2020 m. liepos mėn. R. Gutauskas su Užimtumo tarnyba pasirašė sutartį, įsipareigodamas už gautus pinigus įsteigti užsakomojo pardavimo paštu arba internetu darbo vietą.

Tačiau paaiškėjo, kad ne visus pinigus vyras panaudojo pagal paskirtį.

Jis pats pripažino, kad dalį gautos subsidijos panaudojo prekių (stalo, biuro kėdės) ir paslaugų (ADS, SEO, el. parduotuvės valdymo, kūrimo ir apmokymo) įsigijimui, o šias paslaugas ir prekes pirko ne iš ko kito, o iš savo sutuoktinės D. Gutauskienės, rašo alfa.lt.

Užimtumo tarnyba pareikalavo gražinti 1472 eurus.

R. Gutauskas kreipėsi į Užimtumo tarnybą, prašydamas panaikinti tokį sprendimą.

Vyras teismui nurodė, kad, jo nuomone, vien tai, kad jis pirko paslaugas ir prekes iš savo sutuoktinės, kuri verčiasi individualia veikla ir lyg tyčia prekiauja biuro baldais bei teikia ADS, SEO, el. parduotuvės, valdymo, kūrimo, apmokymo paslaugas, dar nereiškia, kad buvo pažeista pasirašyta sutartis ar kad jis elgėsi neteisėtai, pažeidė pirkimų skaidrumo principą ar subsidiją naudojo ne pagal paskirtį, rašoma alfa.lt.

R. Gutausko prašymas teisme dar nenagrinėtas. Kol kas Užimtumo tarnyba yra priėmusi tik raštą, siūlantį vyrui gražinti dalį subsidijos, tačiau dar nėra priėmusi sprendimo reikalauti šių pinigų grąžinimo, rašo alfa.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)