Savo kūrinius Paryžiuje pristato tokie dizaineriai kaip Valentino, Armani Prive, Atelier Versace iš Italijos, Dice Kayek iš Turkijos, Ulyana Sergeenko iš Rusijos, Zuhair Murad bei Elie Saab iš Libano, Maison Margiela iš Belgijos ir kiti garsiausi pasaulio dizaineriai. Įsimintino mados renginio nepraleido ir Marija Lama, modelių agentūros Lama Model Management bei mokymo centro "Mokslo Džiaugsmas" vadovė.

Pasigėrėti įspūdingu renginiu madų pasaulio sostinėje susirenka gausybė pirkėjų, žvaigždžių bei žurnalistų iš viso pasaulio. Marija Lama grįžo kupina puikių emocijų ir džiaugiasi naujomis pažintimis – per Ilja madų šou jai teko sėdėti šalia Kataro karališkosios šeimos stilisto, kuris čia rinko drabužius karalienei bei ieškojo karališkajai šeimai naujų galimybių investuoti.

Kataro karališkoji šeima jau seniai domisi mada – nuo 2012 metų jai priklauso Valentino prekės ženklas. Dice Kayek pristatymą Marija Lama stebėjo šalia Vogue žurnalo redaktorės Suzie Meknes. Garsiausių mados namų renginiuose dalyvauja ir kviestinės žvaigždės – šį kartą Jean Paul Gaultier madų šou ypatingas svečias buvo daininkė Fergie, Chanel – aktorė Gwyneth Paltrow, o Valentino – aktoriai Ben Stiller ir Owen Wilson.

Marija Lama šiemet aplankė ne vieną madų šou – ji stebėjo Dice Kayek, Alexis Mabille, Julien Fournie, Alexandre Vauthier, Jean Paul Gaultier, Ilja bei Bowie Wong pristatymus. Mados namų vadovei visos kolekcijos paliko įspūdį, kiekviena jų savita ir nepakartojama, savaip nuostabi, abejingų nepalieka čia daugiausia pristatomi vakariniai moterų drabužiai.

Paryžiaus aukštosios mados savaitė daug įspūdingesnė, tačiau ir trumpesnė nei „ready to wear“ (liet. „paruošta dėvėti“ arba paprastoji, gatvės mada) – ji tetrunka tris dienas, todėl čia kviečiama gerokai mažiau svečių, o pristatymai būna daug iškilmingesni.

Į Schiaparelli mados namų pristatymą svečiai šiemet žengė raudonu kilimu, o Chanel madų šou įėjimą saugojo ginkluoti policijos pareigūnai su šunimis, kas visai nestebino, žinant paskutinių mėnesių įvykius Paryžiuje. Ne vienas dizaineris susirinkusius svečius dosniai apdovanojo – Chanel mados namai savo gerbėjams įteikė prabangius kvepalus, olandų dizaineris Ilja – kosmetikos rinkinius. Keletą dienų visas Paryžius alsavo mada, vyko ne tik įspūdingi kolekcijų pristatymai, bet ir daugybė vakarėlių.

Be galo įspūdingas buvo Jean Paul Gaultier madų šou, ne veltui šis dizaineris tituluojamas vienu geriausiu drabužių dizainerių pasaulyje. Jean Paul mėgsta didžiulius šou bei teatrą, sukuria žiūrovams tikrą mados šventę. Mariją Lamą šis teatrališkas pasirodymas sužavėjo – atrodė taip, jog ekstravagantiški dizainerio modeliai tiesiai nuo podiumo ruošiasi eiti linksmintis į įspūdingą vakarėlį.

Pristatymą J.P. Gaultier pradėjo pižamos stiliaus drabužiais, laisvais chalato tipo švarkeliais, skrybėlaitėmis, tačiau pasirodymo viduryje kolekcija labai sumoteriškėjo – pristatyti dizainerio mėgstami dalykiški kostiumėliai ir švarkai, tinkantys moteriai, užimančiai vadovaujančias pareigas.

Puikiai suderintas dalykinis stilius ir ekstravagancija – dizaineris nebijo parodyti, kaip dalykiška moteris gali tuo pačiu metu atrodyti seksualiai ar, pridėjusi vos keletą detalių, pagyvinančių stilių, tais pačiais drabužiais eiti linksmintis į klubą. Puikiai tiko net kaklaraištis!

Julien Fournie šiemet pranoko pats save. Jo kolekcija – įkvėpta Azijos egzotikos, nepaprastai moteriška, joje vyravo energingų spalvų audiniai, tropinių gėlių raštai. Kolekcijoje dominuoja sijonai ir suknelės.

Julien Fournie kuria moters – superžvaigždės įvaizdį, tokios, kuri nepaprastai pasitikinti savimi, yra graži bei žino savo vertę, šiek tiek primena Romėnų deivę, tačiau išlieka elegantiška. Dizainerio suknelės dekoruotos gėlėmis, kaspinais, derinami masyvūs kaklo papuošalai, kai kurių modelių galvas puošė Romėnų moterų galvos papuošalai.

Žiūrovus taip pat itin maloniai nustebino olandų dizainerė Ilja, kurios pristatymą ne vienas apibūdino kaip tikrą moteriškumo šventę. Kolekcijoje puikiai derėjo moteriškumą pabrėžiančios švelnios formos, spalvos ir tekstūros. Dominavo odos spalva su smaragdo žalumo bei oranžinės elementais. Pristatyti rafinuoti švarkeliai, elegantiškos liemenės, asimetriškos šilko suknelės, švelniai banguojančios apie moters kūną, drabužiai puošti rankų darbo detalėmis.

Prancūzų dizaineris Alexis Mabille buvo ištikimas tamsioms spalvoms ir estetikai. Jo šou atidarė garsus estų modelis Carmen Kass. A. Mabille pristatė išskirtinių vakarinių suknelių kolekciją, skirtą 30–40 metų moteriai, visi jo drabužius demonstravę modeliai taip pat priklausė šiai amžiaus kategorijai. Alexis kuriamos moters įvaizdis – itin rafinuotas, patrauklus ir elegantiškas. Kolekcijoje vyravo juoda ir balta spalvos, sukneles puošė atskiros kruopščiai parinktos moteriškumą pabrėžiančios detalės – nėriniai, kaspinai, asimetriški švarkai bei skraistės.

Antrus metus savo kolekciją pristatantis Bowie Wong, rodė, kad yra įkvėptas Isee Myake. Jo kolekcija buvo labai futuristinė, atrodė, kad skirtas merginai lėlei, Lolitai. Midi suknelės dekoruotos 3D elementais ir lengvumo priduodančios šilkinės skaros.

Kasmet dizaineriai stengiasi nustebinti, sugalvoti ką nors naujo, ne išimtis ir ši mados savaitė – jei 2015 metų dizainerio kolekcija buvo konservatyvi, šiemet ji – žaisminga. Šio sezono moteris - pasitikinti savimi, tokia, kuri pati renkasi, kas ji yra ar kuo nori būti. Ji nebijo eksperimentuoti, pabrėžti savo seksualumo, išsiskirti iš minios ir būti laiminga. Drabužiai jai – tai kūryba, menas ir grožis, būdas išreikšti save.

"Nebijokime būti tokios moterys, puoštis bei mylėti save ir gyvenimą!", - sako M. Lama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)