Viena socialiniame tinkle „Instagram“ patalpinta TV laidų vedėjos nuotrauka susilaukė itin daug komentarų. Gražuolės sekėjai negailėjo komplimentų, bet tuo pačiu išreiškė nerimą dėl pasikeitusios išvaizdos ir ragino nustoti maitintis sultimis.

Sveiku gyvenimu būdu garsėjanti Gintarė Gurevičiūtė anksčiau savo interviu minėjo, kad sulčių dieta jai – tai greitas būdas atsikratyti kelių kilogramų ir puikios savijautos šaltinis.

„Po šios sulčių dietos jaučiuosi pagražėjusi, pilvukas prilimpa prie stuburo, išryškėja raumenukai. Sulčių dieta tinka, kai norisi greito efekto ir trūksta motyvacijos kardinaliai keisti mitybą, nes rezultatai matomi jau po kelių dienų“, – portalui moteris.lt dar anksčiau pasakojo G. Gurevičiūtė.

Tačiau šį kartą Gintarė nutarė 10 dienų sulčių dietos laikytis ne lieknėjimo tikslais, o organizmo valymui, todėl pasirinko visai kitą dietos programą. Laidų vedėja priduria, kad nors iš Los Andželo sugrįžo kiek papilnėjusi, lieknėti ji neketina.

„Aš tikrai nenumečiau kilogramų. Atvirkščiai, iš JAV grįžau net priaugus šiek tiek svorio. Su 10 dienų sulčių programa kurią pasirinkau, svorio numesti neįmanoma. Dabar jaučiuosi išsivaliusi organizmą, mano oda praskaistėjo ir energijos man netrūksta. O svoris nė kiek nenukrito“, – pasakoja Gintarė.

Be to, Gintarė Gurevičiūtė pripažįsta, kad atlaikyti tokią ilgą sulčių dietos programą jai buvo nelengva, todėl teko daryti pertraukas. O nuotraukos, kuriose ji atrodo lieknesnė – maža moteriška gudrybė.

„10 dienų programos buvo sunku laikytis, todėl kas keturias dienas leidau sau padaryti poros dienų pertrauką. Tačiau dabar, vėl grįžus prie įprastos veganiškos mitybos, jaučiuosi patenkinta rezultatu. Vakar paėmiau traškučių ir supratau, kad nenoriu jų, nenoriu teršti savo organizmo. O jei kam iš nuotraukų atrodo, kad dar labiau sulieknėjau, noriu pasakyti, kad, kaip ir kiekviena moteris, stengiuosi įkelti geresnę nuotrauką, kurioje pati sau patikčiau. Kartais nuotraukos neatspindi realybės. Bet mano svoris šio metu nėra nei mažas, nei didelis, jis atitinka mano ūgį, o mano kaulai tikrai nėra išsikišę“, – teigia Gintarė Gurevičiūtė.

Gintarė Gurevičiūtė taip pat tikina, kad sulčių dieta nekenkia mūsų organizmui ir sultys pasižymi vitaminų gausa.

Tačiau Dovilė Urbanavičiūtė, Santariškių ligoninės gastroenterologijos skyriaus gydytoja rezidentė dietologė, prieštarauja Gintarės nuomonei. Dietologė įsitikinusi, kad sulčių dieta yra labai ekstremali ir gali baigtis tragiškai.

„Sulčių dieta nėra visavertė mityba. Dietologas savo pacientui niekada nerekomenduos vartoti tik vieną produktą. Sveiko žmogaus mityba turi būti įvairi, prisotinta anglevandeniais, baltymais ir riebalais. Svorio mažinimas labai atsakingas procesas, o sulčių dieta labai drastiškas sprendimas. Toks lieknėjimo būdas sukelia didelį organizmo stresą, sutrikdo medžiagų apykaitą, neigiamai veikia nervinę sistemą, gali sukelti tokią ligą kaip bulimija“, – teigia eksperė.

Dietologė nepalaiko sprendimo laikytis drastiškų dietų ir užsiiminėti organizmo valymu. Ji tikina, kad efektyvų rezultatą ir sveiką lieknėjimą bei išvaizdą garantuoja tik racionali mityba.

„Liekno ir sveiko kūno pagrindas – reguliari mityba ir kokybiškas maistas. Tik laikydamiesi subalansuoto raciono, galėsime sveikai atsikratyti nereikalingų kilogramų. Svarbu įsitikinti, kad mūsų racionas aprūpintas pakankamu mineralų ir vitaminų kiekiu. Taip pat reiktų gerti mažiausiai 2 litrus vandens per dieną. O kalbant apie organizmo valymą, organizmas pats išsivalo“, – pataria Dovilė Urbanavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)