„Šių drabužių kūrėjai susirado mano vyrą Mindaugą, o vėliau pakvietė ir visą mūsų šeimą. Matavomės, apžiūrėjome, iš kokios medžiagos yra šie drabužiai, grožėjomės, fotografavomės. Mums labai svarbu, kad pagrindinis simbolis yra pasaga, taip pat sužavėjo ir Lietuvos vėliavos spalvos. Mums, sportininkams tai labai aktualu“, - kalnėjo D. Lobačevskė.

Nuo neatmenamų laikų daugelis pasagą laiko ypatingu simboliu. Dažniausiai manoma, jog pasaga neša laimę jos savininkui, apsaugo nepriklausomai nuo to, ar jis tiki šia ypatinga jos galia, ar ne. Būtent dėl šios priežasties savo šeimą maratonininkė Diana Lobačevskė ir irkluotojas Mindaugas Griškonis papuošė „SvLines“ drabužiais. Pati Diana neslėpė tikinti šio simbolio galia ir neabejoja, kad tikėjimas kiekvieno žmogaus gyvenime yra svarbiausias dalykas. Mat tuomet, anot Dianos, kai tiki, negali nesisekti.

„Tikiu talismanais, žinoma. Kaip galiu netikėti? Pasaga tikrai neša sėkmę, laimę, suteikia apsaugą nuo to, kad negera. Svarbiausia yra tuo tikėti. O jei yra tikėjimas – viskas visuomet būna gerai. Esu ne kartą tuo įsitikinusi. Jei drabužiai puošti pasagos simboliu, neturiu nė menkiausios dvejonės, jie saugos ir atneš sėkmę“, - kalbėjo D. Lobačevskė.

Garsiai sportininkei labiausiai patinka tai, kad vilkėdama bet kurį „SvLines“ drabužį, ji jį gali priderinti prie dukros aprangos, pasirinktos iš to paties gamintojo. Moterį ši galimybė žavi, mat tuomet, kai dukros ir mamos drabužiai dera, D. Lobačevskė jaučiasi komfortiškai.

„Nors mūsų amžiaus skirtumas didelis, galime susiderinti ir atrodyti labai panašiai. Ant visų šių drabužių yra dviejų pasagų simbolis. Nors mano ir dukters drabužių dydis skiriasi, mes galime atrodyti panašiai, nes ir vaiko, ir mano drabužį puošia toks pat dviejų pasagų simbolis“, - pasakojo D. Lobačevskė ir pridūrė, kad iškart po fotosesijos panoro šiais drabužiais papuošti ne tik savo dukrą, bet ir vyrą Mindaugą.

Tiesa, pati D. Lobačevskė atskleidė turinti ir dar vieną talismaną – močiutės dovanotą rožinį. Turėdama drabužių, papuoštų pasagomis bei močiutės rožinį, ji jaučiasi saugi, kad ir kur tektų vykti, kad ir su kokiais sunkumais susidurti.

Žinomos maratonininkės įsitikinimu, „SvLines“ drabužiai itin tinka sportininkams, reprezentuojantiems savo šalį. Mat jie papuošti ne tik senoviniu lietuvišku pasagos simboliu, bet ir atspindi lietuviškos trispalvės spalvas.

Paprašyta papasakoti apie fotosesiją, kurioje šeima praleido apie valandą laiko, D. Lobačevskė pasakojo, kad dukrelė Atėnė iš pradžių slapstėsi nuo fotoobjektyvo, tačiau neilgai trukus atsipalaidavo, apsiprato su jai rodomu dėmesiu.

„Paskui labai su vyru nustebome, kaip ji pozavo. Turiu net nusifilmavusi, kaip ji stengėsi prieš kamerą, kaip vaidino. Buvo taip gražu žiūrėti, mus abu su Mindaugu labai sužavėjo. Jai tai buvo pirmas kartas, todėl ir įspūdžiai puikūs“, - šypsodamasi fotosesiją prisiminė D. Lobačevskė.

Paprašyta papasakoti, kodėl drabužius bei aksesuarus nuspręsta papuošti pasagomis, „SvLines“ įkūrėja Svajūnė Benuškevičienė paaiškino, kad jai buvo svarbu įgyvendinti idėją, jog sėkmės talismaną būtų galima turėti tiesiog vilkint drabužį.

„Pasaga nuo senų senovės laikoma sėkmės ir laimės talismanu, saugančiu nuo nelaimių ir pikta linkinčių žmonių. Ir šis tikėjimas gyvas iki šiol. Viršutinė pasaga rageliais žemyn reiškia visur nepaliaujamai besiliejančią globą ir malonę. Tuo tarpu kita pasaga rageliais į viršų - tai amžina ir nesibaigianti laimė. Kartu šios pasagėlės simbolizuoja magišką galią, dovanojančią nepaliaujamą santarvę ir gerovę jų savininkui“, - apie „SvLines“ simbolių reikšmę pasakojo S. Benuškevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)