– Kas Tave atvedė į sporto pasaulį?

– Noras atrodyti gražiau ir labiau savimi pasitikėti.

– Kuris kelias Tau patrauklesnis – profesionalus sportas ar sportas, kaip laisvalaikio praleidimo būdas?

– Nors priklausau profesionalių sportininkų kategorijai, kaip bebūtų keista, palaikau sportą, kaip laisvalaikio formą. Mano manymu, aktyvi fizinė veikla žmogui turi teikti realią naudą – pirmiausia, sveikatą ir puikią savijautą, pagerėjusią fizinę buklę bei nuotaiką, aukštesnį darbingumo lygį. Ne paslaptis, jog visos sporto šakos, kuriomis užsiima profesionaliai, su sveikata, gera nuotaika ir visais kitais mano paminėtais aspektais, neturi nieko bendra.

– Kas labiausiai įkvepia sportuoti?

– Pasiruošti pirmoms fitneso varžyboms įkvepė geriausia draugė. Tuomet ji man tapo tarsi autoritetu. Dabar įkvėpimo jau nebeieškau. Sportas yra tapęs įpročiu, dalimi manęs. Tiesa, pastaruoju metu save „paspausti“ labiau įkvepia ir motyvuoja gyvenimo draugas.

– Kaip save motyvuoji?

– Gyvenime vadovaujuosi kredo „Būk savo paties motyvacija“. Tai mane labai gelbsti, kai jos pritrūksta.

– Sportas, sveika gyvensena dažnai lydima mitų. Kokius jau spėjai paneigti?

– Ypatingai dažnas – kad sveikas maistas yra neskanus, monotoniškas, sausas ir nuobodus. Todėl savo paskyrose socialiniuose tinkluose dalinuosi sveikais bei maistingais receptais. Tie, kurie juos jau išbandė, sutinka, jog sveika mityba – toli gražu nėra nuobodi. Viskas ko reikia – truputis fantazijos.

– O saldžių nuodėmių turi?

– Mano nuodėmės ir jų dydis priklauso nuo nuotaikos, miego kokybės ir organizmo poreikio. Mėgstamiausias nuodėmingas maistas – lazdyno riešutai meduje, grūdėta varškė ir riešutų sviestas. Gal ne visi mano išvardinti produktai atrodo nesveiki ar nuodėmingi, bet aš juos galiu valgyti tikrai nuodėmingais kiekiais (šypsosi).

Inga Žuolytė

– O kuo atsigaivini?

– Mėgstu „Coca Cola Zero Sugar“. Jei užsimanau kažko saldaus, bet be pridėtinio cukraus, leidžiu sau ja pasimėgauti ne tik savaitgaliais. Ir, kaip bebūtų juokinga, net jei ir savaitgalį valgau picą, vistiek pasirenku becukrę „Coca Cola“ – tarsi taip „sutaupyčiau“ kalorijų.

– Turi mėgstamiausią treniruočių dainą?

– Neturiu, nes mėgstu ramią, melancholišką muziką, o pagal tokią nelabai pasportuosi (šypsosi). Taigi, treniruotės metu tenka surasti kažką energingesnio. Dažniausiai tai būna koks nors tuometinis pop hitas, kuris greit atsibosta. Dėl to mano treniruočių dainos dažnai keičiasi.

– Bet mėgstamiausią pratimą tikrai turi!

– Tikrai taip. Jau kurį laiką jis man niekaip nepabosta. Tai dubens kėlimas su svoriu. Puikus pratimas sėdmenims.

– Ar turi patikrintų „valios ugdymo“ būdų?

– Manau, kad visi turime užtektinai valios ir nieko mums ugdyti nereikia. Tai, ko mums dažnai pritrūksta yra noras bei neteisingai sudėlioti prioritetai.

– Esi minėjusi, kad nuolat kovoji su „nepagrįstomis“ baimėmis. Kuri buvo įsimintiniausia?

– Pirmiausiai į galvą ateina ta, kurią įveikti teko visai neseniai. Šią vasarą išdrįsau išbandyti laisvą kritimą iš 25 metrų aukščio!

Inga Žuolytė

– Ne tik sportuoji, bet ir kuri drabužius. Kaip viską spėji?

– Laikas skirtas tam, kad jį planuotume ir aš esu nuo to priklausoma (šypsosi). Nuolat viską kruopščiai planuoju ir tai mane gelbėja. Posakis „Kuo daugiau veiki, tuo daugiau suspėji“ – ne iš piršto laužtas! O įkvėpimo galima rasti visur – tereikia apsidairyti.

– Sportiniai bateliai ar aukštakulniai?

– Jeigu būtumėte manęs paklausę prieš porą metų, būčiau vienareikšmiškai atsakiusi, jog sportiniai bateliai. Bet, kai juos man tenka avėti darbo metu, nes dirbu asmenine trenere treniruoklių salėje, tada – po darbo, kai dažniausiai tenka ne eiti, o tiesiog bėgti į universitetą ir net laisvalaikiu, kuris dažniausiai būna aktyvus, norėčiau pasirinkti aukštakulnius. Jie – nepamainomas moteriškumo simbolis ir atsiradus galimybei rinktis – nedvejodama apsiaunu juos.

– Vasara ar žiema?

– Vasara! Vienareikšmiškai.

– Gyvenimo džiaugsmo formulė?

– Gyvenimo džiaugsmas, vidinė harmonija – mūsų pasąmonės būsena. Stengiuosi į kiekvieną patirtį žiūrėti kaip į gyvenimo pamoką, nes tokiu atveju klaidos galimybės nėra. Dirbu su savimi ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai tam, kad geriau įvertinčiau gyvenimo suteikiamas galimybes. Ir, žinoma, tiesiog tikiu, kad esu laiminga. Nes taip ir yra!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)