„Viešosios tvarkos pažeidimas fiksuotas renginyje. Pirminiais duomenimis, drausminant dėl elgesio“, – BNS šeštadienį sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Policijos duomenimis, apie 22.20 val. kilo konfliktas tarp apsaugos darbuotojų ir trijų žiūrovų – 1983 ir 1984 metais gimusių vyrų bei 1987 metais gimusios moters.

Asmenys, anot pareigūnų, ėmė plūstis, stumdytis, trukdyti darbui, dėl ko buvo sugadinti radijo ryšio priemonė ir dvi ausinės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kauno apskrities policijos atstovė taip pat sakė, kad daugiau pažeidimų renginyje neužfiksuota, taip pat nenustatyta ir galiojančių pandemijos reikalavimų pažeidimų.

Dar penktadienį Delfi teiravosi policijos atstovų, ar muzikos apdovanojimų metu sulaukta pranešimų, tuomet atstovė žiniasklaidai teigė, kad pareigūnus pasiekė vos pora. Vienas iš jų – net nesusijęs su karantino reikalavimais.

„Vienas dalyvis piktinosi dėl sėdėjimo vietos. Organizatoriai šią konfliktinę situaciją greitai išsprendė, – komentavo Kauno apskr. VPK komunikacijos poskyrio vedėja O. Vaitkevičienė. – Taip pat sulaukta anoniminio pranešimo, vieno portalo straipsnio nuotraukų galerijos, kur yra pozuojama ant raudonojo kilimo, nuorodos ir prierašo apie tai, kad renginyje esą nesilaikoma atstumų ir nedėvimi respiratoriai. Renginyje budėjo tiek mūsų, tiek kitų institucijų pareigūnai, kurie kol kas pažeidimų neužfiksavo“.

Anot O. Vaitkevičienės, egzistuoja nedidelės išimtys, kuomet renginyje galima nusiimti veido apsaugas, pavyzdžiui, vartojant gėrimus bei maisto produktus ar fotografuojantis. Pabrėžiama, kad kelioms sekundėms kaukes pozuojant prie sienelės nusiėmę asmenys jokių reikalavimų nepažeidžia.

„Tą žino ir mūsų pareigūnai, ir kitų institucijų atstovai. Jeigu yra pranešama apie vienokius ar kitokius pažeidimus, yra iš karto atitinkamai į kiekvieną iš jų sureaguojama. Tikimės renginio žiūrovų sąmoningumo – kad jie laikysis visų reikalavimų“, – dar penktadienį komentavo policijos atstovė.

Delfi primena, kad svarbiausiu aksesuaru šiemet tapo ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, kurio pageidavo praėjusiais metais skandale atsidūrę renginio organizatoriai. Pareikalauta ir GP pasų, be kurių įeiti į areną buvo neįmanoma.

Raudonasis kilimas:

Apdovanojimų akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)