„Kai kažką darai ir dirbi, kitų žmonių komentarų neišvengsi. Jų yra buvę tiek išreikštų žodžiu, tiek raštu. Būna jų ir po straipsniais. Tačiau jau išaugau iš to, kad imčiau į galvą, – šyptelėjo Rasa. – Užsiauginau storesnę odą. Dabar vertinu tik konstruktyvią kritiką.“

Renginių organizatorė laidoje teigė, kad darbe būna visko – kartais ji kritikos sulaukianti ne tik kaip savo srities profesionalė, bet ir kaip asmenybė.

„Kartais vertina ne tik tai, kaip dirbi, bet ir tai, kaip atrodai, vykusiai ar nevykusiai apsirengei, ne tą pasakei. Tai – asmeniškumai. Ar žeidžia? Taip. Tačiau viskas priklauso nuo to, kaip susidėliosiu mintyse, kaip į viską žiūrėsiu“, – kalbėjo Rasa.

Komentatorius žinoma renginių organizatorė vadina tokiais pačiais žmonėmis, kaip ir mes – tik savo neapykantą ir padarytas klaidas jie išreiškia žemindami kitus.

„Vienas iš neseniai gautų komentarų: „buvai ponia, o kas dabar esi?“, – juokėsi Rasa. – Jų atsiranda dėl to, kad savo gyvenimo būdą pakeičiau, savo gyvenimą pakeičiau. Tačiau įžiūrėjau vieną esminį dalyką. Tie žmonės, kurie apkalba kitus, dažniausiai patys yra darantys klaidas ir netgi dar labiau nesusitvarkę savo gyvenimo, jie turi daug jovalo galvoje, piktų minčių. Jie visą savo blogį išreiškia apkalbėdami kitus.“

Moteris įsitikinus, jog kitų žmonių vertinti apskritai nederėtų, o juo labiau jų teisti.

„Šventųjų nėra. Visi gyvena ir laimę kuria taip, kaip patys nori. Kiekvienas eina savo keliu, – kalbėjo renginių organizatorė. – Tiesa, gaunu ir komplimentų. Pavyzdžiui, šeštadienį ryte ėjau į parduotuvę ir priėjęs senelis pasakė: „mergaite, kokos gražios jūsų kojos“. Įsivaizduokite, visų pirma aš jam atrodau mergaitė. Bet pakėlė nuotaiką visai dienai. <...> Tačiau neužmiegu ant laurų. Gavusi komplimentą moku įvertinti situaciją. Manau, kad esu jau patyrusi lapė savo darbe ir žinau, ko esu verta.“

Neseniai išsiskyrusi moteris šiandien turi naują mylimąjį – Rasa romantiškus santykius puoselėja su atlikėju Petru Dauniu. Dėl to ji taip pat susilaukia įvairiausių komentarų.

„Kiekvienas žmogus, priimantis savo gyvenime kardinalius sprendimus, tampa stebimas per padidinamąjį stiklą. Visiems nepaprastai įdomu, kas bus toliau, kiek viskas rimta, ko tikėtis, - laidoje „Aš Ikona“ kalbėjo R. Barauskaitė. – Susilaukiu ir palaikymo, ir kritikos. <...> Mažiausiai, ko norėčiau gyvenime, tai viešai skalbti savo skalbinius.“

Paklausus, ką patartų tiems, kurie nori pakeisti savo gyvenimą, tačiau bijo, renginių organizatorė buvo atvira – ji teigė, kad būtinai reikia rasti savyje stiprybės, nes ateityje teks gailėtis.

„Žmonės nekeičia gyvenimo, nes bijo, ką pasakys kiti. Tačiau reikia surasti vidinės stiprybės savyje ir daryti tai, ką iš tiesų nori daryti. Antraip kada nors tikrai gailėsies, kad kažko nepadarei“, – įsitikinusi Rasa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)