Bėgimo dvikovą išprovokavo L. Zareckas: vyras savo feisbuko paskyroje metė iššūkį sveikatos apsaugos ministrui.

„Gerbiamas“ Veryga, kviečiu jus su manimi pasivaržyti bėgant 400 metrų. Matydamas už ką ir kaip jūs kovojate spėju, kad negeriate, saldžiai nevalgote ir esate žiauriai sveikas ir laimingas. Kviečiu jus jums patogiu metu pasivaržyti su manimi bėgant 400 metrų distanciją. Pažiūrėsime, kuris iš mūsų sveikesnis.

Jūsų žiniai, aš mėgstu gerti alų po futbolo varžybų, vynu užgerti gerą kepsnį, naktiniame klube įkalti tekilos, ryte geriu saldintą arbatą, valgau ledus ir kartais labai užsimanau cukraus vatos, bet susilaikau. Taip pat matau, kad jūs esate dviem metais už mane jaunesnis, kas leidžia man manyti, kad dar tikrai turite jėgų. Po bėgimo aptarsime nuo ko prasideda žmogaus sveikata. Norėdamas jus motyvuoti siūlau sandėrį“, – rašė L. Zareckas.

Žinomas vyras rašė, kad, jei A. Veryga 400 metrų distanciją įveiks greičiau nei pats L. Zareckas – jis pasižada atsisakyti alaus po futbolo varžybų ir treniruočių, ir savaitę stovėti prie Seimo su plakatu „Alus yra blogis“.

Bėgimą laimėjus L. Zareckui - A. Verygai nereikėtų daryti nieko.

Į L. Zarecko mestą iššūkį sveikatos apsaugos ministras sureagavo greitai, tačiau pageidavo bėgti ne 400 metrų, o 5 kilometrus.

Šeštadienio dvikovoje jau po pirmojo rato nežymiai pirmavo L. Zareckas, o vėliau dar labiau išsiveržė ir atbėgo pirmasis.

Prie bėgimo prisijungė ir Stanislovas Buškevičius bei Rolandas Skaisgirys. Tarp palaikančiųjų pastebėtas Benediktas Vanagas bei Gidonas Šapiro.

A. Veryga: laimėjome abudu

„Esu uždusęs, šiaip jaučiuosi gerai. Sunkiausia buvo trasos pabaigoje, bet šiaip normalu“, – po bėgimo sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad pasivyti L. Zarecko nesistengė, nes neketino varžytis ir bėgo tokiu greičiu, kokiu galėjo.

„Jeigu treniruočiausi, tai turbūt galėčiau geriau bėgti. Bėgiojimą laikau ne sportu, o fiziniu aktyvumu, tad nematau reikalo siekti rezultato“, – kalbėjo A. Veryga.

„Tai nebuvo varžybos, o jei Linas atbėgo pirmas, reiškia, kad jis gali bėgti greičiau, aš nesivaržiau. Laimėjome, manau, mes abudu“, – sakė sveikatos apsaugos ministras ir pridūrė, kad laimėjo fizinis aktyvumas.

L. Zareckas: jaučiau nenusakomai didelį spaudimą

„Jaučiuosi puikiai. Iš tikrųjų, tai buvo iššūkis ir man asmeniškai, nes aš ilgų distancijų nebėgioju. Tai dariau nebent paauglystėj, kai būdamas 18-os lankiau lengvąją atletiką ir slidinėjimą. Dabar, kaip žinia, žaidžiu futbolą, o ten ilgų distancijų mes nebėgame“, – po bėgimo kalbėjo L. Zareckas.

Vyras pripažino, kad iki bėgimo dvikovos negalėjo nė ramiai apsipirkti: „Jaučiau nenusakomai didelį spaudimą iš tautos pusės. Parduotuvėje ramiai nebegalėjau nusipirkti alaus – kiekviena kasininkė leido sau paklausti: tai čia ruošiatės?“

L. Zareckas pripažino, kad didžiulio dėmesio sulaukė ir tiesiog gatvėje, kur kiekvienas sutiktas žmogus ragino bėgti ir išreiškė palaikymą.

„Krepšinis nuvylė, futbolas nuvylė, tai visa atsakomybė gulė ant mano pečių“, – juokavo L. Zareckas.

Atlikėjas teigė nustebęs, kad A. Veryga ryžosi tokiam iššūkiui: „Ačiū jam už tai. Visuomenė turbūt jau buvo pavargusi nuo kalbėjimų apie draudimus: per pusmetį mes gavome embrionų draudimą, alkoholio ir cukraus draudimą. Pasižiūrėsime, kas bus rudenį ir kokius iššūkius galime mesti.“

Vyras teigė šio bėgimo taip pat nevertinęs rimtai: „Tai buvo geras bajeris visiems, geros nuotaikos doze seimo bardake.“

Paklaustas apie A. Verygos fizinę formą L. Zareckas išliko taktiškas: „Ministras, kaip ir pats pabrėžė, propaguoja sveiką gyvenimo būdą, bet jei jis daug bėgioja ir negeria alkoholio, tai galėtų truputį greičiau bėgti. Bet viskas gerai, smagu, kad žmogus sportuoja.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (764)