J. ir Č. Norvaišos gyvenime jaučiasi tarsi šokdami ant parketo

Medikai ir legendiniai šokėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos santuokoje gyvena jau daugiau nei 60 metų ir yra įsitikinę, jog gyvenimas visuomet primena arba romantinę, arba juodą komediją.

„Visas mūsų gyvenimas yra kaip komedija. Tik vieni jį supranta kaip romantinę komediją, o kiti kaip juodą. Tačiau patys gyvename linksmai ir kovojame su juodomis nuotaikomis. Mes optimistai, todėl ir gyventi stengiamės pozityviai“, – pasakojo Č. Norvaiša.

Susipažinę studijų metais jie sako, kad nors buities ir kasdienybės netrūksta, svarbiausia yra žinojimas, kad šalia yra artimas žmogus. „Kaip ir šokant poroje turi žinoti, kad šokti mokaisi po vieną, bet ant parketo išeinate drauge. Nereikia pamiršti, kad šalia yra artimas žmogus.

J. Norvaišienė taip pat pridūrė, kad jų namuose nėra jokio susiskirstymo darbais. Jie jų neskirsto į vyriškus ar moteriškus. „Gyvename galvodami vienas apie kitą ir taip, kad kitam būtų geriau. Šalia turi būti geriausias draugas. Kartais kai vienas iš mūsų suserga net galvoji, jog geriau ta liga kliūtų man“.

Garsi pora pabrėžė, jog aistra gali trukti ir trumpiau nei trejus metus, bet meilė, kai tik ji atsiranda, trunka visą gyvenimą.

Aktoriai L. Kalpokaitė ir J. Braškys piršlybas šiukšlyne prisimena iki šiol

Kartu ir gyvenantys, ir dirbantys žinomi šalies aktoriai Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys sako, jog jų santykių pradžia buvo ypač kurioziška.

L. Kalpokaitė pasakoja, jog labiausiai jai įsiminė piršlybos. „Diena, kuomet jis atėjo prašyti mano rankos pas tėvus, buvo juokinga, tačiau kai Jonas pats man pasakė apie savo ketinimus mane vesti, įsiminė tikrai ilgam.

Tai įvyko mums būnant gastrolėse Alytuje. Vaikštinėjant prie kultūros namų nusileidome nuo kalno ir pamatėme šiukšlyną.

Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys

Tarp šiukšlių augo mėlyni gražūs irisai. Tuomet jis man pasakė, kad mums ir reikia susituokti. Taip ir liko atmintyje tas šiukšlynas“, – sakė jis.

Aktoriai mano, kad santuoką tvirta padaro ir laikas, todėl tikina, jog svarbu suprasti, kad sunkumai ištveriami, o viską praėjus kartu ateina supratimas, kad buvo verta. „Turėti šalia artimą žmogų ir yra daug svarbiau už bet ką“, – sakė ji.

Andrius Žiurauskas ir Emilija Gutauskaitė

Bene dvigubai už save jaunesnę mylimąją pristatęs aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas nesitikėjo, jog jų santykiai sukels tokią apkalbų bangą. Tačiau patys mylimieji to nepastebi ir amžiaus skirtumo nesureikšmina.

„Mano tėtis turėjo daug jaunesnę žmoną, o mano aplinkoje daugybė menininkų, todėl nebuvo jokios nuostabos. Žinoma, sulaukdavau komentarų, tačiau į tai visiškai nereagavau. Nei Andriui, nei man tai neatrodo taip svarbu. Tačiau galbūt šiuose santykiuose jis atjaunėjo, o aš surimtėjau“, – pasakojo Emilija.

Mergina nusijuokė, jog draugai ir mylimasis ją dažnai vadina mergaitės personažu, kuris vis lekia skuba ir kuriam viskas krenta iš rankų.

Pora tikina, jog yra gana panašūs, todėl abu būdami menininkais vienas kitą tik skatina kurti, nesustoti, ieškoti ir juokaudami vadina save išprotėjusia pora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)