Nenuostabu, kad matoma moteris sulaukia ir komentarų ar asmeninių žinučių. Šįkart Fausta Marija feisbuko įraše prabilo apie tuos, kurie, užuot pasakę gerą žodį ar pagyrę, nuolat kritikuoja. Juo žurnalistė sutiko pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Šiandien gavau komentarą, kad daugiau netapyčiau, nes negražiai tapau. Prieš kelias savaites man parašė daugiau niekada nedainuoti, nes negražiai dainuoju. Dar man yra sakę nekurti žurnalo, nes nemokėsiu, nerašyti, nes neturėsiu, ką pasakyti, nekurti santykių, nes išsiskirsiu, ir dar daug visko, kas man nepavyks, nesigaus, tik apsikvailinsiu, nemoku, atrodau juokingai.

Tenorėjau jums priminti būtinai daryti tai, kas jums suteiks nors lašą laimės. Net jei tik kartą, tą vieną sekundę – verta. Pabandyti viską, apie ką svajojote, o gal net negalvojote. Užlipti ant to dviračio, įrašyti tą dainą, gulinčią stalčiuje, nuvykti į tą šalį, mesti tą darbą, dainuoti, šokti, sportuoti, gaminti, piešti, lipdyti, megzti, montuoti, kurti.

Kažkas juoksis? Aišku, kad juoksis. Kai kam nieko daugiau nelieka, kaip tik juoktis – todėl jie juoksis, kol jūs gyvensite. Kol pildysite savo norus ir svajones. Juoksis, kai nepavyks, juoksis, kai bandysite ir vėl, juoksis net ir tada, kai žiūrės į jūs užvertę galvas. O po to verks. Nes tiems, kam lieka tik juoktis, galiausiai lieka tik verkti.

Neseniai išgirdau milijono vertą frazę – niekada nepriimti kritikos iš tų žmonių, iš kurių neprašytumėte patarimo. Ar norite tokio gyvenimo, kokį turi tie, besijuokiantys? Norite būti į juos panašūs? Labai abejoju. Todėl geriausiai elgtis priešingai jų žodžiams. Daryti tai, ką jie nori priversti jus sustoti. Išdrįsti, kai jie stumia išsigąsti.

Mano muzikos mokytojas angliškai kalbėjo bendratimis ir mokėjo apie penkiasdešimt žodžių. Kai kas juokdavosi, kai tas durdavo žodį angliškai, du savo kalba, tada dar vieną vokiškai. Tie, kas juokėsi, anksti eidavo miegoti. Na, o mano muzikos mokytojas dalyvavo visuose geriausiuose vakarėliuose.

Tegu kitų kompleksai valgo juos pačius. O jūs gyvenkite. Gyvenkite”, – rašo Fausta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)