Mokytojų istorijos nustebina – karjeros ir populiarumo aukštumas pasiekę Leonas Somovas, Justinas Jarutis, Inga Jankauskaitė ir Donatas Montvydas mokykloje populiarūs nebuvo ir tik Donatas Montvydas gali pasigirti aukštais pažymiais.

„Negaliu sakyti tiesos, auginu vaikus, būtų labai neteisinga man sakyti tiesą. Neturiu daug gerų atsiminimų apie mokyklą", – juokdamasi sako Inga Jankauskaitė. Projekto mokytoja pripažino, kad mokykla jai niekuomet nebuvo ta vieta, į kurią norėdavosi eiti. Vis tik Inga Jankauskaitė išliko korektiška ir visų detalių apie mokyklos laikus atskleisti nepanoro.

Tuo metu Justinas Jarutis sako, kad mokykla jam patikdavo, tačiau atskleidė, jog vidurinėje teko susidurti ir su patyčiomis.

„Kiekvieną dieną eidamas į mokyklą sulaukdavau absoliučiai visko, ko tik nori. Aš nešiodavau akinius, kai pradėjau domėtis muzika, ir plaukai jau buvo ilgesni. Dažnai mane vadindavo „banglu" ar „Hariu Poteriu",– atsiminimais dalinasi Justinas Jarutis ir pripažįsta – užgauliojimas mokykloje jam padėjo tapti tuo, kuo yra dabar, ir dar atkakliau siekti savo tikslo.

Justinas Jarutis nustebina ir dar vienu faktu – baigęs mokyklą, studijų toliau netęsė, tačiau du kartus savo noru baigė vienuolika klasių, skelbiama pranešime spaudai.

„Baigiau trylika klasių, savo noru kartojau vienuoliktą klasę, kad atvažiuočiau į Vilnių ir studijuočiau muziką. Kupiškyje jau buvau baigęs vienuolika klasių ir tuomet neturėjau galimybės į Juozo Tallat-Kelpšos konservatoriją atvažiuoti tik vieniems metams, todėl paprašiau, kad vieną klasę leistų pakartoti ir mokiausi ten dvejus metus",– pasakoja Justinas Jarutis. Jis pripažįsta, kad vis dar norėtų pasirinkti kokias nors studijas ir linksta į verslo pusę.

Kad pamokomis per daug nesidomėjo, pripažįsta Leonas Somovas. Elektroninės muzikos kūrėjas atskleidžia, kad, būdamas mažesnis, norėjo turėti savo roko grupę, tad užuot mokęsis klasėje sąsiuviniuose piešdavo savo svajonių roko grupės logotipus.

„Pamokas mokykloje praleidinėdavau, negalėdavau susikaupti ir labai tingėdavau mokytis. Iš vienos mokyklos mane buvo išmetę, tad teko pereiti į kitą", – juokdamasis prisimena Leonas Somovas.

Vienintelis, kuris gali vadinti save stropiu mokiniu – Donatas Montvydas, kurio pažymių vidurkis, kaip sako atlikėjas, buvo aukščiau devyneto. Vis tik Donatas išduoda – pamokas praleidinėti tekdavo taip pat.

„Mokykloje tarp tiek daug skirtingų asmenybių atrasti save man buvo sunku ir aš užėmiau labiau stebėtojo pusę. Save realizuodavau užsidarydamas vienas groti arba sportuodamas",– sako Donatas Montvydas. Jis labiausiai iš visų nustebina po mokyklos pasirinkta specialybe.

„Studijavau aplinkos inžineriją. Manau, tai yra tėvų paskata, tuomet buvo labai svarbu diplomas. Tačiau pradėjęs studijuoti supratau, kad jei tu nori būti profesionalas muzikoje, negali dviejų dalykų daryti. Bent jau aš negalėjau ir norėjau save pašvęsti tik muzikai", – sako Donatas Montvydas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)