Daugiau nei 256 tūkst. Sekėjų instagrame turinti I. Stonkuvienė prieš kelias dienas pasidalijo kadru, kuriame po maudynių ežere pozavo su maudymosi kostiumėliu.


Netrukus po nuotrauka moters sekėjai pradėjo rašyti ją palaikančias žinutes, tačiau atsirado ir tokių, kuriems fotografija neįtiko. Šiems komentatoriams televizijos laidų vedėja drąsiai pasakė, ką apie juos mananti, o kiek vėliau „Instagram Stories“ atskleidė tokių savo atsakymų priežastis. Šiomis mintimis žinoma moteris sutiko pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Nežinau, ar užsitęsė pilnatis, bet jau antra para, kaip gaunu žinutes su mano pasidalinta nuotrauka. Kelios vyresnio amžiaus moterys komentuoja neadekvačiai, bet ne į tai noriu atkreipti dėmesį“, – savo sekėjams pasakojo I. Stonkuvienė.

Moteris teigė, kad po nuotrauka užvirė tikra diskusija, į kurią palaikančiomis žinutėmis įsitraukė ir geri jos draugai.

„Tarp to viso pozityvo iššokę keli pikti komentarai visiškai nusveria pozityvius, gerus. Bet mes kalbėkime apie tas kelias moteris, su visa pagarba, nes jos vyresnio amžiaus, ir, kaip mus išbalansuoja, kaip mes reaguojame į jas“, – kalbėjo I. Stonkuvienė.

Nuomonės formuotoja atkreipė sekėjų dėmesį, siūlydama nesusikoncentruoti į jų požiūrį neatitinkančius komentatorius. I. Stonkuvienė pabrėžė, kad tokios žinutės jos pačios taip pat neskaudina ir neturi jokios įtakos, vis dėlto norėjosi apginti savo erdvę, todėl nusprendė viešai atsakyti kritikos pažėrusioms moteris.

„Tai yra mano profilis, tarsi „mano internetinis kiemas“, kuriame aš kalbu, rekomenduoju, reklamuoju tai, ką noriu, tai yra mano pasirinkimas. Nereagavimas būtų lygiai tas pats, jeigu į mano namus ateitų kažkokia moteris ir paimtų iš rankų vaiką, sakydama, kad jį ne taip auklėju. Manau, tuomet tikrai nestovėtumėte ir netylėtumėte, pasakytumėte: „Atiduokite mano vaiką, išeikite iš mano teritorijos ir gyvenkite savo gyvenimą“, – toliau mintis dėstė I. Stonkuvienė.

Indrė Stonkuvienė / Foto: Mary Kay

Tiesa, ji teigė mananti, kad į piktus sekėjų komentarus derėtų reaguoti mandagiai, tokio principo laikėsi ir ji pati.

„Tikrai stengiuosi nenusileisti iki rėkimo, agresyvumo ar pykčio, vadovaujuosi veidrodiniu principu. Tam pačiam žmogui atrašau panašiai, kaip jis man parašė. Turbūt reikėtų jausti vietą, laiką, kur tai reikėtų daryti, o kai tavęs neklausia nuomonės, jos sakyti nereikia“, – sakė nuomonės formuotoja.

Indrė sekėjams atviravo, kad atsakymai piktoms komentatorėms neturėtų būti palaikomi patyčiomis, priešingai, tai, anot jos, viešumas.

„Nejaugi dabar ant žinomų žmonių gali pilti šiukšles, o mes negalime nieko atkirsti? Mes galime pasakyti mandagiai. Stengiuosi nubrėžti ribas, pasakyti, jeigu jums kažkas nepatinka, manęs tai neliečia, tai jūsų pasirinkimas.

Manęs nedomina, aš patinku, ar nepatinku. Man tai visiškai nerūpi. Nereikia rašyti asmeninių žinučių ar komentarų, kad sudergti“, – savo nuomonę dėstė I. Stonkuvienė

Žinoma moteris iš tokių situacijų pasiūlė išeitį. Ji teigė, kad jauni žmonės, kurie kuria socialinius tinklus savo tėvams ar seneliams, turėtų perspėti ir juos apie komentavimo taisykles. Rašymas po nuotraukomis – viešas, todėl, anot Indrės, nuomonės formuotojas taip pat turi teisę parodyti žmogaus, kuris piktai rašo, nuotrauką.

„Nesileisiu ir neužsileisiu kažkokių moterų, nes tai yra mano ribos nusibrėžimas. Visi turime skirtingas ribas, kurias turime nusibrėžti, apsiginti ir apginti.

Dabar pasirinkau tokį bendravimo būdą, kuris yra mandagus. Bet perspėju, jauskime atsakomybę, ką kalbame. Žinau, kad kartais sudėtinga žmonėms pagalvoti prieš tai, bet vertėtų“, – šypsojosi „Is agency“ įkūrėja I. Stonkuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)