„Šiandien – neeilinė diena. Visų pirma dėl to, kad ką tik praėjo jubiliejus. O antra, kad tai jau antras kartas, kaip Algimantas Čekuolis susiruošė palikti darbą LRT“, – susirinkusiuosius prajuokino atsisveikinimo kalbą pradėjęs LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Atsisveikindamas su legendiniu televizijos žurnalistu, A. Siaurusevičius įteikė ir specialių dovanų: Garbės svečio leidimą 15-ai metų nevaržomai lankytis LRT ir apklotą, kad būtų šilta rašant naujas knygas. „Dar ir automobiliui vietą aikštelėje rezervuosime, ąžuoliuką prižiūrėsime. Viskas bus gerai“, – tikino generalinis LRT direktorius.

Dovanas priėmęs Algimantas Čekuolis nepraleido progos pajuokauti: „Daugelis manęs klausė, ar čia jau pakasynos. Tačiau mano gyvenimas tiesiog susideda iš etapų, iš tokių gabalų: 5 metai universitete, 11 metų laivyne, 27 metai LRT, – vardijo A. Čekuolis. – Viskas vyksta tokiais gabalais.“

Juras Jankevičius, Algimantas Čekuolis

A. Čekuolis pats sau uždavė klausimą, kodėl gi taip ilgai užtruko LRT. „Amerikoje vienas TV žurnalistas pasakė: aš be televizijos negalėčiau gyventi. Jei nepamatyčiau savęs televizijoje, nežinočiau, ar aš dar gyvas. Man tai labai patiko, – atsisveikinimo kalbą tęsė publicistas, neseniai atšventęs 85-ąjį gimtadienį. – To ir Jums linkiu. Taip ilgai dirbti ir taip gražiai atsisveikinti.“

Kandus žurnalisto šmaikštumas neišgaravo ir įpusėjus devintąją dešimtį: „Jei nebūtumėt įteikę to leidimo, būčiau bandęs išsaugoti raktą. Čia gi kava skanesnė. O be to, žiūrėkite, kokios moterys į mane žiūri ir kokie vyrai pavydi to moterų žvilgsnio“.

Beje, A. Čekuolis paprašė, kad jo garbei LRT kieme pasodintą ąžuoliuką kolegos kartas nuo karto palietų ar kokios kavos tirščių užpiltų, kad augtų stipresnis ir pasidžiaugė, kad medį jam kolegos pasodino dar jam gyvam būnant.

Šventės metu žodį tarė ir Algimantą atlydėjusi jo žmona Edita: „Man asmenišai tai – ypatinga diena. Šiandien baigėsi mūsų meilės trikampis: aš, jis ir LRT. Aišku, aš dar pralaimiu prieš LRT, mūsų meilei – tik 19 metų“.

A. Čekuolio išlydėtuvės iš LRT

Pakilia nuotaika asuojanti minia susirinkusiųjų teikė Algimantui specialius portretus, kompaktinius diskus, knygas bei prašė pasirašyti Algimanto išleistose knygose.

A. Čekuoliui sėkmės naujame gyvenimo knygos puslapyje linkėjo ir Zita Kelmickaitė, įteikdama specialią dovaną. „Šio kompaktinio disko pavadinimas labai simboliškas, – tarė dovaną įteikdama Zita. – Tai Sauliaus Petreikio albumas „Auštumos. Žemumos. Lygumos.“. Atėjo laikas klausytis muzikos.“

A. Čekuolis šį sprendimą priėmė jau seniau. „Mes tai žinojome. Jis nori dirbti labiau literatūrinį darbą“, – dar rugsėjį DELFI tikino LRT atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė pridurdama, kad pats Algimantas džiaugiasi jaunais veidais ir tiki, kad nauji veidai kuo puikiausiai skleis žinias televizijos žiūrovams.