Tiesa, šiuo metu Karolina gyvena saulėtoje Australijoje ir jos socialiniuose tinkluose ne tik sveiki ir įspūdingai atrodantys receptai, bet taip pat ir kvapą gniaužiantys vaizdai iš lietuviams tarsi svajone tapusios šalies.

Karolina sutiko DELFI papasakoti ne tik apie gyvenimą Australijoje, sveiką gyvenimo būdą, pirmą įspūdį atvykus į šią šalį, kultūrinius skirtumus, darbo paieškas bei pačius didžiausius išbandymus, kuriuos teko įveikti.

Mergina taip pat pasakoja, kad Australijoje gyvena jau beveik dvejus metus, o čia atvyko iš emigrantų itin mėgstamos Anglijos.

Saulės niekada netrūksta

Paklausta apie tai, kodėl iš Londono atvyko gyventi į Australiją, Karolina neslepia, kad laiminga buvo ir Anglijoje, tačiau šiandien ji švyti dar labiau, nes viskas klostosi taip, kaip ji visada ir norėjo.

„Australijoje gyvenu beveik dvejus metus. Liepą bus dveji. Niekur kitur apart Anglijos gyventi niekada neplanavau. Maniau, kad galiausiai grįšiu į Lietuvą. Mėgstu keliauti, bet net ir lankantis kitose šalyse atostogaujant, aš visada pasiilgdavau Londono, savo šeimos. Į Australiją atvykau pirmą kartą trim savaitėm paatostogauti, o vėliau pažįstamas paragino atvykti čia gyventi. Kodėl gi ne pamaniau! Vis tik neturiu sukūrusi šeimos, nebuvo tuo metu konkrečios karjeros, kurios siekiau. Per tris mėnesius susikroviau lagaminus, atsibučiavau su visais ir išskridau. Tik jokiu būdu ne laimės ieškoti, nes laiminga aš visada buvau.

Dariau tai, ką norėjau daryti, turiu nuostabią šeimą, puikius draugus. Dabar, kai pagalvoju, lemta buvo čia atvykti... Mano dažnos šypsenos priežastis turbūt - drugeliai pilve. Sutikau čia nuostabų žmogų, pas kurį, skirtingais keliais atvedė likimas. Na ir žinoma, saulutė. Čia jos niekad netrūksta. Jūra, smėlis, meilė, patinkantis darbas, nauji, gražūs žmonės aplink... Kaip nesišypsoti?“, – klausia mergina ir pripažįsta, kad yra labai laiminga.

Gyvena vos penkios minutės iki jūros

Karolina taip pat tvirtina, kad atvykus į Australiją teko priprasti prie daug ramesnio miesto gyvenimo – Sidnėjus yra kur kas ramesnis nei Londonas, tvirtina jauna mergina.

„Pamenu vieną vakarą ėjau iš parduotuvės nešina maišais. Buvo tamsu, apie aštunta valanda vakaro. Aš čia vos kelios dienos… Ir štai staiga stabteliu ir suklustu: aplink spengianti tyla – nei šnabždesio, nei automobilio garso, nei paukštelio ar vabzdžio svirpimo. Pirmiausiai, ką pastebėjau buvo tai, jog man bene sustojo laikas. Visi vaikšto, nebėga. Žmonės atsipalaidavę, jokio skubėjimo. Mielai stabteli pasišnekučiuoti net ir apie tą patį orą. Sidnėjus kur kas ramesnis už dūzgiantį Londoną“ , – apie vieną iš pirmųjų įspūdžių Sidnėjuje pasakoja Karolina.

Ji taip pat tvirtina, kad daugeliui lietuvių rekomenduotų bent kartą atvykti į Australiją. Karolina netgi turėtų išties įdomių patarimų. Vieta, kurioje mergina gyvena – įspūdingai graži.

Kalbantis su Karolina atrodo, kad jos gyvenimas primena tikrą svajonę.

„Sidnėjus gražus ir ramus. Jaunas, išdidus, pasitikintis savimi – kitaip nepavadinsi. Taip pat vienas brangiausių miestų pasaulyje. Vieta, kurioje gyvenu – vos penkios minutės automobiliu iki jūros. Parkai ir centras čia pat. Australija visa egzotiška, todėl net ir didmiestyje pamatysi Kakadu papūgas, oposumus, tarakoniukus ir pusės delno dydžio vorus. Augmenija dydžiu yra kur kas didesnė, tai antras dalykas, kurį pastebėjau. Dar ir dabar einu pro parkus ar kiemus, matau didžiulius krūmus, rožynus ar kitas įvairias gėles ir galvoju „mamai čia patiktų’’. Manau, Australiją, turint galimybę, turėtų pamatyti daugelis. Čia nesibaigiančios atostogos – pajūrys per darbo pertrauką ir raudoni saulėlydžiai su didmiesčio fonu vakarėjant“, - sako Karolina.

Darbo paieškos neužtruko

Paklausta, ar lengva buvo rasti darbą ir prisitaikyti prie naujo gyvenimo, Karolina atvirauja, kad Sidnėjus jau tapo jos namais. Darbo paieškos, anot merginos, nebuvo labai ilgos ar sudėtingos.

„Užtrukau šiek tiek ilgiau nei mėnesį kol susiradau darbą. Pinigėlių buvau pasitaupiusi, tad finansai nespaudė. Laukiau studento vizos patvirtinimo, kad galėčiau pradėti legaliai dirbti. Tiesa, laukimas slėgė… Kitaip sakant, tas šiek tiek išmušė iš vėžių. Buvusi aktyvi, užsiėmusi, o štai gyvenimas ir aplinkybės sustabdė. Nuo ryto iki vakaro užpildyti savo dieną tuščiais darbeliais: gaminti valgyti, pasportuoti, nueiti į parduotuvę, nufilmuoti video – man vis tik per maža. Radusi darbą iššikrausčiau iš vietos, kurioje gyvenau ir tada viską pradėjau nuo nulio.

Tada dalykai atėjo palaipsniui ir ilgai netrukus – socialinio rato susikūrimas, naujos pažintys, studijos, ,,apsitrynimas’’ ir miesto pažinimas. Na ir štai – Sidnėjus šiuo metu mano namai. Supratusi finansinę padėtį ir uždarbį, pripratusi prie nuomos ir visų kitų ,,suaugusiųjų gyvenimo’’ privalumų supratau, kad gyvensiu patogiai. Kiek galiu keliauju, lankausi koncertuose, taip pat pradėjau sportuoti ir Brazilų Jiu Jitsu“, - pasakoja Karolina.

Darbą pradeda penktą ryto

Ji taip pat priduria, kad gyvendama Londone dirbo medijų kompanijoje, o atvykusi į Sidnėjų darbą pakeitė.

„Londone dirbau medijų kompanijoje. Ten dirbant savaitgaliais pradėjau lankyti asmeninės trenerės kursus. Pasibaigusi juos ir atvykusi čia nutariau, kad noriu šioje srityje tobulėti. Vis tik mano projektas Missfit.lt ir yra susijęs su sportu bei sveika gyvensena. Naujos žinios padeda dirbti su klientais tiek gyvai, tiek internetu. Mano darbo diena, kaip ir daugelio asmeninių trenerių, prasideda penktą valandą ryto. Darbas ryte iki ankstyvaus vidudienio, pietų metas sportui, maisto gaminimui, filmavimui ir montavimui, vėliau vakare atgal į darbą, o iki miego – skaitymas, vėliau montavimas ( Youtube Karolina G.), straipsnių rašymas puslapiui www.missfit.lt ir kiti maži darbeliai. Tai ne ofiso valandos, kas man buvo įprasta. Taip dirbant jau metai su puse žinau kaip teisingai ir prasmingai išnaudoti savo laisvą laiką bei kokiais dalykais jį reikia užpildyti“, - sako mergina.

Mergina neslepia, kad gyvena labai intensyvų laikotarpį, o jos diena prasideda penktą ryto.

„Dar nesu susidūrusi su atmestinu požiūriu į darbą. Esu apsupta vyturių ir pati tokia esu. Miegoti einu apie dešimtą valandą, kad kitą rytą turėčiau ne tik fizinės bet ir emocinės energijos. Asmeninio trenerio darbas tai ne tik pratimai ir prakaitas – tai pokalbiai, pašnekesiai, paatviravimas, kartais ašaros, išsipasakojimai. Aš tampu ne tik trenerė, bet ir draugė, išklausytoja, o kartais ir patarėja. Daug psichologijos, bet man tai patinka ir jaučiuosi gerai galiausiai išlydėdama žmones su šypsena veide“, - sako sveiku gyvenimu besižavinti mergina.

Ragina nebijoti ieškoti lietuvių pagalbos

Šiek tiek sudėtingesnė dalis gyvenant Sidnėjuje – finansai ir išlaidos. Tiesa, jeigu žmogus yra taupus ir moka protinga pasiskirstyti išlaidas, net ir tai nėra problema, sako Karolina.

„Sunku nėra, jei mokėsi apsiskaičiuoti ir nesi itin išlaidus. Reikia apskritai mokėti skirstyti finansinius prioritetus gyvenime. Man pirmoje eilėje yra mokslai, nuoma, draudimas, vėliau visa kita, kas susiję su buitimi ir galiausiai pramogos. Darbą susirasti nėra sunku, jei esi iškalbus, drąsus, pasitikintis, veiklus bei norintis dirbti. Na, o jei trūksta drąsos ar iškalbos – visada pravartu kažką pažinoti ar nebijoti paprašyti pagalbos lietuvių bendruomenės feisbuko puslapiuose ar panašiai. O dėl gero apmokėjimo, manau, priklausys tavo atkaklumas prioritetai. Ar nori dirbti daug ir stipriai, kad daug užsidirbtum, ar… nori dirbti darbą, kuris leistų tiesiog gyventi patogiai ir pasitaupyti. Jei turiu tikslą, kuriame įskaičiuoti pinigai ir žinau, kad man jų reikės daugiau – dirbu papildomus darbus. Buvau ir auklyte, ir maistą vežiojau. Pasididžiavimo nėra ir jo neturi būti. Svarbu paties siekiai ir kokio tikslo vardan tu judi“, - sako mergina.

Emigrantų gausu

Paklausta, kaip yra žvelgiama į emigrantus, Karolina užtikrino, kad jų Australijoje – apstu.

„Tiek Londone, tiek čia emigrantų gausu. Australijoje, manau, į juos skirtingiau žiūrima tik tuo atveju, jei darbinama – darbdavys nori žinoti ar būsi lojalus ir ilgalaikis, todėl didesnės kompanijos, jei tu esi studentas, ne visada tau suteiks pirmenybę. Jų tikslai ilgalaikiai ir investicija į asmenis, kurie pastovumo nežada retai vyksta.

Savo aplinkoje visada buvau sutinkama itin draugiškai ir šiltai, o ir pati su malonumu ir aistra pasakoju apie savo Tėvynę bei visiems mielai siūlau lankantis Europoje būtinai užsukti į Lietuvą“, - sako Karolina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)