Konkurso pusfinalio scenoje rungėsi 21 šalies atstovai. Šiemet visų konkursantų pasirengimas buvo itin aukšto lygio, iki pat pasutinės minutės, kol buvo paskelbti rezultatai, išliko intriga, kas tie 15-ka laimingųjų, kurie pasirodys rytdienos finale.

Paskelbus rezultatus, paaiškėjo, kad Latvijos, Estijos, Kroatijos, Serbijos, Lenkijos bei Italijos atstovai turi palikti festivalio sceną, ir netenka galimybės pasirodyti antrajame konkuro ture.

Komisijos nuomone, Martyno pasirodymas buvo labai estetiškas ir išskirtinis – jis sumaniai išnaudotojo savo gebėjimą šokti ir sustiprino numerį sceniniu judesiu.

Šeštadienį, pirmąją finalo dieną, pagal konkurso nuostatus, visi atikėjai dainuos slaviškas dainas. Martynas atliks populiarios ukrainiečių grupės „Piatnica“ dainą „Vienatvė“. Antrąją finalo dieną, kuomet visi konkursantai atliks pasaulinius hitus, Martynas festivalio publikos ir komisijos vertinimui pateiks prancūzišką hitą „Papaotai“.

M. Kavaliauskui burtai lėmė, kad jis finale pasirodys septintuoju numeriu.

Šeštadienį taip pat įvyks ir vaikų konkursas, kur šiemet Lietuvai atstovauja Sofija Vasilevskytė su O. Vyšniausko daina „Mamai“.