Prestižinio „BIMM” instituto (British and Irish Modern Music Institute), kuriame mokėsi grupių „The Kooks” ir „Radiohead” nariai, dainininkai Tom Odell ir George Ezra bei daugelis kitų, pasaulyje pripažintų muzikantų, studente tapusi Monika Linkytė neslepia pirmųjų savaičių jaudulio.

„Praėjo tik pirmoji mokslų savaitė, tad viskas labai šviežia. Susipažinau su dalykų programomis, kaip ir ką mokysiuosi. Nustebino jaunas dėstytojų amžius bei lygiavertis ir malonus bendravimas su studentais”, - pirmaisiais įspūdžiais dalinasi atlikėja.

„Sunkiausia, turbūt, yra bendrauti ir mokytis užsienio kalba. Kartais vis pasijaučiu tarsi įmesta į balą, baiminuosi ar viską suprasiu, tačiau kol kas viskas sekasi gerai, taip pat džiaugiuosi savo gabiais kurso draugais iš viso pasaulio. Panašu, kad draugų turėsiu visuose Žemės kampeliuose”, - džiaugiasi Monika Linkytė.

Paklausta, kaip sekasi prisijaukinti naują miestą, žinoma dainininkė teigia, jog Londonas – aktyvus ir brangus miestas, kurio šurmulys ir nenustygstantis ritmas ją labai žavi. „Dar nelabai čia gaudausi. Žinau, kur yra universitetas, namai ir pagrindinės lankytinos vietos, bet tikiu, jog susidraugausiu su Londonu – rasiu savo mėgstamą kavinę, knygyną ir kelias tik man žinomas gatveles”, - teigia atlikėja.

Nors šiuo metu didžiąją laiko dalį Monika Linkytė praleis Anglijoje, tačiau šis atstumas atlikėjai neatrodo neįveikiamas ir ji pažada savo gerbėjus ir toliau džiuginti koncertais Lietuvoje.

„Žinoma, teks prisitaikyti prie kitokio gyvenimo ritmo, juk vos išvykusi po poros savaičių vėl grįžtu į Lietuvą kur susitiksiu su šeima, draugais ir savo klausytojais, tačiau tai manęs negąsdina, o tik žavi”, - apie naują gyvenimo etapą atvirauja dainininkė.

Spalio 26 d. pirmą kartą, kartu su styginių kvintetu, Monika Linkytė pasirodys Kaune, Žalgirio arenos amfiteatre, o spalio 29 d. – Klaipėdos koncertų salėje, 21 d. su grupe aplankys Šiaulius, o 22 d. surengs akustinį koncertą Palangoje, taip pat ruošia muzikines dovanas gražiausiam žiemos švenčių laikotarpiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)