Pristatymo dalyviai šiuolaikiškai įsiamžino nuotraukoje – asmenuke bei simboliškai pasirašė ant balionų, kviečiančių į renginį.

„Man labai gerą ir gyvą įspūdį paliko pirmas susitikimas. Manau, kad festivalio sėkmė priklauso nuo paties jaunimo, kuris dalyvauja, nes būtent jie, ne pranešėjai ar svečiai, kuria gerą atmosferą. Jaunimas dabar yra nepaprastai sąmoningas, jie nori bendrauti ir kurti Pasaulio Lietuvą“ - renginio pristatyme kalbėjo architektas, grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime bus skaitomi pranešimai, vyks diskusijos aktualiomis verslo, politikos, kultūros ir mokslo temomis. Su šių sričių ekspertais bus nagrinėjami nacionalinio saugumo, aukštojo mokslo, inovacijų įtakos verslui, asmeninio verslo steigimo, Lietuvos vaidmens pasaulyje, meno kūrėjų ir elektroninės erdvės santykio, visuomenės tolerancijos klausimai. Renginyje vyks susitikimų sesijos su sportininkais, keliautojais, restoranų verslo kūrėjais, teisininkais, rašytojais, teatro ir kino režisieriais, sėkmingą karjerą padariusiais lietuviais.

„Aš mėginsiu neprarasti žaismingumo ir suprasdamas, kad bendrauju su jaunimu, pateiksiu pranešimą apie zombių gyvenimą. Po pranešimo panelinėje diskusijoje panagrinėsime plačiau, kas yra tie išoriniai ir vidiniai zombiai ir kaip su jais reikėtų tvarkytis“, - pasakojo A. Kaušpėdas, Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime skaitysiantis pranešimą „Zombiai puola Lietuvą“.

Pristatyme dalyvavusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė neabejoja, kad jaunimas yra viena pagrindinių sporto auditorijų. Pasak jos, sportas skatina pasididžiavimo savo tauta jausmą, o sportiniai žaidimai ir rungtys padeda bendrauti ir susipažinti.

„Kitose šalyse į varžybas atėję palaikyti lietuviai būna labai išsiilgę savo šalies ir bendravimo. Dažnai jie nepaleisdavo net poilsio nuo varžybų metu. Norėtųsi, kad tokių žmonių kuo daugiau būtų Lietuvoje, tačiau žmogus turbūt taip jau sukurtas, kad keliautų ir pažintų“, - apie susitikimus su lietuviais kitose pasaulio šalyse atsiminimais dalinosi Edvinas Krungolcas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)