Parodoje galima bus išvysti 20 didelių gabaritų paveikslų, kuriuose pavaizduoti tokie krepšininkai kaip Robertas Javtokas, Jonas Valančiūnas, Linas Kleiza su savo širdies drauge Agneta Karalevičiūte, Mantas Kalnietis, Šarūnas Marčiulionis ir kiti. Simas Jasaitis menininko drobėje įamžintas kartu su jo žmona Oksana Pikul- Jasaitiene, kuri, pamačius šį kūrinį, buvo maloniai nustebinta.

M. Jankauskas tapydavo peizažus, nuogas moteris, tačiau krepšininkai sudomino jį kaip Lietuvos herojai, nesugadinti ir laimingi žmonės. „Nors kuo nors tauta džiaugiasi iki galo“,- atsiduso Mindaugas. Jam nepozavo nė vienas krepšininkas, menininkui užtenka juos matyti spaudoje ar televizijoje.

Anksčiau M. Jankauskas garsėjo savo pomėgiu avėti aukštakulnius, nevengė paįvairinti savo įvaizdį makiažu. 

Renginio nepraleido ir keli garsūs žmonės. Grupės "Naujos pupytės" narės Neringa Šiaudikytė ir Vita Jakutienė atvyko ne tik pasigrožėti menininko darbais, bet ir pasižiūrėti, kaip atrodo Jasaičių portretas. 

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)