Nors ne viena konkurso dalyvė prasitarė, kad net per repeticiją labai jaudinasi, joms sėkmingai pavyko tą nuslėpti nuo aplinkinių.

Be to, repeticijos metu nesijautė jokios tarpusavio konkurencijos - moterys patarinėjo ir nuoširdžiai viena kitai plojo pasibaigus solinių numerių repeticijoms.

Generalinę repeticiją atidžiai stebėjęs renginio prodiuseris ir režisierius Laimutis Genys tikino, kad Kauno ponia nėra grožio konkursas.

"Mes renkame ne gražiausią, o žaviausią moterį. O žavesys - plati sąvoka. Čia netaikomi įprasti standartai, kur dominuoja apimtys, centimetrai. Neribojamas ir dalyvių amžius. Ateityje vienas svarbiausių kriterijų kandidatėms bus jų išsilavinimas, pasiekimai darbe ir kitose srityse. Manau, ir konkursančių atrankos kartelė augs", - prognozavo L.Genys.

Tačiau L.Genys negailėjo komplimentų ir šių metų konkurso dalyvėms. Į Kauno ponios titulą šiais metais pretenduoja verslininkės, bendrovių vadovės, gydytojos, pedagogės, advokatė. "Kone visos konkursantės turi aukštąjį išsilavinimą, o kai kurios baigė net po 2 aukštuosius, - sakė L.Genys, - Nusistovėjęs stereotipas, kad į konkursus eina tik neturinčios ką veikti turtingų vyrų žmonos, visiškai griūna. Kai kurių konkurso dalyvių moksliniai straipsniai publikuojami žinomuose leidiniuose. Vienos didžiuojasi jaunystės pasiekimais, kitos savo tikslų dar tik siekia."

"Į konkursą ėjau norėdama patirti naujų įspūdžių, susipažinti su naujais žmonėmis, galbūt atrasti savyje naujų bruožų, kurie glūdėjo manyje ir nebuvo išryškėję. Konkurse paskatino dalyvauti bendradarbiai. O talentų konkurso numerį pristatysiu kartu su sūnumi Jonu Kristupu. Tai bus muzikinė literatūrinė kompozicija. Aš rašau eilėraščius, o sūnus muzikuoja - dažnai ir namuose taip pramogaujame. Mano poilsis - vienos veiklos keitimas kita", - šypsodamasi pasakojo 41-erių konkurso dalyvė, Šilainių poliklinikos psichikos sveikatos centro vadovė, gydytoja psichiatrė Sonata Rudžianskienė. Moteris teigė, kad vyras visai nenustebo, sužinojęs, kad jo žmoną sugundė toks nuotykis.

Visai kitokios vyro reakcijos laukė kita konkurso dalyvė, 2 vaikų mama, anglų kalbos mokytoja Ingrida Baltakienė. "Jei nebūčiau praėjusi atrankos, apie savo dalyvavimą vyrui būčiau net nesakiusi. O dabar, kai įdėta tiek darbo, buvo nemažai streso, net nusivilčiau, jei likčiau neįvertinta", - atvirai pasakojo 36 metų moteris. Ji pridūrė, kad buvo nustebusi, kai vyras jos net nebandė atkalbėti nuo dalyvavimo konkurse.