„Anksčiau viską darydavome kartu. Augdami, bręsdami ir tobulėdami savo srityse vienas iš kito mokydavomės. Aš iš Rolando mokydavausi vedėjo subtilybių – kaip reikia atrodyti ir kalbėti televizijos ekrane. Tuo tarpu Rolandas iš manęs mokėsi muzikinių dalykų, didžėjavimo, kuriuo aš užsiimu jau nuo aštuntos klasės. Mes abu augome, mokėmės, o dabar supratome, kad reikia daryti tai, kas mums sekasi ir patinka labiausiai. Aš pirmenybę visada skyriau muzikai, didžėjavimui bei kitų atlikėjų prodiusavimui. Tad nematau tikslo būti kitur, kur man ne visai smagu. Geriau aš visą tą laiką skirsiu muzikai.

Galiu patikinti, kad su Rolandu mes tikrai nesame susipykę. Tiesiog, jeigu jau esame kolegos, tai nereiškia, kad privalome būti pačiais artimiausiais draugais. Mes draugai, galima sakyti, broliai esame nuo 2007 metų. Kartu perėjome viską, užauginome didžiulį vardą, turėjome beprotiškai gero laiko ir jį turime iki šiol. Kartais daugiau bendraujame, kartais – mažiau. Bet visada palaikome ryšį ir vienas kitą.

Esame komanda. Bet tai, kad dvylika metų praleidome kartu, nereiškia, kad ir ateinančius dvylika metų darysime tą patį vien dėl to, kad viešuma neklaustų, ar mes nesusipykome. Atsiranda nauji prioritetai, kitos vertybės. Tačiau palaikymas ir draugystė išlieka – tai, manau, yra svarbiausia“, – kalbėjo J. Nainys, kartu su kolega įkūręs „OpenPlay music“ komandą, prodiusuojančią sparčiai populiarėjančius atlikėjus, besirūpinantis savo, kaip DJ Jovani, Radistų, projekto „Naktinis Vilniaus avilys“ ir kitomis veiklomis.

„Betsafe Radistai Village“ festivalis / Foto: E.Kinaitis, L.Grušeckas, E.Sabaliauskaitė

Žinomas muzikos prodiuseris sako, kad iki galo suvokti, ko siekia gyvenime, jam pavyko palikus televizijos eterį.

„2018 metais, kai pasitraukiau iš televizijos, supratau, kad man be jos geriau sekasi išsigryninti tikrąsias vertybes. Dabar jau nebe tas amžius, kuomet reikėtų įrodinėti, kad aš moku kalbėti, stovėti priešais kamerą ir laikyti mikrofoną. Tą aš jau moku. Tas manyje yra ir liks. Kai reikės – renginį tikrai pravesiu. Tačiau dabar visa mano širdis – į muziką.

Yra „OpenPlay music“ komanda, yra Jovani reikalai, „Radistų“ muzika ir t.t. Todėl aš manau, kad pasidalinti darbus buvo labai logiškas sprendimas. Rolandas su Mantu Stonkumi ir Mantu Katleriu kuria kanalą „Vėl tie patys“ – jų energija nukreipta ten. Reikia daryti tai, ką sugebi geriausiai.

Manau, kad Rolandas yra ypač profesionalus ir įdomus kalbintojas, jis gali pateikti įdomius klausimus ir ištraukti labai nuoširdžius atsakymus. Aš net neabejoju laidos „Nepatogūs klausimai su Radistais“ populiarumu ir tuo, kad viskas bus taip pat gerai arba net dar geriau. Jokios skyrybos tikrai neįvyko. Bendrų projektų mes turime daugybę. Jų yra ir bus, tik jie, galbūt, ne tokie vieši, o peraugę į rimtesnį verslo modelį“, – kalbėjo Jovani.

J. Nainys pasakojo, kad mintys apie atsiskyrimą nuo laidos jį pradėjo vytis bežiūrint jos įrašus.

„Kadangi visada žinojau, kad esu atsidavęs muzikai, žiūrėdamas laidos pakartojimus pradėjau vis savęs klausti – kas iš to, kad aš ten esu? Kur mane tai veda? Ar aš tapsiu geresnis laidų vedėjas ar pradėsiu geriau imti interviu? Tai nėra pagrindinis mano noras. Jei mane naktį pakelsite ir paprašysite eiti groti – net nesudvejosiu. Tuo tarpu, jeigu lygiai tuo pačiu atveju man būtų pasiūlyta eiti vesti laidą – eičiau dar nusnausti. Štai ir atsakymas, kas man labiau patinka.

O Rolandas atvirkščiai. Jo pagrindinė vertybė yra būti ekrane, kalbinti, kurti laidas, dialogus. Kiekvienas turime savo pašaukimą, vertybes. Aš per tuos metus išsigryninau. Iš televizijos išmokau labai daug ir tai yra neįkainojama patirtis. Dabar bet kada galiu kažkokią gražią kalbą pasakyti ar prie kažko prieiti, pasikalbėti. Tai yra puiki mokykla, kuri duoda ir pasitikėjimo savimi, ir supratimo. Supratau, kad nebenoriu taip plačiai visko imti. Tokiu atveju kartais gali likti be nieko. O aš turiu labai plačią viziją muzikos prasme“, – patikino pašnekovas.

Jonas Nainys

„OpenPlay music“ šiuo metu prodiusuoja atlikėjas Jessicą Shy, Senjasą, reperį Nico Barisą ir dainininką Roką. Tačiau, kaip sako Jonas – kompanija visuomet yra atviromis akimis ir ausimis.

„Vasaromis rengiame „OpenPlay“ muzikos kūrimo ir dainų rašymo stovyklas. Šiemet stovykla vyko Birštone. Turėjome labai daug jaunų muzikantų, dainų rašytojų. Įrašėme nemažai kūrinių – kaip tik rudenį keletą jų pristatysime. Viskas juda į priekį. Tai yra mano arkliukas. Nenoriu būti tik po savo, Jovani, vėliava. Man patinka atrasti naujus talentus, matyti jų norą muzikuoti ir per savo patirtį padėti jiems būti išgirstiems ne tik gimtinėje, bet ir užsienyje.

„Open play music“ gyvuoja vos pusantrų metų. Tačiau, pavyzdžiui, Jessicos Shy koncertai jau sutraukia beprotiškas auditorijas. Į „Vasaros terasą“ jos išgirsti atėjo 800 žmonių. Ji jau turi penkis superhitus, nors yra dar labai jauna. Tokie dalykai labai motyvuoja. Tada ir supranti, kad eini gera linkme. Norisi tik tobulėti“, – pasidžiaugė Jovani.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)