Atšvęsti vestuvių metines Liveta ir Petras Kazlauskai išvyko į Birštoną. Šis kurortinis miestelis porai taip patinka, kad jie net pasvarsto apie persikraustymą.

„Birštone mėgavomės SPA procedūromis. Mums labai patinka šis miestas jau nuo senų laikų. Mes net dairomės čia būsto, sakome, gal reiktų pakeisti gyvenamąją vietą. Ten gražu ir poilsiauti, ir gyventi. Kadangi jaunyn neinam, pagalvojam, kad ši vieta būtų pati ta. Čia mus labai maloniai sutiko, priėmė net mūsų augintinę Belutę, važinėjomės paspirtukais, o oras buvo fantastiškas“, – džiaugiasi dainininkė.

Tiesa, peržvelgdama kelias dešimtis trunkantį judviejų su Petru bendrą gyvenimą Liveta neslepia, kad išlaikyti romantiką ir kurstyti ugnį santykiuose nėra lengva.

Liveta ir Petras Kazlauskai

„Būti pavyzdžiu žmonėms yra nelengva. Apie save girdime įvairių komentarų, žmonės kalba, kad taip negali būti, jog mūsų geri santykiai – netiesa, jie netiki mūsų tikrumu. Esu atviras ir nuoširdus žmogus, tad suprantu, kad mes esame stebimi, jog mūsų su Petru gyvenimas matomas pro padidinamąjį stiklą, tačiau dėl to nepykstame. Dažnai dėl to ir viešiname, pasakojame, dalijamės savo išgyvenimais, nesantarvės akimirkomis, kad žmonės suprastų ir pernelyg mūsų šeimos neidealizuotų. Esame visiškai tokie patys, kaip ir kiti. Pas mus namuose būna ir nesutarimų, ir nekalbadienių, ir susipykimų prieš koncertą, ir po koncerto“, – DELFI pasakoja L. Kazlauskienė.

Tiesa, susipykusioms poroms dainininkė turi receptą, kaip net ir esant kivirčui nepamiršti pagarbos vienas kitam.

„Turime susitarimą, kad kai mes šeimoje susipykstame, neišsilakstome. Išeiti, išvažiuoti iš namų susipykus – griežtai draudžiama. Susipykimo dieną mes turime būti namuose. Jeigu jau planuoji kažkur išvykti, negali to padaryti nepasakęs antrajai pusei. Viskas turi būti išsiaiškinama po vienu stogu, nes guodėjų tokiu etapu kaipmat atsiranda. Nepritariu tam, kad vos susipykus moterys lekia į restoraną su draugėmis, o vyras – su draugais į barą ar į diskoteką. Tokiose situacijose kaipmat atsiranda guodėjų, kurie gali pasinaudoti tuo pažeidžiamu laikotarpiu. Esame su Petru apkalbėję šiuos niuansus ir jų griežtai laikomės. Nors vieną kartą vyras pažeidė mūsų šį susitarimą. Tąkart aš jam pasakiau, kad suteikiu pirmą ir paskutinį šansą pasitaisyti, nes pro mūsų namų duris žmogus išeina tik vieną kartą ir vėliau jam grįžti šansų nebėra. Gaila savo gyvenimo laiką švaistyti su tuo, kas tavęs negerbia, kuris nesiskaito su tavimi“, – tikina Liveta.

Muzikos pasaulyje žinoma moteris taip pat stebisi savo kolegų, dirbančių šou versle gyvenimo būdu, kuomet savo mylimuosius jie keičia vos iškilus pirmiesiems sunkumams.

„Laikui bėgant žmogus vis parodo savo ragelius, tad bėgti nuo tokių santykių nėra sprendimas. Išeisi, susirasi kitą ir kiek kartų tai pakartosi? Taip ir keliausi gyvenime? Pažvelkite į mūsų šou pasaulio moteris ir vyrus – turėję tris ir daugiau santuokų. Prie ko tai veda? Tik prie vienatvės senatvėje. Ką tokie žmonės gali papasakoti, kokias vertybes gali perduoti savo vaikams ar anūkams, žinoma, jei jų tokių susilauks. Jei žmonės tave stebi, tu privalai elgtis padoriai, nes esi pavyzdys“, – įsitikinusi dainininkė.

Liveta taip pat nepritaria dažnai liaudyje kartojamam posakiui, kad žmogų reikia priimti tokį, koks jis yra.

„Gyventi šeimoje, sutarti ir kurti bendrą ateitį nėra lengva. Juk to imiesi kartu su iš kitos šeimos atėjusiu žmogumi, kuris atsineša skirtingas gyvenimo nuostatas, taisykles, tvarką. Sakoma, kad žmogų reikia priimti tokį, koks jis yra. Su tuo nesutinku, tai yra netiesa. Tikiu, kad pora turi vienas prie kito taikytis, apsišlifuoti, rodyti vienas kitam pagarbą. Jei priimsi žmogų toks, koks jis yra, tu save pasmerksi viso gyvenimo kančiai. Jei jis nė kiek prie tavęs nesitaikys, žaidimas bus tik į vienus vartus ir gražaus gyvenimo kartu tikrai nenusimato“, – sako ji.

Tiesa, kritikos L. Kazlauskienė turi ne tik vyrams, bet ir moterims, kurios, anot jos, dažnai savo mylimuosius sugeba išvesti iš kantrybės.

„Net mokslininkai teigia, kad moterys santykiuose yra žiauresnės, nei vyrai. Mūsų maištas, kerštas yra daug skaudesni. Aš pagal save žinau, kad nesu pyragėlis ar aukso luitas savo vyrui, lygiai taip pat ir jis. Mes daug metų dirbame dėl bendros gerovės“, – sako dainininkė.

Liveta ir Petras Kazlauskai

„Kiekvienas gyvenimo etapas turi ir savo pliusų, ir minusų. Susitikome iš aistros, kai ji praėjo, pasiliko įsipareigojimas vienas kitam, prisirišimas, pagarba. Ateina laikas kai ir vėl turi prisėsti prie stalo ir peržiūrėti iš naujo savo vertybes, perkvalifikuoti savo gyvenimo etapą į kitą“, – teigia ji.

Liveta sako, kad niekas geriau gyvenime jos nepažįsta, nei jos vyras Petras, tad geresnio sutuoktinio ji net negali įsivaizduoti.

„Kai susergu, žinau, kad niekas kitas manimi taip nepasirūpins, kaip Petras. Žinau, kad prie šito žmogaus aš galiu vaikščioti ryte susivėlusi, galiu būti be makiažo, galiu būti kokia noriu, kad ir niurzganti“, – nusijuokia pašnekovė.

„Esu jam dėkinga už jo kūrybą, darbą scenoje, už man skirtas dainas. Žinau, kad bet kada negaliu staiga atverti durų ar šaukti iš pirmo aukšto: „Petrai, ateik valgyt!“. Taip negalima, aš gerbiu jo privatumą, ramybę, jis dažnai kuria, groja, o jei tą akimirką iššoks mūza jam iš galvos? Taip ir dainos gali nebelikti“, – šypteli ji.

L. Kazlauskienė džiaugiasi, kad judviejų su Petru namuose gyvena pasitikėjimas, tad pavydo scenos – tikra retenybė. Kartais dainininkei apie jos sutuoktinio susitikimus su kitomis moterimis praneša pačios gerbėjos, tokiomis akimirkomis Liveta tik nusišypso ir džiaugiasi, kad Petras elgiasi kaip tikras džentelmenas.

„Esame vyras ir žmona, tačiau priklausome ir gerbėjams. Turime teisę nueiti pasikalbėti, susitikti, išgerti arbatos su gerbėju tiek Petras, tiek aš. Petras turi teisę gerbėją pavaišinti kava, kaip ir aš, pavyzdžiui, padėkoti už padovanotas gėles. Tiesa, viskas turi būti proto ribose. Pasitikime vienas kitu, mūsų santuokoje nėra jokių paslapčių“, – tikina moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)