„Aš nežinau, niekada nebuvau tas žmogus, kuris ima stipriai ginti. Žiūrėčiau dvirpasmiškai. Aš kartais labai suprantu atlikėjus, ypač moteris. Jos paprastai yra jautresnės. reaguoja karštai ir kategoriškai. Įsivaizudoju tą situaciją. Kiekvienas atlikėjas yra tai jautęs. Jautriausiomis akimirkomis, kai tikiesi susikaupimo ir rimties, kai tikiesi, kad klausytoją jautriai pažvelgs į tai, kuo kvėpuoji, atsiranda, tokių, kurie gyvena kitame pasaulyje. Tu puikiai tai supranti. Bet nemanau, kad tai yra kelias kovoti su savo gerbėjais. Tu gali į juos spjauti, gali juos užmiršti. Gali rokenrolo žvaigždė tai padaryti, bet buvau nustebęs, kad Jazzu galėjo taip padaryti. Gal ji tai apmąstys ir padarys išvadas“, – konferencijos metu kalbėjo dainininkas.

Svečio nuomone, vienintelė rokenrolo žvaigždė Lietuvoje šiuo metu yra Egidijus Dragūnas: „Jis eina tuo chaoso keliu, kuris žmonės žavėjo nuo senų laikų“.

Šalies svajonių jaunikiu vadinamas M. Mikutavičius sulaukė klausimo ir apie svajonių moteris. Anot dainininko, šis klausimas jam visada atrodo keistas: „Tas pats, kaip vyro klausti: koks yra tavo svajonių automobilis. Niekada neturėjau svajonių nei dėl automobilio, nei dėl moterų“. Svajonių moteriai jis nekelia išskirtinių reikalavimų, tačiau moteris turėtų būti graži, seksuali, švelni, protinga. Pašnekovo manymu, tai turėtų būti miksas tarp Megan Fox ir Catherine Zeta-Jones.

Paklaustas, kaip jam pavyko atsikratyti svajonių jaunikio etiketės dainininkas juokavo, kad tiesiog paseno bei pridūrė, kad ją su malonumu atiduoda jaunosios kartos atlikėjui Vaidui Baumilai.

43-ejų dainininkas sulaukė klausimo ir apie giminės pratęsimą. „Marka, ar nori tureti vaikų? Berniukas ar mergaitė?“, – teiravosi zero.  Pajuokavęs, kad euro laukia labiau nei vaikų, po akimirkos jis surimtėjo ir pridūrė: „Taip, žinoma. Tai yra kiekvieno sveiko ir pilnaverčio gyvenimo palydovas“.

Gerbėjus domino, ar naujausia daina „Seksas be meilės“ gimė iš asmeninės atlikėjo patirties. „Tai yra viena iš dainų, kai netikėtų būdu gimsta tekstas. Tuomet aiškiai pradėjau mušti ritmą, supratau, kad parašysiu dainą. Ji gali pasirodyti paviršutiniška, tačiau pačios frazuotės nėra lengvos. Man tai buvo naujas dalykas, kurį norėjau išmėginti. Taip, gavau kritikos, kaip galiu apdainuoti seksą be meilės. Tačiau pridėkite ranką prie širdies ir pažiūrėkite, ar jums to nebuvo? To tikrai nešlovinu, tik bandau pasakyti, kaip yra. Jei neturi meilės, seksas be meilės irgi gerai“, – tiesioginės konferencijos metu kalbėjo svečias.

Dainininkas sakė, kad nėra nė vienos dainos, dėl kurios jam būtų gėda: „Ne. Neturiu tokių dainų. Iš tiesų, nežinau, kas yra gėda. Nerašiau dainų reklamai, pavyzdžiui, mėsos ar sūrio, nors tokių siūlymų buvo. Nenoriu pagarsėti kaip dainų apie sūrį kūrėjas. Aišku, esu sukūręs kvailų dainų, žinau, kad jos yra kvailos, ir to nesigėdiju“.

Augintinį Ufo namuose laikantis dainininkas papasakojo ir apie savo meilę katinams: „Praktiškai visą gyvenimą turėjau katinus. Dabar taip pat auginu katiną. Niekada nesu turėjęs šuns, nes dėl savo gyvenimo specifikos negalėčiau jam skirti pakankamai dėmesio“. 

M. Mikutavičiaus gerbėjai klausė ir apie pomirtinį gyvenimą bei tikėjimą Dievu. Vyras atskleidė netikintis pomirtiniu gyvenimu. Jo manymu, „užmerkus akis, ateina didelis juodas taškas, po kurio mes nieko nematome ir nematysime“. Pašnekovas atviravo netikintis Dievu, tačiau nesantis ir griežtas ateistas: „Suvokiu, kad gali būti kažkas didesnis ir galingesnis už mus, kuris visą gyvenimo maratoną užsuko ir valdo. Tačiau suvokiu, kad jei tai egzistuoja, mūsų smegenys yra per menkos, kad tai suvoktume. Todėl stengiuosi jų veltui nesukti“.

Apie turimas priklausomybes dainininko paklausė konferencijos žiūrovė Agnė. Dainininkas pripažino kartais išgeriantis, neslėpė, kad anksčiau yra rūkęs. Tačiau artėjant koncertams jis stengiasi palaikyti „formą“: „Padedu gyventi beveik celibatinį gyvenimą - kaip kokia vegetarė bobutė. Tačiau tai tik tam tikri gyvenimo etapai“.

„Jūs iš prigimties esate „vienišas vilkas'', o gal aš klystu, bet...todėl Jūs ir žavite moteris“, – rašė viena žiūrovė. Tačiau dainininkas su tokia nuomone nesutinka: „Savo gyvenimo negaliu vadinti vienatve – turiu koncertus, veiklą, žmones, su kuriais bendrauju. Mano gyvenimas yra pilnavertis. Aišku, neturiu pulko vaikų, 150 giminaičių po vienu stogu, tačiau niekada negalvojau, kad tai yra siekiamybė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)