Sėkmei vien idėjos nepakanka

Paklaustas, kokias savo asmenines savybes šiandien vertina labiausiai, L. Suodaitis išskiria profesinę patirtį, rašoma pranešime spaudai. Turimos politikos, finansų ir verslo žinios lėmė sėkmingą karjerą, kurioje buvo įvairiausių veiklų: nuo draudimo ir investicijų valdymo iki pramonės automatikos.

„Šiandien mano pagrindinė veikla – e. parduotuvės vystymas. Į šį verslą nėriau norėdamas karjeros pokyčių. Ieškojau naujos veiklos ir sutikau pagelbėti Viktorijai įkurti jos prekės ženklo e. parduotuvę. Viskas prasidėjo palengva, tačiau verslas netruko įgauti neplanuotą pagreitį, todėl ir toliau užsiimu jo valdymu, strategija, plėtros įgyvendinimu. Taip pat turiu papildomų veiklų – konsultuoju verslo klausimais, dalijuosi patirtimi, kurią sukaupiau kitose sferose. Greta vystome ir papildomus šeimos verslus“, – pasakoja L. Suodaitis.

Iššūkius pavertė galimybėmis

Tačiau, kad ir kokie sėkmingi būtų verslas ir karjera, L. Suodaitis pabrėžia – jo gyvenimo prioritetas yra šeima. Tai ypač svarbu dabar, kai sutuoktiniams gimė sūnus Laurynas.

„Jo atėjimas į mūsų šeimą išties pakeitė gyvenimą. Tai – neišvengiama, nes su Viktorija mažiausiai norime po kelerių metų gailėtis, jog praleidome gražiausiais šio pagausėjimo akimirkas. Tam ruošėmės ilgai ir atsakingai, pasidarėme reikiamus namų darbus. Nežinau, ar tai galima pavadinti atsikvėpimu, ar šiokiu tokiu lūžiu vystant verslą. Tačiau iš anksto planavome pokyčius, komandos atsakomybių perskirstymą, kompetencijų praplėtimą. Taip efektyviau paskirstome savo laiką tarp verslo bei šeimos ir geriau įvertiname, kaip iš tiesų veikia procesai“, – teigia L. Suodaitis.

Visgi, jo teigimu, jau aišku viena – viskas, ką daro kartu su žmona, santykius ne ardo, o priešingai – šį ryšį stiprina. Mat, anot L. Suodaičio, sutuoktiniai visada turėjo apsibrėžę savo stipriąsias puses ir siekė jomis pasinaudoti.

„Abu su Viktorija turime skirtingas darbines ir gyvenimiškas patirtis. Jos mums leidžia matyti daug platesnį vaizdą. Dažnai girdime, kad šeimos verslas tampa iššūkiu ne tik profesinei veiklai, bet neišvengiamai daro įtaką santykiams, kiekvieno asmenybės augimui. Tačiau mums tai yra pranašumas, nes galime vienas kitą dar geriau pažinti. Todėl labai vertinu mūsų bendrą veiklą, nes ji – kaip uola: tik dar labiau stiprina mūsų santykį, bendrystę, pasitikėjimą ir artumą“, – reziumuoja L. Suodaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją