Lietuvių tautiniais kostiumais pasipuošęs kolektyvas, puoselėjantis šimtametes tradicijas teisėjų pagyrų ir didžiulių žiūrovų ovacijų sulaukė projekte „Lietuvos talentai. Supervaikai“.

Įdomu tai, kad vaikai ne tik šoka liaudiškus šokius, bet ir itin domisi tuo, kaip gyveno mūsų proproseneliai ar protėviai.

„Su vyžomis vaikščiodavo, nebūdavo batų... Jie turėdavo žvakes ir valgydavo duoną su vandeniu. Būtų įdomu tai patirti. Atsikeli, išeini į kiemą, gražus oras, einu į tvartą pašerti gyvulių, kiaušinių surinkti“, – kalbėjo kolektyvas ir pridūrė, kad jie turėtų laimėti todėl, kad lietuvių liaudies šokius labai mažai kas šoka.

Ansamblio pavadinimas kilo nuo žodžio pinti, o jo nariai su dideliu malonumu dainuoja, šoka ir muzikuoja. Projekto scenoje jaunieji šokėjai šoko „Pupos“ šokį.

„Turiu tokį bruožą, kai susirenka daug vaikų vienoje krūvoje, aš vieną greitai įsimyliu. Į tą žmogų žiūrint, man spaudžia širdį, ašaros akyse. Būna toks visiškas gėris“, – kalbėjo projekto teisėja Neringa Čereškevičienė ir parodė, kurie du šokėjai pavergė jos širdį.

Na, o Marijonas Mikutavičius pasakojo augęs šeimoje, kurioje labai dažnai skambėdavo liaudies muzika.

„Pasakysiu jums sąžiningai, vaikai, aš jos nekenčiau, ir dažnai nekenčiu dabar. Bet šiandien pažiūrėjau į jus visai kitomis akimis ir įsimylėjau likusius 17 žmonių“, – pokštavo dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)