Šį kartą „8 minutė“ vyko žaislų parduotuvėje Children City. Vaikai ir tėveliai kartu su profesionalia aktore, režisiere, Knygos teatro vadove Redita Dominaityte, įsitraukė į skonio, kvapo, muzikos ir kūrybos pilną popietę.

„Teatras mano gyvenime buvo ir yra labai svarbus. Jis ugdo, leidžia suprasti žmogaus jausmus ir emocijas, išgyventi labai skirtingas situacijas ir įvykius.

Labai džiaugiuosi, kad Aštuntos minutės renginiai taip pat yra gausūs teatru. Spektaklis „Trumpos istorijos apie...“ yra pilnas įspūdžių ir įvykių, kuriuos tėvai su vaikais galės aptarinėti dar ilgai. Manau, kad kalbėti ar kitaip bendrauti yra vienas esminių dalykų sveikoje šeimoje“, – šypsodamasi kalbėjo Children City įkūrėja ir iniciatyvos „8 minutė“ pradininkė Agnė Grigaliūnienė.

„Teatras yra viena iš formų, kuomet tėvai ir vaikai gali būti kartu, bendrauti. Juk vien jau pasiruošimas eiti į teatrą jau yra šventė: vaikai kartu su tėvais rengiasi, keliauja, kalba apie būsimą spektaklį, po jo – dalinasi įspūdžiais, aptaria, kartu dalyvauja teatriniame procese. Mūsų teatro spektakliai yra interaktyvios formos – gyvas žodis ir akių kontaktas, išraiškinga gimtoji kalba, aktoriai, rekvizitas – prie viso to šiandien tiek vaikai, tiek tėvai galėjo prisiliesti tiesiogiai. Spektakliu „Trumpos istorijos apie...“ pagal Kęstučio Kasparavičiaus istorijas kreipiamės į nuoširdžią, jautrią ir itin atvirą naujiems potyriams vaikišką vaizduotę ir laikui skirtam pabūti drauge“, - sako aktorė Redita Dominaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)