"Kunigystės rėmai yra pakankamai platūs, kad juose sutilptų ir kitos gyvenimo sritys. Mes, tikintieji, neturėtume būti tikintys vien bažnyčioje. Tikėjimo reikia ir kasdieniniame gyvenime. Tą aš ir darau bendraudamas su aviatoriais, drauge skraidydamas", - teigia Veilentas.

Kunigas pabrėžia, jog dirbti sielovados darbą su tais, kurie ateina į bažnyčią jau nusiteikę priimti Dievo žodį, yra gerokai lengviau nei eiti į pas žmones į jų darbo vietas, ką šiuo atveju daro jis.

"Nesupraskite, kad aš agituoju kunigus eiti dirbti kur nors į fabrikus. Anaiptol.

Tačiau noriu pabrėžti, kad, skirtingai nei bažnyčioje, į kurią žmonės eina jau nusiteikę melstis, taigi jau savotiškai pakylėti, darbo aplinkoje man tenka bendrauti su žmogumi tokiu, koks jis yra. Štai čia man labai ir padeda tai, kad aš ir pats esu aviatorius".

Teisę valdyti lėktuvą Veilentas gavo prieš dvylika metų, kai jau buvo įkopęs į ketvirtą dešimtį, nors skraidyti svajojo nuo mažumės.

Paklaustas, kodėl tapti lakūnu ryžosi tik suaugęs, Veilentas paaiškino, kad tapti kunigu nusprendė dar besimokydamas mokykloje, o suderinti šiuos du dalykus tuomet buvę neįmanoma, tad teko vieno atsisakyti. Tiksliau, skristi jam ir nebūtų buvę leista, kaip idėjiškai nepatikimam, mąstančiam kitaip, nei sovietų valdžios liepta. Todėl licenciją skristi gavo jau kunigaudamas.

Aviatorių kapelionu Veilentas dirba vos tris mėnesius. Būtent prieš tiek laiko jis grįžo iš Italijos, kur keturiolika metų dirbo Vatikano radijuje. Jo darbas buvo drauge su dviem kolegomis parengti kasdieninę dvidešimties minučių laidą lietuvių kalba. Be to, Veilentas klebonavo vienoje iš netoli Romos esančių parapijų, dirbo Italijos lietuvių sielovados darbą bei baigė du Italijos sostinėje esančius - Saleziečių bei Grigaliaus universitetus. Kunigas prisimena, kad iš savo parapijos į universitetus bei radijo stotį dažniausiai vykdavo motociklu.

Pasak kunigo, jo kelias į žurnalistus prasidėjo Lietuvoje, klebonaujant Panevėžio rajone esančiuose Geležiuose bei Karsakiškyje:

"Jau buvau aplopęs porą bažnyčių stogų, pastatęs kleboniją, kai kunigas Vaclovas Aliulis pakvietė rašyti į katalikiškąją spaudą".

Išsamiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose".