Apie tai, kad į vakarėlį sustabdė policija ji pati pranešė savo instagrame. Filmuodama ir komentuodama įvykį, V. Martikonytė mėgino pasislėpti.

„Policija atėjo. Policija. Bėgame iš slapto vakarėlio. Niekaip neišeina pabėgti, visi užrakinti išėjimai. Durys užrakintos. Policija atvažiavusi apačioje. Bus mums pamoka kaip linksmintis per karantiną. Bet gi taip norisi“, – kalbėjo V. Martikonytė.

Paskui įsmukę į kitą patalpą šnabžbdėjo toliau: „Žodžiu, esame kažkokioje parduotuvėje, bet išėjimas užrakintas“.

Kaip galima spėti iš paskui sekusios policijos pareigūno uniformos nuotraukos, pasislėpti Vidmantei ir jos kompanijai nepavyko.

„Delfi“ susisiekus su Vidmante, ši, paklausta, ar nesibaimino dalyvauti nelegaliame vakarėlyje, kadangi yra visuomenei pažįstamas veidas, nestokojo puikios nuotaikos.

„Teks baudą mokėti... bus pamoka, – sakė ji. – Man gyventi gi irgi reikia. Mano vyras įdarbino vaikiną iš Pietų Amerikos, prancūzą. Ir kad jam čia Lietuvoje nebūtų liūdna, pakvietėme pavakarieniauti. Norėjosi susipažinti. Vis tiek jaunas berniukas Lietuvoje. Ir, matote, kaip baigėsi. Iš kur aš galėjau žinoti. Nežinau gi tokių dalykų. Jaunimas pasiūlė, pagalvojau – gal ir reikia pažiūrėti, kas čia tokio“.

Netikėtai atvykusios policijos pajėgos, anot Vidmantės, buvo gausios. „Išėjo, kaip išėjo. Sumokėsime tą baudą ir būsime jau pilnai karantiną patyrę.

Paklausta, ar visiems buvo išrašytos baudos, pašnekovė prasitarė, kad dalyvių galėjo būti ir daugiau. „Aš manau, kad buvo daug daugiau. Kam išėjo, tas pabėgo. O mes, vyresni, va, ir nepabėgom“, – juokėsi V. Martikonytė.


Pasak sostinės policijos, kiek po vidurnakčio buvo gautas pranešimas, kad Kareivių gatvėje esančiame pastate vyksta vakarėlis, garsiai groja muzika, žmonės nesilaiko karantino reikalavimų. Atvykę pareigūnai pobūvių salėje rado didelę žmonių minią, nustatytos 89 dalyvių tapatybės, dauguma jų – studentų mainų programos ERASMUS dalyviai.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad didžioji dalis vakarėlyje dalyvavusių asmenų – užsieniečiai. Pareigūnai taip pat nustatė įtariamą vakarėlio organizatorių ir patalpų nuomininką. Anot Vilniaus policijos atstovės, dalis vakarėlio dalyvių, pamatę policijos pareigūnus, spėjo pabėgti. Įvykio aplinkybės tikslinamos. Delfi fotografas, nuvyko į Kareivių gatvę, kur naktį vyko nelegalus vakarėlis. Pastatas - komercinės paskirties. Jame yra įsikūrusios įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (380)