Savo kalėdinę eglutę jie papuošė dar gruodžio 6 dieną. Netrukus bus lygiai dvi savaitės, kai Krivickų namuose stovi didelė namų puošmena, o šventinę atmosferą padeda sukurti tradicija jau tapęs filmas „Vienas namuose“ bei pačių rankomis pagamintas advento kalendorius. Tačiau pagrindinės namų eglės spygliai jau retėja.

„Ir taip kasmet. Šiemet mūsų eglutė jau primena esančią Romoje (juokiasi). Jau suplanavome, kad nupuošime prieš pat šventes.

Viskas vyksta paprastai. Eglės spygliai vis retėja, o galiausiai lieka tik stiebas ir šakos. Tuomet randame kitą eglutę ir vėl ją puošiame", - pasakojo K. Krivickas.

Taip ir dabar itin populiarūs kėniai, anot Kristupo, nors atrodo gražiai, nėra labai praktiškas ir patvarus pasirinkimas. Jis spėja, kad šie medeliai auginami ne visiškai natūraliomis sąlygomis, todėl ir neatlaiko švenčių laukimo.

Paklausus, ar nekyla noras numoti ranka ir nusipirkti dirbtinę eglę, pašnekovas sakė, jog toks požiūris nėra tinkamas bet kokioje gyvenimo situacijoje, o nukritę spygliai jam neprimena rimtos problemos. „Tai tiesiog tokia situacija. Ir viskas".

Ir naująją šių metų savo eglę jie puoš tradiciškai: žaisliukai ir lemputės nuguls ten, kur vis šeima nuspręs. Šeimos eglę visuomet puošia daugiau nei šimtas įvairiaspalvių žaisliukų, kuriuos laikas nuo laiko jie papildo. K. Krivickas juokėsi, kad šiemet prie eglutės puošimo taip pat norėjęs prisidėti jaunėlis Augustas sudaužė kelis žaisliukus.

Tiesa, erdviuose Krivickų namuose yra papuoštas ir kaktusas, o vos tik įžengus į kiemą kalėdinę nuotaiką kuria dirbtinė eglutė ir šviečiantis elniukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)