Praėjusią savaitę L.Pavarotti ketino iš Niujorko išvykti koncertuoti į Didžiąją Britaniją, tačiau profilaktinių medicinos tyrimų rezultatams sukėlus susirūpinimą, gydytojai jį vėl grąžino į ligoninę.

"Ponui Pavarotti buvo atliktas diagnostinis įvertinimas ir aptiktas piktybinis kasos auglys. Laimei, operacijos metu auglį pavyko visiškai pašalinti", - sakė tenoro atstovė žiniasklaidai Terri Robson.

"Pavarotti Niujorke toliau prižiūri gydytojų grupė, per ateinančius mėnesius jis išeis gydymo kursą", - pridūrė ji.

Kasos vėžio operacija - paskutinė iš daugelio nesėkmių, persekiojančių tenorą, kuriam šiemet dėl ligų, tarp jų ir nugaros skausmų, teko atšaukti kelis atsisveikinimo turo koncertus.

T.Robson neatskleidė, kokioje ligoninėje gydomas L.Pavarotti, tik pridūrė, jog operacija buvo atlikta "per pastarąsias septynias dienas".

"Pavarotti sparčiai sveiksta, ir paciento fizinė bei emocinė tvirtybė gydytojams teikia daug vilčių, - teigė atstovė žiniasklaidai. - Dėl ateityje numatomo pono Pavarotti gydymo visi likusieji 2006 metų koncertai atšaukiami. Gastroles planuojama atnaujinti 2007 metų pradžioje".

1961 metais pirmą kartą debiutavęs kaip operos solistas, L.Pavarotti tapo vienu labiausiai visame pasaulyje pripažintų klasikinės muzikos atlikėjų. Jis nuolat puošia Niujorko Metropolitano, Londono "Covent Garden" ir Milano "La Scala" operų scenas.

Ryškiausiu operiniu tenoro pasiekimu laikytinas 1972 metų pasirodymas Mete, kurį jis vadina "savo namais". Per šį įsimintiną vakarą L.Pavarotti operoje "Pulko duktė" (La fille du régiment) virtuoziškai sudainavo garsiąją ariją "Ah ! mes amis, quel jour de fete!" su devyniomis aukštomis do.

Tad nieko keista, kad 2004 metų kovą toje pačioje scenoje nuo Giacomo Puccini "Toskos" didysis tenoras pradėjo savo atsisveikinimą su opera.

1990 metais Italijoje vykusiame Pasaulio futbolo čempionate kartu su Placido Domingo ir Jose Carrerasu atlikęs jausmingąją G.Puccini ariją "Nessun Dorma", L.Pavarotti tapo žinomas ir populiariosios kultūros gerbėjams.

Pasak Prancūzijos Liono mieste įsikūrusios Tarptautinės vėžio tyrimo agentūros (IARC), kasos vėžys yra 14-a pagal dažnumą onkologinė liga pasaulyje. Kasmet nustatoma apie 216 tūkst. naujų šios ligos atvejų.

Ankstyvojo kasos vėžio simptomai neryškūs, o šios ligos medicininės patikros tyrimai neatliekami. Dažniausiai kasos vėžiu serga vyresni kaip 60 metų žmonės, rizikos grupei taip pat priskiriami rūkaliai ir sergantieji cukralige.

Jeigu vėžys diagnozuojamas ankstyvos stadijos, tai išgyti yra daugiau vilčių, vis dėlto, iš susirgusiųjų šia liga ilgiau nei penkerius metus išgyvena tik 5 proc. pacientų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją