Dėl šešių COVID-19 atvejų buvo keičiama šeštadienio LRT televizijos programa – nebuvo transliuojama tiesioginė naujienų laida „Labas rytas, Lietuva“, skelbia Nacionalinis transliuotojas.

Tiesa, antradienį LRT pranešė, kad atvejų padaugėjo – šiuo metu koronavirusas patvirtintas 9 darbuotojams.

Šeštadienio rytą LRT televizija kartojo laidas „Ryto suktinis su Zita Kelmickaite“, „Veranda“ ir „(Pra)rasta karta“.

Dėl naujų koronaviruso atvejų performuotos darbuotojų komandos, testuojami ir izoliuojami kartu dirbę kolegos, imtasi kitų būtinų saugumo priemonių.

Siekiant užtikrinti visuomenei nenutrūkstamą naujienų pasiekiamumą, jau metus, nuo pirmo karantino pradžios, radijo ir televizijos programų darbuotojai suskirstyti komandomis, dirba pamainomis, kad ligos atveju galėtų pakeisti vieni kitus.

LRT teigia taikanti papildomas priemones apsaugoti tuos darbuotojus, kurie dėl darbo specifikos negali dirbti nuotoliniu būdu. Nuotoliniu būdu dirba dauguma LRT administracijos ir naujienų portalo žurnalistai.

Pirmadienio rytą Delfi susisiekė ir su LRT atstovei spaudai, ir su generaline direktore Monika Garbačiauskaite-Budriene. Abi pašnekovės telefonu komentuoti atsisakė ir nukreipė šiuo klausimu kreiptis raštu.

Žiūrovai galimai nesaugiu elgesiu skundėsi ir anksčiau

Dar vykstant nacionalinei „Eurovizijos“ atrankai ir „Eurolygai“ Delfi sulaukė pasipiktinusių skaitytojų žinučių ir laiškų apie tai, kad LRT transliacijose esą neišlaikytas saugus atstumas, o patalpose vienu metu būriuodavosi per daug žmonių.

LRT atstovė ryšiams su visuomene Miglė Savickaitė tuomet patikino, kad visi filmavimai bei transliacijos vyksta laikantis griežčiausių saugumo priemonių.

„Nuo pat pirmo karantino pradžios buvo staigiai imtasi priemonių ir keičiami įprasti darbo procesai, įvestos griežtos taisyklės. Prie įėjimo kiekvienam darbuotojui ir svečiui matuojama temperatūra, reikalaujama visada dėvėti apsaugines kaukes, jei darbuotojas ar svečias turi bent menkiausius peršalimo simptomus – keičiami procesai, prašoma neatvykti.

Yra minimalizuotas svečių skaičius – dauguma pokalbių su ekspertais, pašnekovais organizuojama nuotoliniu būdu, tačiau yra tam tikros programos, kurių filmavimai vyksta studijose. Siekiant užtikrinti saugią aplinką, visos patalpos yra dažniau nei įprastai valomos, dezinfekuojamos, taip pat dezinfekuojami liečiami paviršiai.

Norime pabrėžti, kad visuomeninis transliuotojas griežtai reikalauja darbuotojų ir svečių laikytis reikalavimų, o jei yra pastebėti pažeidimai, tai dar kartą primenama, stengiamasi užtikrinti, kad tai daugiau nepasikartotų.

„Eurolygos“ transliacijų metu į studiją yra kviečiamas ekspertas, nes kalbinant nuotoliniu būdu nukentėtų kokybė – nebūtų galima tiesioginės transliacijos metu analizuoti žaidimo, braižyti žaidėjų judėjimo schemų. Stengiamasi, kad tokių transliacijų metu būtų išlaikomas atstumas, o patalpoje dalyviai užsibūtų tik tiek, kiek yra būtina.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo!“ komisija yra filmuojama atskiroje studijoje jau po visų dalyvių pasirodymų. Visiems dalyviams yra matuojama temperatūra, iki transliacijos privaloma dėvėti kaukes, o filmavimo metu – skydelius, laikomasi saugaus atstumo.

Užtikriname, LRT daro viską, kad darbuotojai ir svečiai jaustųsi saugūs, o visuomenę pasiektų nenutrūkstama informacija“, – šių metų sausį teigė M. Savickaitė.

Primename, kad pirmadienį žiniasklaidą pasiekė žinia ir apie koronaviruso atvejus skandalingai nuskambėjusiame M.A.M.A renginyje. NVSC teigimu, keturiems apdovanojimų dalyviams nustatytas užsikrėtimas COVID-19. Apie tai daugiau skaitykite paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)