Gegužės 30-ąją, antradienio rytą Vilniaus Arkikatedros Bazilikoje buvo aukojamos Šv. Mišios už mirusį „Duokim garo“ vedėją S. Kavaliauską. Čia rinkosi žmonės, panorusieji paskutinį kartą atsisveikinti su žinomu vyru ir atiduoti pagarbą jo netekusiems artimiesiems.

Vilniaus Arkikatedros Bazilikoje aukotos Šv. Mišios už Stanislovą Kavaliauską:

Nuo 12 val. prasidėjo urnos išlydėjimas į Vilniaus Kairėnų kapines. Šalia laidojimo namų, kieme išsirikiavo ne tik patys artimiausi televizijos laidų vedėjo žmonės, bet ir kolegos. Prieš urnai paliekant gedulo namus, artimieji bei vyrą pažinoję asmenys savo rankose laikė baltus rožių žiedus bei maldaknyges, sukalbėjo maldą.

Stanislovas Kavaliauskas išlydimas į paskutinę kelionę:

Susirinkusiųjų akyse buvo galima pastebėti ašaras, ne vienas neslėpė liūdesio. Netrukus po to, kai iš laidojimo namų buvo išnešta urna, visi automobiliais patraukė link Kairėnų kapinių.

Prie kapo išsirikiavę susirinkusieji velionį, žinomą televizijos laidų vedėją dar kartą pagerbė malda ir šviesiomis mintimis. Kai urna buvo leidžiama žemėn, žmonės neslėpė graudulio.

Stanislovo Kavaliausko laidotuvių akimirkos – galerijoje:

Atsisveikinimas su S. Kavaliausku vyko gegužės 29-ąją, pirmadienį Vilniaus laidojimo rūmų (Olandų g. 22, Vilnius) 1-ojoje salėje.

Pirmadienio popietę paskutinį kartą pagerbti buvusio populiarios LRT laidos vedėjo atvyko artimieji, bičiuliai, buvę bei esami „Duokim garo“ vedėjai. Susirinkusiųjų tarpe buvo galima pastebėti Loretą Sungailienę, Liudą Mikalauską, Astą Stašaitytę.


Pirmoji atsisveikinimo su Stanislovu Kavaliausku diena:


Delfi primena, kad liūdną žinią apie S. Kavaliausko mirtį pranešė LRT.lt „Duokim garo“ prodiuseris Saulius Basijokas.

S. Kavaliauskas „Duokim garo“ vedėju dirbo ir su televizijos žiūrovais sveikinosi du dešimtmečius.

„Tie du dešimtmečiai prabėgo kaip viena diena. Labai smagių žmonių sutikta, labai mielų akimirkų būta ir tik labai šviesūs prisiminimai išlikę“, – buvo pasakojęs S. Kavaliauskas.

Po skaudžios ilgamečio „Duokim Garo“ laidos vedėjo S. Kavaliausko mirties jautriai apie kolegą atsiliepė Loreta Sungailienė. Moteris jam dėkojo už kartu praleistus metus ir daug gautų pamokų.

„Mūsų Stasiukas. „Skamba kanklių“, „Duokim Garo“ simbolis, legenda. Išlėkė kartu su gervele, kurią vakar apdainavome festivalio koncerte. Didžiulė pagarba, dėkingumas.

Už bičiulystę, palaikymą, bendrystę, patirtį, visada laiku ir vietoje įdomiai pateiktas žinias, vertingus ir nuoširdžius pokalbius. Už gražų kartu eitą kelią etninės kultūros pažinimo ir sklaidos baruose.

Amžiną atilsį mielam, brangiam kolegai“, – rašė L. Sungailienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją