R. Paleckis DELFI patikino informacijos turįs tik tiek, kiek yra paskelbta viešai. Kol kas su R. Jokubauskaite pasikalbėti jam nepavyko.

„Dėl pačio įvykio mažai ką galima pakomentuoti. Belieka tik apgailestauti, kad taip nutiko. Bet aš neskubėsiu kalbėdamas apie jos ateitį. Regina yra daug metų dirbusi LRT. Jos balsą galima priskirti prie simbolinių.

Yra begalė atvejų, kai yra paskubėta vertinti pagal tai, kas paskelbta viešai, o po to tyrimas parodo, kad buvo kitaip. Pasimokiau iš panašių pavyzdžių. Be to, už visko stovi žmonių likimai. Suprantama, mes apie šią situaciją kalbėsime ir sprendimai tikrai bus“, – sakė R. Paleckis.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas suskubo patikinti, jog LRT kelia aukščiausius reikalavimus savo darbuotojams, tiek dirbantiems kadre, tiek už jo. Esą standartai visiems taikomi vienodi, tad susiklosčiusi situacija tikrai nebus užglaistyta.

Paklaustas, ar yra tikimybė, jog ilgametė LRT diktorė R. Jokubauskaitė bus atleista, R. Paleckis nuo tiesmuko atsakymo susilaikė.

„Būtų keista, jei sakyčiau, kad nėra, kai dar niekas nenuspręsta. Suprantu, ko paklausėte. Noriu dar kartą pasikartoti, kad mes neskubėsime – Regina yra daug padariusi dėl LRT. Mes labai vertiname savo žmones, bet nedengiame ir niekuomet neišsukinėsime jų iš situacijų, kuriose galbūt jie ir patys prispažins padarę kažką netinkamo. Lauksime tyrimo rezultatų, tuomet ir priimsime sprendimus“, – teigė R. Paleckis.

DELFI žiniomis, trečiadienio vakarą R. Jokubauskaitės vairuojamas automobilis sukėlė įtarimų kitam eismo dalyviui, tad šis apie tai pranešė policijos pareigūnams.

Apie 19.10 val. moters vairuojamą automobilį „Opel“ pareigūnai sustabdė Mokslininkų gatvėje, Vilniuje. Piliečio, skambinusio pareigūnams, įtarimai pasitvirtino - R. Jokubauskaitei nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2,08 promilės Negana to, moteris bandė išsisukti nuo bausmės pasiūlydama kyšį - 500 eurų.

Už vairavimą išgėrus moteriai gresia bausmė atimant teisę vairuoti nuo 2 iki 3 metų bei įpareigojant susimokėti piniginę baudą nuo 579 iki 868 eurų arba nuo 10 iki 30 parų arešto bei teisės vairuoti atėmimas.

Už bandymą papirkti policijos pareigūnus moteriai pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

R. Jokubauskaitę televizijos žiūrovai gerai pažįsta kaip laidos „Sveikinimų koncerto“ vedėją. Moteris laidų vedėjos karjerą pradėjo 1969 metais, radijo eteryje, po penkerių metų perėjo dirbti į televiziją ir joje sėkmingai dirba iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (928)