Adomaičių antragimio vardas – neatsitiktinis. Pasak Lino, Jokūbo vardas turi sąsajų su žmonos Irmos gimine.

„Jokūbo vardą sūnui išrinkome dar tuomet, kai laukėmės jo. Šis vardas turi mums ypatingą reikšmę – Irmos mergautinė pavardė Jokūbaitytė. Be to Jokūbas yra šventas vardas ir mums, kaip Romos katalikams, tai turi didelę reikšmę. O svarbiausia – šis vardas tvirtas, vyriškas. Jokūbas Adomaitis gerai skamba“, – šypsojosi muzikantas.

Koronaviruso sukelta situacija visame pasaulyje pakoregavo ir Jokūbo Adomaičio krikštynų planus – 7-erių mėnesių Irmos ir Lino sūnaus šventėje dalyvavo tik patys artimiausi.

„Viskas buvo labai gražu, labai tyra, ramu ir šviesu. Be to, pats svarbiausias šios šventės momentas yra krikštas, o ne šventimas. Todėl esame labai laimingi, kad pagrindinis akcentas ir buvo visa ko esmė, – tikino Linas, atskleidęs, kad Jokūbo krikšto tėvais tapo gera draugų šeima. – Gabrielė ir Pijus Vyčai – labai šilti, nuoširdūs ir nuostabūs žmonės. Mes kartu leidžiame laiką, keliaujame, dalijamės daugybe patirčių, o ir mūsų atžalos labai panašaus amžiaus, todėl visapusiškai turime daug bendro.“

Lino ir Irmos Adomaičių sūnaus Jokūbo krikštynos

Jauki Jokūbo krikšto ceremonija įvyko vienoje Kauno bažnyčių – Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje prieš daugiau nei dvejus metus įvyko ir Adomaičių pirmagimės Saulės krikštynos.

„Mes dažnai sekmadieniais aplankome šiuos jaukius Dievo namus. Per mišias gieda ypatingai geras jaunimo mišrus choras „Exaudi“. Čia susipažinome ir su nuostabiu kunigu Eugenijumi Markovu, su kuriuo iškart po Jokūbo krikšto mirktelėjome akį, kad jei kada ir trečią kartą reikės krikštyti – susimatysime toje pačioje vietoje“, – šypsojosi L. Adomaitis.

Irmos ir Lino vyresnėlė per brolio krikštynas išliko smalsi, nors ši aplinka jai – įprasta. Pasak atlikėjo, Saulė nuo mažų dienų lankosi Jėzuitų bažnyčioje drauge su tėvais.

„Bet šį kartą Saulei buvo dar įdomiau, nes ceremonija kitokia, visi puošniai apsirengę. Stengiausi viską jai paaiškinti, kas vyksta, taip pat pasakojau, kad ir ji, mažutė, čia buvo pakrikštyta. O Jokūbėlis laikėsi vyriškai, šypsojosi, jo smalsios akys gaudė viską, kas vyko aplink jį. Kelis kartus iš kunigo rankų bandė paimti maldų knygą. Beje, pamenu, Saulė krikšto metu elgėsi identiškai“, – prisiminė garsus atlikėjas.

Lino ir Irmos Adomaičių sūnaus Jokūbo krikštynos

Po oficialios krikštynų dalies bažnyčioje visa šeima su keliais artimiausiais žmonėmis trumpam susirinko pabūti kartu – svečius kelioms jaukioms akimirkoms pakvietė prie saldaus stalo bei pasimėgauti kvapnia kava.

„Jaukiai paplepėjome apie vaikus, keliones, prisiminėme nuostabius mūsų šeimų nuotykius. Pasvajojome apie artėjančios vasaros planus ir pasvarstėme, kad tokių jaukių susitikimų reikia daugiau. Kaip esame jų išsiilgę...“, – kalbėjo „Delfi“ pašnekovas.

Šiuo metu neseniai pakrikštytam Jokūbui – beveik 8 mėnesiai. Pasak Lino, šiandien didžiausias džiaugsmas tėvams – matyti savo vaikus sveikus ir laimingus.

„Labai gera matyti besišypsantį mūsų Jokūbėlį. Tie du pirmieji dantukai labai mielai atrodo. Dabar jis viską, ką mato priima didelėmis akimis ir nori pasiekti, pasiimti į savo rankas. Labai smagu matyti, kaip jis reguoja į vyresnės sesės juokelius, nes Saulė geriausiai geba jį pradžiuginti. Kartais priėjusi ji šneka Jokūbėliui: „kai tu užaugsi, aš išmokinsiu tave čiuožti su snieglente” (nors pati dar nė karto nestovėjusi ant jos). Mes taip pat Saulei aiškiname, kad broliukas tave labai myli ir kai jis užaugs, tave saugos“, – pasakojo Linas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės