Į knygos pristatymą susirinkusiems žurnalistams pirmą kartą savo namų duris atvėręs, verslininkas papasakojo apie dažnai slepiamas verslo sėkmę lemiančias strategijas bei savo sukauptą ilgametę patirtį internetiniame versle.

Lietuvoje imtis verslo pasiryžta tik patys drąsiausieji. Interneto multimilijonieriumi vadinamas ir su „Facebook“ įkūrėju lyginamas Benediktas Gylys savo pavyzdžiu įrodo, kad turint ryžto ir unikalių idėjų rasti verslo aukso gyslą – įmanoma. Leidyklos „Alma littera“ išleistoje debiutinėje knygoje jis pasakoja apie savo internetinio verslo pamokas ir klaidas bei pataria skaitytojams, kaip uždirbti pirmąjį milijoną.

B. Gylys sako, kad pirmoji jo knyga „Bitonomija“ – tarsi žemėlapis apie apgaulingą internetinio verslo pasaulį.

„Remdamasis savo patirtimi ir šimtu perskaitytų knygų, aprašiau įvairius kelius bei takelius į sėkmingą verslą internete. Knygoje siekiu atskleisti pagrindinius internetinio verslo principus bei idėjų kūrimo ir skolinimosi galimybes. Šiame versle ypač svarbi žmogaus motyvacija, todėl taip pat kalbu apie teisingą požiūrį į verslą. Darau viską, kad ryžtingo skaitytojo sėkmė taptų neišvengiama“, – pasakoja B. Gylys.

Autorius prisipažįsta, kad kurdamas verslą internete jis patyrė labai daug nesėkmių, tačiau iš jų pasimokė: „Turbūt apie 80 proc. visko, ką dariau buvo nesėkminga. Tačiau tik mokymasis iš skaudžių klaidų man leido sukurti tuos sėkmingus 20 proc. Sėkmingiausi mano pavyzdžiai šiuo metu yra kanapių ekstraktų, maisto papildų bei vitaminų elektroninės parduotuvės, aktyviai veikiančios JAV ir Kanados rinkose“.

Autoriaus teigimu, knygos pavadinimas reiškia interneto bitų suteikiamą laisvę ir autonomiją, kuri nėra priklausoma nei nuo išsilavinimo, nei nuo kilmės ar kitų dalykų.

„Nepaisant to, kad žmogus gyvena laisvame pasaulyje, neretai jis jaučiasi lyg surakintas nematomomis grandinėmis. Jauno žmogaus veikla realybėje vis dar ribojama griežtos verslo hierarchijos, tačiau virtualiame pasaulyje viskas kitaip – čia rūpi tik tai, ką tu sugebi. Todėl ši knyga skirta kiekvienam, norinčiam tobulėti, pažinti, augti ir, žinoma, uždirbti milijoną eurų internetu“, – sako B. Gylys.

Pasak autoriaus, suvokimas apie tokios knygos trūkumą, atėjo seniai – dar kai pats interneto pakampėse rankiojo informaciją ir nuolat pasiklysdavo tarp daugybės apgaulingų pažadų.

„Supratau, kad kažkas turėtų parašyti knygą apie tai, kaip viskas vyksta virtualiame pasaulyje iš tikrųjų. Tai įvyko maždaug prieš ketverius metus, nes tada pirmą kartą pradėjau užsirašyti savo mintis ir patirtis. Rašydamas geriau pažinau save – pažinau tuos viduje gyvenančius asmenis, kurie vieną dieną liaupsina mano humoro jausmą, o kitą jau mane žemina, šaiposi ir verčia tuoj pat viską ištrinti. Per dvejus knygos rašymo metus turbūt tik kelis kartus jaučiausi taip lyg iš tiesų norėčiau rašyti, nes turėjau įveikti savo baimę, tingėjimą ir užimtumą“, – atvirai pasakoja B. Gylys.

Pasak verslininko, dauguma panašių knygų yra rašomos su vienu tikslu – užsidirbti pinigų, tačiau dažniausiai tai būna vienintelis autorių verslas – rašyti knygas mokant kitus, kai pats to nesi daręs.

„Verslo knygos turi daugybę paslėptų tikslų pasipelnyti. Jų turiniu dažnai bandoma skaitytoją paskatinti pirkti paslaugą ar įsigyti nuostabiai saulėtą ateitį garantuojantį įrankį. Rašydamas „Bitonomiją“ neturėjau tikslo užsidirbti, dėl to nusprendžiau visą iš knygos gautą pelną panaudoti savo paramos fondo veiklai “, – pasakoja autorius.

Benediktas Gylys – keliautojas, rašytojas, investuotojas, interneto verslininkas bei savo vardo paramos fondo įkūrėjas. „Benedikto Gylio“ paramos fondas veiklą pradėjo prieš penkerius metus. Fondo tikslai – verslumo, kūrybiškumo bei laisvos saviraiškos skatinimas. Vien per praėjusius metus fondas išleido beveik 150 tūkst. eurų remdamas jaunuosius talentus ir kurdamas tokius renginius, kaip „Vilnius išranda 2017“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)