Pirmojo šios dienos bibliotekų festivalio renginio šeimininkė buvo L.Bush. Ji pristatė į šventę atėjusiems Rusijos vaikams ir jų mokytojams tris Amerikos vaikų rašytojus.

Amerikos prezidento žmona prisipažino, jog pati labiausiai mėgsta knygas "apie nuotykius ir stebuklus, taip pat šiurpius pasakojimus", kuriuos, pasak jos, "gera skaityti prieš miegą". Tarp savo pamėgtų kūrinių L.Bush nurodė britų autorės J.K.Rowling (Dž.K.Rouling) knygasapie akiniuotą jaunąjį burtininką Harį Poterį.

"Namie Teksase aš perskaičiau visas penkias knygas apie šį berniuką, ir kaskart atsiversdama knygą apie jį, jaučiau tarsi pati persikeliu į stebuklingą šalį, vaikštinėjo po pilį su neregimuoju apsiaustu ir darau visokius magiškus fokusus", - pasakojo JAV pirmoji ponia.

Kreipdamasi į vaikus ji paprašė, kad "grįžę iš mokyklos jie nejungtų televizoriaus, o kiek paskaitytų, po to vėl atsiverstų knygelę prieš miegą".

L.Bush papasakojo, kad jos pomėgį skaityti kraupias istorijas paveldėjo ir jos dukros -Barbara ir Jenna (Džena). Pasak prezidento žmonos, joms ypač patinka R.L.Stine'o (R.L.Staino) knygos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją