Paprastai su kelionių maršrutais neeksperimentuojantis Ž. Grigaitis, šį kartą išbandė kai ką naujo. „Skridau ne per Frankfurtą ir Singapūrą su „Lufthansa“ oro linijomis, bet per Stambulą ir Kvala Lumpūrą, – pasakojo Žilvinas ir šyptelėjo. – Visada yra pirmas kartas ir šis bandymas man sukūrė tam tikrą intrigą.“

Nusileidus Stambule, Žilvinui kito skrydžio teko laukti net septynias valandas. Vyras tai buvo suplanavęs, tad šis laikas neprailgo. „Stambulas tiesiogiai gali būti pasiektas tik su „Turkish Airlines“ ir sustojimas jame turi žavesio, – apie kelionę kalbėjo Ž. Grigatis. – Bet tai buvo įdomu, nes per tą laiką spėjau pamatyti naktinį Stambulą, pavakarieniauti ir vėl sugrįžti į oro uostą skrydžiui į Kvala Lumpūrą.“

Pastarąjį kartą Stambule Žilvinas viešėjo prieš šešerius metus, todėl šis vizitas, nors ir trumpas, buvo kupinas atradimų. „Stambulas pasirodė stebėtinai ramus, nors neseniai buvo labai daug nerimo dėl išpuolių. Milijoninins miestas kažkaip susidorojo su negandomis. Dabar jis atrodė tiesiog užaugęs, bet vis likęs jungtimi tarp Azijos ir Europos“, – įspūdžiais dalijosi Ž. Grigaitis.

Anot pašnekovo, turkai moka susidoroti su visomis negandomis taip, kad jų pastangos atrodytų patikimos ir neliktų nė lašo abejonės, kad kažkas yra negerai.

Tarp Australijos ir Lietuvos gyvenančiam Žilvinui skrydžiai lėktuvu – ne naujiena. Per daugelį metų jis yra išbandęs tiek oro linijų, kad gali puikiai palyginti ne tik aptarnavimo profesionalumą, bet ir daugiau subtilybių.

„Kelionė lėktuvu kažkada buvo prabangos dalykas, o skristi geromis oro linijomis su visomis privilegijomis – lyg atsidurti septynių sapnų karalystėje. Gaila, bet tokios karalystės kaip „Lufthansa“, „Austrian Airlines“ ar SAS, labai aptriušo ir neliko net prisiminimo, ką galėjai gauti lėktuve. Gyvenimas greitėja, bet norėtųsi, kad liktų nors kažkas gražaus ir gero“, – šyptelėjo Žilvinas.

Žilvinas Grigaitis

Vyras pasakojo, kad skrydis lėktuvu jam nėra tiesiog laiko gaišimas. Skrendant jį dažnai aplanko įvairios mintys apie gyvenimą, jo išdaigas, žmones bei pasitikėjimą jais, nusivylimus ir atradimus.

Rodos, visus prabangos dalykus išbandęs Žilvinas šį kartą liko maloniai nustebintas. Oro linijos, kuriomis jis skrido pas savo žmoną į Australiją, jam suteikė nemokamą viešbutį, kad kelionė nekeltų diskomforto.

„Man tai buvo siurprizas, kai sužinojau, kad skrendant verslo klase su „Turkish Airlines“, jei skrydis yra jungiamasis, laukimo metu nemokamai suteikiamas 5 žvaigždučių viešbutis su vairuotoju Stambule“, – nuostabą dėstė Žilvinas.

Jis patikino, kad pasirinkę ekonominę klasę, taip pat nelieka be nieko. Jei tarp skrydžių net 10 valandų pertrauka, jiems nemokamai suteikiamas 4 žvaigždučių viešbutis.

„Prabangus apsilankymas ir 3 valandos grožio procedūrų yra labai malonu. Pajauti, kad yra dėl ko gyventi, kad gali aplink pasaulį judėti patogiu būdu“, – šyptelėjo pašnekovas.

Anot Žilvino, kelti sparnus – niekada ne vėlu. „Reikia tik prisiminti vaikystės svajones ir kas su jomis atsitiko“, – su šypsena veide kalbėjo Ž. Grigaitis ir prasitarė, kad šios viešnagės Australijoje metu, būtinai aplankys ir žymiąsias Melburno žirgų lenktynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)