Paulius mus pasitiko pramoninį rajoną primenančioje Savanorių prospekto dalyje. Čia, tarp apleistų angarų ir sandėlių, yra jo verslo partneriams priklausančios patalpos, kuriose – jo automobilių kolekcija bei kriptovaliutų „ferma“, įkurta buvusiame baseine.

„Čia 2,5 mln. eurų“, – išdidžiai rodydamas valdas ir beūžiant šimtams vaizdo plokščių kalbėjo P. Aršauskas.

Bevaikštant po erdvias patalpas jis pradėjo pasakoti ir apie tai, iš kur yra kilęs ir kaip jo gyvenimas tapo įdomus tūkstančiams socialinių tinklų vartotojų. „Nuo vaikystės norėjau būti nepriklausomu. Kadangi vienas pirmųjų iš kiemo draugų turėjau kompiuterį, pradėjau įrašinėti žaidimus ir pardavinėti juos. Uždirbtus pinigus tuomet leisdavau pramogoms, kinui. Nuo pat vaikystės mano tikslas buvo tapti nepriklausomu ir gyventi taip, kad niekas negalėtų man aiškinti, ką turėčiau daryti.

Mano tėtis yra verslus, todėl visada mačiau jo aplinką ir norėjau būti panašiu į jį. Daug gerbėjų dabar klausia ir rašo, ką daryti, kad galėtų gyventi savarankiškai. Prisimenu ir pats save. Žinau, kaip man nepatikdavo, jei prisidirbus mokykloje ar namuose, tėvai neduodavo kišenpinigių“, – kalbėjo vilnietis.

Vos įžengus į jo garažą Paulius pamoja ranka rodydamas šalia raudono „Lamborghini“ pastatytą staliuką su dviem kėdėmis: „Paruošiau mums vietą pokalbiui.“

Paklausus, kodėl save kukliu socialiniuose tinkluose vadinantis verslininkas nevengia demonstruoti prabangių automobilių ir pinigų, P. Aršauskas tik nusišypso. Tai, anot jo, tėra kaukė ir vaidmuo, kurį jis sukūrė norėdamas gauti nemokamos ir efektyvios reklamos. „Savo šeimos nariams pinigų prieš miegą nerodau ir esu paprastas. Ar kuklus? Kuklus vidumi. Tereikia pabendrauti. Man feisbuke priklauso didžiausios grupės ir taip aš gaunu nemokamos reklamos“, – nusijuokė jis.

Paulius Aršauskas
Tik fizinis darbas man per sunkus psichologiškai, nors tokia patirtis leido geriau suprasti, ką noriu veikti iš tiesų. Vėliau dar automobilius perpardavinėjau, bet man buvo 17 metų, todėl tai dariau su draugo „teisėmis“.

Kaip pasakojo pats pašnekovas, jo vaikystė prabėgo Valakampiuose, kur jis gyvena ir dabar. Ten jis ir pradėjo savo verslus bei sužinojo, ką reiškia fizinis darbas. „Visada siekiau būti nepriklausomu nuo tėvų, todėl draugo tėvui pasiūlius padirbėti jam priklausančios įmonės valdose, ir lapus grėbiau, ir kitus fizinius darbus dirbau. Tik fizinis darbas man per sunkus psichologiškai, nors tokia patirtis leido geriau suprasti, ką noriu veikti iš tiesų. Vėliau dar automobilius perpardavinėjau, bet man buvo 17 metų, todėl tai dariau su draugo teisėmis“.

Pasiteiravus, ar nesibaimino, kad gali įkliūti policijos pareigūnams, Paulius atkirto, jog tuomet turėjo daug jaunatviško maksimalizmo ir dėl to neišgyveno. „Vis galvodavau, kad praslys“, – nusijuokė 27-erių verslininkas.

Vėliau sekė kaimo turizmo verslas, sporto analizių perpardavinėjimas ir darbas nekilnojamojo turto versle, kuriuo verčiasi ir jo tėvai. Po ilgų paieškų jis atrado tuomet patikusį brokerio darbą ir mentoriumi bei pavyzdžiu jam tapusį žinomą verslininką Roką Liutkauską.

Per mėnesį jis tuomet uždirbdavo 5-7 tūkst. litų, tačiau svajojo apie kur kas didesnes sumas. „Norėjau daugiau pinigų, bet mano varomoji jėga visada buvo idėja, kurią galėčiau įgyvendinti. Gali pusmetį ar metus eiti į minusą ir aš to nebijau, bet visada žinau, kad galiausiai man pasiseks. Man visada atrodo, kad man turi pasisekti.“

Sėkmingu žmogumi save laikanti socialinių tinklų žvaigždė sako, kad jo karjeros pradžioje vienu geriausių sprendimų buvo anksti pradėti darbo dieną. „Su Roku tuomet dirbome tik dviese. Kasdien keldavomės 5 val. ryto ir po valandos būdavome biure. Reikia keltis anksčiau už konkurentus, nes taip įgauni pranašumą. Tačiau man sunku keltis taip anksti. Dabar džiaugiuosi ir dieną pradedu vėliau, nors planuoju vėl grįžti prie šio plano. Rokui jaučiuosi skolingas ir su šiuo nuostabiu žmogumi bendraujame iki šiol.“

Dabar su Pauliumi dirba jo septyneriais metais jaunesnis brolis, kuris tapo jo mokiniu ir dešiniąja ranka. Juo pašnekovas visiškai pasitiki ir, kaip juokauja, gali grįžęs neperskaičiuoti paliktų pinigų. Tačiau santykių su broliu jis nelaiko standartiniais. „Mėgstame ginčytis, nors esame ir artimi. Nemanau, kad broliai turi viską daryti kartu, bet turime tą brolišką ryšį. Sunku man žiūrėti, kai jis daro klaidas, bet stengiuosi jam tai pasakyti per kitus žmones, nes vis dėlto brolis.

Aš šiaip esu pozityvus žmogus ir gyvenime siekiu tik kuo daugiau gerų emocijų. Tik, prisipažinsiu, kartais tikrai mėgstu supykdyti žmones feisbuke, kad pamatyčiau, kiek jų dar mane seka (juokiasi)“.

Pauliui išvardijus visus verslus ir veiklas, pasiteiravau, ar tai buvo nelegalu, tačiau verslininkas patikino, kad viskas, kuo jis užsiima, yra legalu, o tai, kad būdamas paaugliu ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo vairavo automobilius, nelaiko rimtu užsiėmimu. „Nelegaliu verslu niekada neužsiiminėdavau. Tie automobiliai su draugo teisėmis, žinote, juokas. Tėvai mane teisingai auklėjo. Faktas, kad visi darome vienokių ar kitokių klaidų, bet esminių klaidų nereikia daryt. Esu ir prieš narkotikų pardavinėjimą. Man turbūt bijo siūlyti juos pardavinėti. Narkotikai, manau, žemiausias lygis.“

Pradėjęs daug uždirbti ir viską praradęs Paulius sako užsimanęs uždirbti dar daugiau tik su mažesne rizika. Tačiau lošimų, nekilnojamojo turto, kriptovaliutų ar kitų sričių specialistu jis savęs nevadina. Visose srityse žinomas vyras dirba su partneriais ir džiaugiasi puikia komanda.

Paulius Aršauskas
Norėčiau tos ramybės, bet ramiai dirbant daug neuždirbsi

„Vien dėl to, kad neklausėme kitų, laimėjome. Aišku, čia verslas ir niekada negali žinoti, kur ta apačia, bet versle visur taip ir man patinka ta rizika. Norėčiau tos ramybės, bet ramiai dirbant daug neuždirbsi (šypsosi). Rimčiau su kriptovaliuta pradėjau dirbti prieš metus ir sekasi puikiai.“

Tačiau jokių informatikos ar verslo studijų Paulius nebaigė, o pasiteiravus apie išsilavinimą tik nusijuokė, jog yra baigęs viso labo dešimt klasių. Savo gyvenimiška patirtimi ir įžvalgomis verslus vilnietis mėgsta dalintis ir socialiniuose tinkluose, kur mielai publikuoja operatoriaus kuriamus vaizdo įrašus. Mistinis operatorius Edvinas iš tiesų yra jo bičiulis, kuris su Pauliumi dirba mainų principu. P. Aršauskas nupirko jam visą reikalingą techniką, o Edvinas jį filmuoja ir kuria trumpus vaizdo filmukus.

„Nuo vaikystės mėgstu vlogus (vaizdo tinklaračius - DELFI). Mėgstu žiūrėti kitų ir kurti savo. Tačiau tai tik į minusą einantis hobis. Filmuoja Edvinas, nors jau planuoju tuo užsiimti ir pats. Liepos 20-ąją bus mano gimtadienis. Norėčiau pafilmuoti pats, bet čia žinot kaip būna. Visada kur nors važiuodamas pagalvoju, kad filmuosiu, pasiimu visą aparatūrą ir paskui norisi tik atsipalaiduoti, pabūti tik dėl savęs, o ne filmuoti.

Pamatytumėte, kiek visokių nuotraukų ir vaizdo įrašų mano telefone. Labai mėgstu kitus fiksuoti, bet gyvenimas keičiasi. Aš, pavyzdžiui, galvojau, kad visą gyvenimą kasdien galėsiu valgyti krevetes. Valgiau kasdien, bet ateina diena, kai tu supranti, kad nebegali. Nebenoriu. Ir kai atsirado daug sekėjų, supratau, kad neįmanoma visiems atsakyti. Anksčiau kovodavau komentaruose ir bandydavau viską įrodyti.“

Be vaizdo tinklaraščio kūrimo Paulius mėgsta ir medžioti, žaisti tenisą. Nauja ir įdomia veikla jam tapo ir statybos. Šiuo metu jaunas vyras stato aštuonių išmanių kriptovaliutų namų kvartalą, kuris ypatingas tuo, kad naujiems gyventojams mokesčiai ne tik nieko nekainuos, bet ir bus galimybė uždirbti tiesiog gyvenant. Viename jų pašnekovas ketina įsikurti ir pats, vienas kvadratinis metras, kaip žadama, čia kainuos 3-4 tūkst. eurų. Čia, be abejonės, bus įrengtas ir kambarys jo ketverių mėnesių dukrelei, kuria, kaip tikina milijonierius, niekada nebuvo nustojęs rūpintis.

„Šeima bus išlaikoma ir dar šiandien susitiksiu su vaiku. Man juokinga, kad visi mane puola, jog neva palikau vaiką su žmona. Vaikas bus mylimas, išlaikomas ir nieko netrūks. Ir dabar ruošiu aštuonių namų projektą. Įsikursiu ir namą sau. Žinoma, ten bus ir erdvė vaikui. Ir rūpinamės energija. Dabar norime kurti geresnį ir gražesnį pasaulį. Yra begalė galimybių.

Noriu įsirengti svajonių namus, bet interjerą paliksiu profesionalams. Tam yra specialistai. Jei įrenginėsiu pats, niekas nenorės pirkti, nebent aš pats gyvensiu ir niekas kartu (juokiasi). Neturiu aš ypatingo skonio.“

Paulius Aršauskas
Aš ir pats savęs milijonieriumi nevadinu. Niekada to nesakiau. Ar turiu milijonus? O kaip manot? Tai sugalvojo žmonės. Mama taip pat, įtariu, seka mane. Tačiau ji ir pasitiki, nes žino, kad nesu kvailas.

Paulius sakė, kad šiuo metu dėl asmeninių pokyčių jo gyvenime ypač išgyvena jo mama. Su tėčiu tūkstančių interneto vartotojų sekamas verslininkas sutaria puikiai ir kartu pasijuokia iš jo publikacijų, bet mama yra jautri ir sūnaus neretai paprašo ko nors nepublikuoti ar neerzinti komentatorių.

„Aš ir pats savęs milijonieriumi nevadinu. Niekada to nesakiau. Ar turiu milijonus? O kaip manote? Tai sugalvojo žmonės. Mama taip pat, įtariu, seka mane. Tačiau ji ir pasitiki, nes žino, kad nesu kvailas. Tik jei paprašo ko nors nedėti, stengiuosi nenervinti. Ir dabar, po savaitgalio važiuoju susitikti su mama“, – prakalbo jis, tačiau kartu pabrėžė ir tai, jog nenori, kad kas nors nurodinėtų.

Prieš baigiant interviu Pauliaus paklausiau, kiek pinigų jis iš tiesų uždirba per mėnesį, bet žinomas vyras tik mįslingai nusišypsojo sakydamas, kad tai nėra svarbiausia. Tik prasitarė, kad kiekvieną mėnesį jo įmonių sąskaitas papildo keturių nulių suma, nors artimiausiu metu jis norėtų ją paversti uždarbiu su penkiais nuliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (522)