Nors Neužmirštuolės ženklelio akcija gaji jau trečius metus, šįmet dėl jos virė arši diskusija. Vieni mielai priėmė tokią iniciatyvą, kitiems ji atrodė visiškai nereikalinga, neva ir taip gausu lietuviškų ženklų, tad naujų kurti nebereikia.

Savo nuomonę apie naujų ir senų simbolių reikšmę bei svarbą rėžė ir Marijonas Mikutavičius. „Įsisegsiu į atlapus trispalvę, Gedimino stulpus, neužmirštuolę ir AC/DC. Kišenėje dar turėsiu magnetuką su Trakų vaizdais, o kuprinėje – iš „Toyota“ langų valytuvų pagamintą kryžių. Tai prikimšamai reikš, jog visų simbolių ekspertai, aiškinantys, kas gerai, o kas ne, gali užsilipti ant aukščiausio kalno, apsipurkšti auksiniais dažais ir pasikarti iš širdgėlos“, – feisbuke savo nuomonę dėstė Marijonas.

Aršią diskusiją tokiu savo pasisakymu sukėlęs M. Mikutavičius pats joje dalyvavo ir toliau reiškė konkrečią nuomonę: „Aš ne eruditas. Aš savo šalies žmogus, kuris taip pat išgyveno jos laužus, jos atgimimus ir nuopolius, kiek buvo skirta. Todėl man niekas nepasakos, kokiu būdu ją pagerbti. Tuo labiau irzlūs žmonės, amžinai kituose įžvelgiantys klastą. Kas nori, gali eiti mokyti kaip kelti vestuves, užsiimti koučingu (liet. Mokymai – DELFI) ir pasakoti, kaip padaryti karjerą. Gali pasakoti, kokie drabužiai madingi ir kaip elgtis prie stalo. Tačiau tegul nemoko, kokiu būdu teisingai mylėti Tėvynę. Nes mylėti ją mes išmokome labai seniai iki jų“.

DELFI susisiekus su pačiu Marijonu, jis patikino, kad viską, ką norėjo pasakyti, jau pasakė savo įraše feisbuke.

Vakar, dalyvaudamas Sausio 13-osios atminimo koncerte prie Seimo, Marijonas Mikutavičius į sceną lipo pasipuošęs Neužmirštuolės ženkleliu. Tokį patį į švarko atlapą įsisegė ir sekmadienį, dalyvaudamas tiesioginėje „X Faktoriaus“ transliacijoje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (727)