Iš Klaipėdos kilusi, dvejus metus Londone gyvenusi ir vėliau sparnus Dubajuje nuleidusi lietuvė grožio pasauliui silpnybę jautė nuo paauglystės. Ketverius metus Jungtiniuose Arabų Emyratuose dirbanti Jelena jau spėjo primiršti lietuvių kalbą ir sako, kad šis „misių“ konkursas jai bus paskutinis.

– Jelena, kiek kartų stovėjai grožio konkursų scenoje?

– Pradėjau labai jauna. Dar būnant Lietuvoje dalyvavau „Miss paauglė“. Paskui Dubajuje atsirado vienintelis ten vykstantis konkursas, kurio pavadinimas irgi „Miss USSR“. Beirute laimę bandžiau „Miss turizmas“ ir „Top modelis“ projektuose. Buvau kviečiama ir toliau dalyvauti grožio konkursuose, tačiau laiko nepakanka. Planuoju, kad Londone bus mano paskutinis kartas. Mąstau baigti modelio karjerą, taigi ir konkursų nebereikės.

Buvusių Sovietų Sąjungos šalių moterys yra pačios gražiausios. Grožis neturėtų būti painiojamas su politika.
Jelena Adomauskaitė

– Kiek karūnų tavo kolekcijoje? Kuo tave traukia grožio pasaulis?

– Kol kas tik dvi. Trečiasis apdovanojimas būtų puiku ir pakankamai. Aš mėgstu būti ant scenos, gaunu daug adrenalino, emocijų ir, aišku, prisiminimų visam gyvenimui.

– Jokia paslaptis, kad grožio konkursai, kuriuose šmėžuoja „Sovietų Sąjungos“ pavadinimas, visuomenėje sukelia daug aršių diskusijų. Ar dėl savo dalyvavimo tokiuose projektuose sulaukei daug kritikos?

– Lietuvoje negyvenu, taigi kol kas nesulaukiau jokių komentarų. Organizatoriai taip pavadino konkursą, kad jame galėtų dalyvauti Rytų Europos merginos. Ir šiaip iš buvusių Sovietų Sąjungos šalių yra pačios gražiausios moterys. Sutinku, pavadinimą galėtų ir pakeisti, bet iš tikrųjų čia tik pavadinimas. Grožis neturėtų būti painiojamas su politika, aš galvoju. Į šį konkursą atvykau todėl, nes jau daug metų stebėjau, kaip jis auga, keičiasi. Tai tikrai yra aukšto lygio šou. Mano modelio darbe nėra svarbu kokio pavadinimo tie konkursai. Man reikia tik gražių nuotraukų su karūna ant scenos.

Jelena Adomauskaitė

– Ar daug tavo gyvenime padeda grožis? Kiek į jį investuoji?

– Finansinių investicijų nėra, tik reikia skirti savo laiką ir jėgas. Žinoma, grožis modelio darbe padeda. Kuomet laimi karūną, tave pastebi, kviečia reklamuotis. Esu „Diamond Company“ veidas ir jie visada mane palaiko konkursuose ir laukia dar daugiau apdovanojimų, kad galėtų didžiuotis savo modeliu.

– Kaip manai, kuo esi pranašesnė už kitas merginas „Mis USSR UK“ konkurse? Ar jautei konkurenciją?

– Aš pasitikiu savimi ir nebijau scenos. Manau, kad tai yra labai svarbu konkurse. Merginos tikrai gražios, atranka vyko per keletą etapų nuo spalio mėnesio. Organizatoriai bandė išrinkti pačias geriausias.

– Ar vykstant grožio konkurso pasiruošimui imiesi specialių grožio receptų, dietos?

– Kasdien sportuoju. Ir šiaip gyvenime esu pastoviai aktyvi, valgau sveiką maistą, kurį pati gaminuosi namuose.

Vyrai Dubajuje mėgsta siūlyti finansinę paramą. Turbūt bet kurioje šalyje, kur daug turtingų vyrų, bus ir juos medžiojančių moterų.
Jelena Adomauskaitė

– Tikėtina, kad tituluota gražuolė susilaukia nemažai vyrų dėmesio. Ar tiesa?

– Iš tikrųjų vyrų dėmesio karūnos nekeičia, o gal tiesiog JAE vyrams nėra įdomūs titulai.

– O kas Dubajuje traukia vyrus?

– Kaip ir visur kitur – grožis. Tik lieknų merginų nemėgsta. Ten kuo didesnis užpakaliukas, tuo daugiau akių pritraukia.

– Dažnas mėgsta pašiepti Dubajuje dirbančius modelius. Mano, kad tai tėra apsimetinėjimas ir dažniausiai tokios gražuolės tėra turtingų vyrų žaisliukai...

– Taip, sutinku, vyrai mėgsta ten siūlyti finansinę paramą. Turbūt bet kurioje šalyje, kur daug turtingų vyrų, bus ir juos medžiojančių moterų. Dubajuje galima rasti daug darbo modeliui, tačiau čia dažniausiai norima brunečių. Blondinės, kaip aš, turi mažai pasiūlymų. Bet tai yra mano hobis, o ne pagrindinis pragyvenimo šaltinis. Šiuo metu dirbu parodų administratore, taip pat turiu konsultavimo kompaniją, kuri savo veiklą pradės jau nuo rugsėjo mėnesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)