką daug kalbėti. Griežtas, tačiau elegantiškas įvaizdis išties tinka tokio tipo renginiui, reikalaujančiam „black tie“ aprangos kodo. Dekoruotas švarkelis tampa pagrindiniu įvaizdžio akcentu, todėl geras sprendimas rinktis itin minimalistinius aksesuarus.

Kaip jau ne kartą minėjau, įvaizdis nėra tik drabužis. Tai visuma, todėl labai svarbu ir avalynė, aksesuarai, šukuosena bei makiažas, net ir kvepalai. Dainos pasirinkimas taiklus. Viskas laiku ir vietoje.

Jazzu

Drąsus ir ryškus sprendimas. Šiaip „black tie“ aprangos kodas griežtai neleidžia tokių drastiškų sprendimų, tačiau atsižvelgiant į tai, jog tai muzikos apdovanojimai, kurie vyksta ne Valdovų rūmuose, o Žalgirio arenoje, o Justė yra metų atlikėja, toks sprendimas yra tikrai labai taiklus ir išskirtinis.

Galima tik pasidžiaugti, jog ši atlikėja kuria ne tik aukštus standartus atitinkančią muziką bei vaizdo klipus, bet ir nebijo eksperimentuoti su savo įvaizdžiais, būti kitokia.

Justė Arlauskaitė-Jazzu






Indrė Kavaliauskaitė – Morkūnienė

Turbūt pati didžiausia vakaro suknelė. Žinau šią suknelę ir įsimylėjau ją tik tik pamatęs, o ant Indrės ji atrodo pritrenkiančiai. Itin romantiškas įvaizdis tiesiog neleido atplėšti akių. Kaubojiški motyvai vis dar madingi šį sezoną, tad toks suknelės pasirinkimas yra turbūt taikliausias, jei norėtume apibūdinti mados tendencijas.

Kuriems svečiams kliuvo kritikos strėlės? Skaitykite paspaudę čia.

Apdovanojimų akimirkos:

Raudonasis kilimas:

Renginio dūzgės:

M.A.M.A užkulisiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)