Pastaruoju metu netyla kalbos dėl dainininkės Liepos Mondeikaitės vestuvėse pasirodžiusios kolegės Natalijos Bunkės. Šventei Natalija išsirinko dviejų dalių raudonai juodą vakarinę suknią, kurią internautai praminė buduariniu apdaru, labiau tinkamu gundymui nei vestuvėms. Suknelė žvilgsnius traukė išskirtiniu dizainu. Perregimo juodo sijono ir prailginto korseto junginį primenantis apdaras be abejonių nustelbė nuotakos įvaizdį.

N. Bunkė ir V. Dilys

Tačiau tai ne vienintelis atvejis, kai viešnia žūtbūt trokšta dėmesio. Prieš metus vykusioje atlikėjų Deivydo Zvonkaus ir Katažinos Zvonkuvienės vestuvėse netrūko itin išsipusčiusių damų. Čia buvo gausu tviskesio, sceninio makiažo ir suknių, kurias veikiausiai garsesni mados guru aplenktų dar iš tolo.


Ko reikėtų vengti, jei esate pakviestas į vestuvių šventę? Griežtą ne reikėtų tarti vulgarumui, pavyzdžiui, itin gilioms iškirptėms, ilgiems skeltukams, ekstremaliai trumpiems mini sijonėliams, apatinio trikotažo demonstravimui. Taip pat kviestinės viešnios neturėtų traukti žvilgsnių pasirodymų kostiumus primenančia apranga. Derėtų atsisakyti idėjos puoštis itin blizgia ir dekoratyvia, figūrą išryškinančia suknute, labiau tinkama pramoginiams šokiams ant parekto, kitos teatrališkos ir pompastiškos aprangos. Žinoma, teminė vestuvių šventė yra išimtis, jei kvietime nurodytas aprangos kodas, būtina jo paisyti.

Dar viena svečiams taikoma taisyklė - atsisakykite baltos arba juodos aprangos. Rengtis baltai galima tuomet, jei nuotaka vilki ne baltą, o kitos spalvos vestuvinį apdarą. Balta vestuvių viešnios apranga nerekomenduojama dėl to, kad būtų išvengta gretinimo su nuotaka, kad viešnia neužgožtų jaunosios.

O štai nuo pėdų iki plaukų galiukų juodo įvaizdžio reikėtų vengti dėl tapatinimo su gedulu. Žinoma, skirtingose šalyse vyrauja skirtingi papročiai, vienur gedulo metu įprasta vilkėti juodai, kitur - baltai ar raudonai, tačiau krikščioniškose šalyse gedulas išreiškiamas nuo iki juodais apdarais. Pasipuošti juodai galite tuomet, jei įvaizdį pagyvinsite kitomis spalvomis.

Vis dėlto lietuvaičiai ne visuomet kreipia dėmesį į vestuvėms taikomas aprangos rekomendacijas. Gausu tuoktuvių švenčių, kuriose viešnios vilki baltas sukneles, derina juodą aprangą ir juodus aksesuarus ar ateina išsipusčiusios it į kaukių balių. Net ir garsių porų vestuvėse, o ypač pramogų pasaulio, pasitaiko stiliaus netyčiukų.

R. Javtokas ir V. Javtokienė

Lietuvos garsenybių stiliaus klaidos vestuvėse - nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (599)