Dainininkės mylimasis jos buvusiojo keršto nenujautė

Šalį itin sukrėtė žiaurus atlikėjos nužudymas ir ne ką mažiau dramatiška jo atomazga. Dar praėjusių metų pradžioje žudiko kulkų buvo suvarpyta 44 metų klaipėdietė dainininkė Vilma Martišiūtė. Jos kūnas buvo rastas Tauragėje vasario 15-osios rytą.

Dainininkės palaikai buvo rasti išsinuomotame automobilyje, kuris buvo paliktas moters nužudymu įtariamo jos buvusio mylimojo Rolando Ambrozos mamos nuosavo namo kieme. Nustatyta, kad moteris nužudyta trimis šūviais.

Tiesa, V. Martišiūtės paieška oficialiai paskelbta vasario 13 dieną, tačiau ji dingo vasario 11-ąją. „Mes vasario 9 dieną grįžome iš Olandijos, kurioje buvome kelias dienas. Dar kai buvome užsienyje, Vilmai paskambino kažkokia moteris iš Rietavo ir pasamdė ją koncertuoti renginyje, kuris turėjo vykti vasario 18 dieną.

Jos telefonu aptarė detales, sutarė, kad Vilma vasario 11 dieną nuvažiuos į vietą, kur turi vykti jos pasirodymas, pasižiūrėti, kokia aparatūra yra, kad pasirodymas pavyktų. Pats norėjau ją nuvežti į Rietavą, bet ji sakė, kad nieko baisaus, jog nuvažiuos autobusu, o ta moteris ją parveš namo į Klaipėdą. Jokios blogos nuojautos neturėjau, tikrai girdėjau, kad kalba su moterimi. Vilma išvažiavo ir dingo", – pasakojo jos mylimasis Rimgaudas.

Dabar jau aišku, kad V. Martišiūtei skambino ir koncertuoti pobūvyje kvietė pats R. Ambroza, kuris sugebėjo kalbėti moterišku balsu. Tačiau nei Rimgaudas, nei R. Gusiatina tokia versija netiki. Jie įsitikinę, jog yra R. Ambrozos bendrininkė – kažkokia moteris. V. Martišiūtę R. Ambroza Rietave ir pagrobė, kai ji išlipo iš autobuso, kone iškart ir nužudė. Tikslų mirties laiką dar turi nustatyti ekspertai, tačiau tokia versija, kad moteris buvo nužudyta vasario 11-osios vakarą, dėliojama iš liudytojų parodymų.

„TV pagalbos“ žurnalistės meilės istorija baigėsi tragedija

2014-ųjų gruodžio 27-ąją Giraitėje (Kauno r.) nužudyta 31 metų televizijos laidos žurnalistė Viltė Stankutė–Butkienė ir kartu su ja buvęs 37 metų Giedrius Pavasaris. Netrukus po įvykio buvo sulaikytas buvęs moters mylimasis Nerijus Kalaušis, jam pareikšti įtarimai dėl dvigubos žmogžudystės. Iškart po sulaikymo įtariamasis buvo atvežtas į Giraitę, tačiau tuomet atsisakė lipti iš pareigūnų automobilio ir duoti parodymus.

Kalbėta, kad su žinoma moterimi N. Kalaušis santykius palaikė pusmetį, tačiau daugelis jos draugų ir artimųjų jo nepažinojo, nes ji stengėsi slėpti savo santykius. Tačiau tokia staigi jų baigtis, panašu, jauną vyrą supykdė ir jis nusprendė atkeršyti.

Tuomet Kauno apygardos prokuroras Virginijus Sokolovas dviejų jaunų žmonių gyvybes įvertino 20 metų, arba po 10 metų už kiekvieną nužudytą žmogų. Būtent tokią bausmę septintą kartą teisiamam N. Kalaušiui pasiūlė prokuroras.

„Byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose, todėl jokių komentarų nebus", - į kalbas tuomet nesileido V. Sokolovas.

„Aš asmeniškai negalėčiau vertinti prokuroro pasisakymo atskiroje byloje, nes gali taip atsitikti, kad man vėliau teks spręsti kokį nors procesinį klausimą. Bet kalbant atsietai nuo šios bylos, tikrai kiekvieną kartą prokuroras siūlydamas skirti vieną ar kitą bausmę turi įvertinti visus aspektus – nusikaltėlio asmenybę, nusikaltimo padarymo aplinkybes, nusikaltimo motyvus, galimybę jį kitaip pataisyti. Taigi susilaikau nuo kažkokio komentaro vien dėl to, kad tai prokuroro galimybė tą daryti, jis tą padarė", - DELFI 2016 metais sakė Kauno apygardos prokuratūros vadovas Darius Valkavičius.

Tuoj pat po nusikaltimo buvo nemažai kalbėta ir apie pačio nusikaltėlio asmenybę. Kauno apygardos prokuratūros vadovas D. Valkavičius sakė, kad „prokuroras siūlydamas bausmę turi įvertinti visus aspektus". Šiuos aspektus įvertino nužudytos V. Stankutės sesuo Lina Stankutė.

„Nusikaltėlio asmenybė – N. Kalaušis teisiamas jau 7 kartą. Ką dar pridurti apie šią asmenybę? Nusikaltimo padarymo aplinkybės – naktį nusikaltėlis sekė aukas, įsibrovė į svetimą kiemą bei nuosavą namą, pirmajame aukšte susirado peilį, užlipo į antrą aukštą ir žiauriai nužudė du žmones. Specialistai savo ataskaitose nurodė, kad tai nebuvo spontaniškas, afekto būsenoje padarytas nusikaltimas – viskas buvo apgalvota. Nusikaltimo motyvai – kerštas ir pavydas. Apie galimybę tokį žmogų pataisyti net nėra ką kalbėti", - sako L.Stankutė. Kaimo siaubas. Taip Kaišiadorių apylinkių, kuriose augo N. Kalaušis, žmonės apibūdino dviguba žmogžudyste kaltinamą vyrą. Vienų muštynių, į kurias įsiveldavo neretai, metu N. Kalaušis neteko akies.

2016 metų vasarį paaiškėjo, kad už dviejų žmonių nužudymą N. Kalaušiui skiriama 20 metų nelaisvės.

Atlikėjos akyse nužudytas mylimasis

Buvusios atlikėjos Vitos Jakutienės gyvenimą sukrėtė tragedija, kai jos mylimasis ir nusikalstamos „Agurkinių" grupuotės narys Deimantas Bugavičius buvo nužudytas jos akivaizdoje. Prieš pustrečių metų viename miegamajame Kauno rajone vyras buvo nušautas automobilyje sėdint ir jo mylimai moteriai.

Kaip jau rašyta DELFI, šaltiniai atskleidė, kad tyrėjai jau išsiaiškino, jog D. Bugavičiaus nužudymui buvo ruoštasi iš anksto, įtariama, kad „Agurkinių" grupuotės nario mirties siekė kita Kaune pastaraisiais metais sėkmingai veikusi, bet jau sutriuškinta gauja. O jos lyderiai esą ir galėjo užsakyti artimo „Agurkinių" lyderio Sauliaus Velečkos, pravarde „Agurkas", bičiulio nužudymą – nors tikslūs nužudymo motyvai dar neaiškūs, tačiau manoma, kad tai susiję su nusikaltėlių asmeninių sąskaitų suvedimu.

Įtariama, kad D. Bugavičius buvo sekamas net du mėnesius. Pareigūnai nustatė, kad D. Bugavičiaus žudikai laukė prie jo namų Šėtos g. – tą lapkričio 6 d. vakarą, apie 23.55 val. vyras į namus automobiliu grįžo į kotedžą, bet į gyvenamojo namo kiemą nespėjo įvažiuoti – kai sustojo prie įvažiavimo į kiemą vartų, į automobilį buvo paleista serija šūvių. Beveik visi jie kliudė prie vairo buvusį D. Bugavičių, o keleivio vietoje sėdėjusi V. Jakutienė tuo metu buvo išlipusi iš automobilio atidaryti vartų užtvaro.

Po nužudymo nusikaltėliai greitai pasišalino – sėdo į Prancūzijoje vogtą automobilį. Su juo žudikai nuvažiavo vos tris kilometrus – už keliolikos minučių Vėtrungės g. automobilį paliko prie vieno namo kieme. Ir čia pat jį padegė – taip buvo sunaikinti bet kokie galimi įkalčiai.

Apie policijoje atliekamą tyrimą dėl jos draugo nužudymo V. Jakutienė nėra linkusi kalbėti. Tuo metu anksčiau ji yra prisipažinusi, kad jos ir D. Bugavičiaus santykiai buvo žinomi artimiausiems žmonėms. Taip pat – ir šiuo metu iš Pravieniškių į Alytaus pataisos namus pervežtam jos sutuoktiniui Justui Jakučiui.

„Jis žinojo, kad mes su Deimantu esame kartu, aš negaliu klausyti, kaip visi kalba, kad aš šildžiausi Deimanto glėbyje – tai buvo draugystė, mes buvome kartu ir tai nebuvo atsitiktiniai ar paviršutiniški santykiai, artimi draugai tai žinojo", – DELFI yra sakiusi buvusi „pupytė".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)